Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy év alatt három osztályt ugrott. Interjú Gyürki Gergővel a Swietelsky Haladás játékosával

2016.01.13
 

 

 

Gyürki Gergő egy évvel ezelőtt még a Budapest I. osztály tavaszi szezonjára készült, ahol végül bajnokok és Budapest Kupa győztesek lettek a Pénzügyőrrel. A pasaréti fiúk kiválóan helyt álltak a harmadosztályban is, az ősszel a hatodik helyen végeztek. Gyürki Gergőnek remekül ment a játék, kilencszer talált az ellenfelek hálójába, így nem okozott meglepetést azzal, hogy a Swietelsky Haladás labdarúgója lett.

 

gyurki-gergo.jpg

Fotó: haladas.hu

 

- Mészöly Géza a Haladás elleni Magyar Kupa meccsen figyelt fel rád?

- Igen! A mérkőzés után váltottunk pár szót. Elismerő szavakat kaptam, tetszett Neki a játékom, így kerültem képbe.

- Úgy tudom, hogy novemberben már néhány napot Szombathelyen töltöttél, s együtt edzettél a játékosokkal. Hogyan váltatok akkor el egymástól?

- Úgy váltunk el, hogy tartjuk a kapcsolatot, keressük egymást telefonon. További jó benyomást tettem ez alatt a pár nap alatt a szakmai stábra, amelynek köszönhetően december végén csörgött a telefonom és innentől kezdve felgyorsultak az események.

- Milyen célokat tűztél ki magad elé?

- Nem lehet más a célom, minthogy bemutatkozzak az NB1-ben és a lehető legtöbb játékpercet a pályán töltsem. Hozzáteszem, nem lesz könnyű dolgom, ugyanis remek társaim vannak. Minden esélyt meg kell ragadnom és minden percet meg kell becsülnöm!

- Milyen feltételekkel szerződtél a Haladáshoz?

- Kettő és féléves szerződést írtam alá.

- Szombathelyen mennyiben mások az edzések, mint a Pénzügyőrnél voltak?

- Mások a lehetőségek, ezért nem lehet összehasonlítani a kettőt. Itt alkalom nyílik különböző kondicionális felmérések elvégzésére, gondolok itt a fotocellás gyorsaságmérésre, a spiro ergometriai vizsgálatra vagy az FMS felmérésekre. Az edzéseket megelőzően az izmok előkészítése, az erre kialakított speciális hengerek használatával történik. Az edzés folyamatában a mellkasra helyezhető polar mérő segítségével az edzők szemmel követhetik a játékosok pulzusszám változásait, illetve az egyes gyakorlatok közbeni sprintek számát és a megtett métereket is! Továbbá az edzések végeztével lehetőség van a laktát szint mérésére. Ezen eszközök által az edzők egy átfogó képet kaphatnak a játékosok aktuális fizikai állapotáról. Mindemellett a legnagyobb különbség a játék intenzitásában mérhető, amely sokkal gyorsabb döntéseket követel meg.

- Van-e kondicionális vagy más fajta lemaradásod?

- Elképzelhető, hogy van. Amint az a mérésekből kiderült az állóképességemmel nincsenek gondok, sőt... Ugyanakkor még sebességben és erőben fel kell nőnöm társaimhoz, amit egy edzésfolyamatnak köszönhetően elérhetőnek tartok. A játék ritmusát már sikerült felvennem, szerencsére képes vagyok a gyors döntésekre és cselekvésekre. Próbálom hozni emellé a minőségi és váratlan megoldásokat ezen a szinten is.

- Hogyan fogadtak Szombathelyen? Milyenek a körülmények?

- Mindenki kedves, készséges volt velem. A játékosok már az elejétől fogva partnerként tekintettek rám. A körülmények profik. Az előbb felsorolt eszközökön kívül is minden adott a minőségi munkához. Az új stadion lassan épül, remélem számomra és a Szurkolók számára is sok emlékezetes győzelem színhelyévé válik!

- Mikor lesz az első edzőmeccsetek?

- Január 16-án a horvátországi edzőtábor zárásaként Szlovéniában megállunk egy meccset játszani egy helyi második ligás együttes ellen.

- Előreláthatólag milyen pozícióban számítanak rád?

- Elsősorban jobb támadóként. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a támadó négyes többi posztján is kipróbálnak, már csak a kíváncsiság kedvéért is.

- Mekkora esélyt látsz rá, hogy sikerül beverekedned magad a kezdőcsapatba?

- Nem bocsátkoznék esélylatolgatásba. Egyelőre még az erőviszonyokat sem ismerem tisztán, ehhez szükség van egy pár edzőmeccsre. Egy biztos, én mindent meg fogok tenni!

 

Szécsi József