Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


59. Nemzetközi Pénzügyi Torna, 5. nap

2014.06.21

 

 

 

 

 

 luxembourg.jpg

 

 

59. Nemzetközi Pénzügyi Torna


Luxembourg /Luxemburg/ 2014. június 15-20.

 

 

2014.06.19.

 

 

ÖSSZETETTBEN ÉS LABDARÚGÁSBAN

 

IS BRONZÉRMESEK LETTÜNK

  


 

 Magyarország - Ausztria 0-0

 

 

A labdarúgók névsora: Babos Áron (Unione FC), Balázs Tibor, Barna Norbert, dr. Bocsó Gábor, dr. Demeter Tamás, Diószegi Attila, Hóbor Attila, Iflinger Norbert, Kocsis Gábor, Kozarek András, dr. Mizsei Gábor, Salamon Sándor, Sashegyi Krisztián, Scodnik Balázs, Tiber Szabolcs (Sárosd), Tóth Gergely (Főv. Vízművek SK). Ahol nem szerepel csapatnév, azok a Pénzügyőr SE focistái.
Vezetőedző: Vatai Attila, másodedző: Rajkó Zoltán, masszőrök: Faragó Zoltán, Zajcsek Viktor

 

A csütörtöki napot a sakkozók versenyének megtekintésével kezdtem. A Park Hotel egyik különtermében rendezett szellemi küzdelemben, a magyar csapat (Seres Lajos, Mokcsay Róbert) ebben az évben is hozta kitűnő formáját, s a tizenhat partiból végül egyet sem elveszítve magabiztosan első lett. A rajtot követő néhány lépés után a teniszezőkhöz siettem, akik amennyiben legyőzték volna a franciákat, az élen végezhettek volna. Löffler László ugyan vereséget szenvedett gall ellenfelétől, de Rózsa Gábor az ATP-tornákat idéző színvonalú küzdelemben ellenfele fölé kerekedett. Az egyesek után 1-1-re álltunk, s a párosok döntöttek a győztes kilétéről. A látványos és élvezetes mérkőzésen ugyan végül alulmaradtunk, de aki látta a párharcot, az megdicsérte a magyar csapat játékát.
Délután került sor a Nemzetközi Pénzügyi Torna sportküzdelmeinek zárásaként a Magyarország – Ausztria mérkőzésre. Labdarúgóink három nap alatt a negyedik meccsüket játszották, de bírták végig erővel a Tornát, s a gól nélkül végződött találkozót követően tizenegyesrúgásokkal legyőzték az osztrákokat.
A magyar csapatot a Torna során többször meglátogatta, s ezt a mérkőzést is megtekintette Fazakas Szabolcs, a Luxemburgban székelő Európai Számvevőszék tagja, egykori miniszter és Európai Parlamenti képviselő.
Este egy vacsorával egybekötött díjkiosztó ünnepségnek lehettünk részesei, ahol leomlottak a nemzeti korlátok, s együtt vigadtak a sportolók. 
A szervezők bejelentették, hogy jövőre egy Köln melletti kisváros rendezi majd a 60. Nemzetközi Pénzügyi Tornát. Annyi változás várható, hogy strandröplabdával és golffal bővül a sportágak köre. 
Nagyon sokan gratuláltak a magyar sportolóknak a jó eredményhez, s ez így volt rendjén, hiszen akik kint voltak méltóképpen képviselték hazánkat.

 

dsc_0847.jpg

 

 

dsc_0884.jpg

 

 

 p6190109.jpg

 

 

10451139_731456143570919_9113840539365482543_n--1-.jpg

Fotók: Szécsi József

 

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

 

2014. június 19.

Fanciaország - Luxemburg 1-1

 

Más sportágakban elért eredmények:
Tenisz: Franciaország - Magyarország 2-1. A Rózsa Gábor, Löffler László, Gyéressy András összeállítású magyar csapat a negyedik helyen végzett. Az elsők a franciák lettek.

Asztalitenisz: Magyarország - Ausztria 3-3. A Gelléri Zoltán, Körmendi Orsolya, Baksa Ivett, Gyömbér Lászlóné összeállítású csapat a negyedik helyen végzett.

Sakk: Óriási fölénnyel első lett a magyar csapat (Seres Lajos, Mokcsay Róbert), három és fél pontot verve a második helyezett osztrákokra.

 

Összetettben harmadik lett a magyar csapat. Az első helyezettek a franciák, míg a másodikok az osztrákok lettek. Gratulálunk a résztvevő összes sportolónak!

 

 

Szécsi József


 

    

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.