Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Szent Pál Akadémia FC - Pénzügyőr SE Budapest Kupa mérkőzés beharangozója

 

 

 

 

Budapest Kupa 3. forduló 

  

 

2014.02.22. (szombat) 17:00 óra

 

XXII. ker. Promontor u., műfüves pálya

 

 Megközelítés

 

 

Szent Pál Akadémia FC - Pénzügyőr SE

 

Játékvezető: Harmath Zsolt, asszisztensek: 

  

szent-pal-akademia-fc---penzugyor-se-posztere.jpg

 

 

A Budapest Kupa 3. fordulójában már a Pénzügyőr is bekapcsolódik a küzdelmekbe. A tét a legjobb 16 csapat közé jutás. A Budapest Kupa egyben Magyar Kupa selejtező is, a tavalyi győztes Voyage SE egészen a Magyar Kupa 3. fordulójáig eljutott. A Szent Pál Akadémia FC a BLSZ II. osztály élmezőnyébe tartozik. A Hit Gyülekezete teológiai akadémiájának labdarúgócsapata, az egyesület weboldalán azt írják magukról, hogy sportolóik számára irányadó a Biblia tanítása, és sportolásuk mellett személyes életüket is a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatra építik. 
Vatai Attila válaszolt kérdéseimre:
- Viszonylag hamar, már január 10-én elkezdtétek az edzéseket, s a felkészülési mérkőzések jelentős részén kimondottan erős ellenfelek ellen léptetek pályára. Hogyan értékeled az elmúlt hetekben végzett edzésmunkát, s a mérkőzéseken nyújtott játékot? 
A felkészülés elején erős csapatok ellen a védekező játékunk gyakorlása, javítása volt a cél, később pedig a hozzánk hasonló képességű vagy alacsonyabb osztályban szereplő csapatok ellen a támadások felépítése és eredményes befejezése volt a legfontosabb. Fiataljaink és a próbajátékra érkezők a TNT nagypályás tornáján bizonyíthattak. Sok mérkőzéssel, és az időszaknak megfelelő edzésmunkával, jó mentalitással készültünk. A felkészülési mérkőzéseken nyújtott játék biztató volt, de sokat nem foglalkozunk ezzel, mert nem az edzőmeccseket, hanem majd a bajnokikat kell megnyerni. 
- Gyakorlatilag itt az átigazolási időszak vége, milyen változások lesznek a játékoskeretben? Milyen posztokra, s mely csapatokból kerültek hozzánk ezek a játékosok?
Nagy változások nem történtek de vannak érkezők, Szegedről Gonda Miklós belső védő, Sellyéről Luczek Dávid középpályás, az UFC-ből tért vissza hozzánk volt játékosunk Király Márton középpályás, Dömsödről érkezett Hóbor Attila, aki a bal oldalon bármelyik poszton bevethető és egy fiatal kapus is érkezett, az 1996-os születésű Balázs Dávid a Szent István ifiből igazolt hozzánk. A bő keret szinte teljesen együtt maradt, de a rendszeres játéklehetőség miatt elképzelhető, hogy két fiatalt – kérésüket támogatva – kölcsönadunk BLASZ I.-es és Pest megyei csapatoknak.
Szombaton már ismét tétmérkőzést játszotok, mely egyfajta főpróba lehet a bajnoki rajt előtt. Mit vársz a meccstől?
A Szent Pál Akadémia ellen szeretnénk továbbjutni a Budapest Kupa 3. fordulójából. Taktikusan futballozó hazai gárdára számítok, míg csapatomtól gyors és eredményes futballt várok. 
- Néhányan sérüléssel bajlódtak az elmúlt hetekben, kik azok, akiknek még mindig nem számíthatsz a játékára?
Vannak problémáink de nem aggódom, úgy gondolom, hogy a bajnoki rajtra mindenki bevethető állapotban lesz.


Szécsi József