Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beharangozó, 2016/2017. 17. forduló: Pécsi MFC - Pénzügyőr SE

2016.11.24

 

 

 

 

 

 

NB III Közép csoport 17. forduló 

  

 

2016.11.26. (szombat) 13:00 óra, Pécs

 

 

 Pécsi MFC - Pénzügyőr SE

 

Játékvezető: Lapath Dávid, asszisztensek: Kulcsár Dániel, Rózsás Rita

 

 

pmfc---pse.jpg

Készítette: Orosz Tóth Attila

 

 

A labdarúgást kedvelőknek nem kell bemutatni a Pécsi Mecsek FC-t, de azért a fiatalabbak kedvéért idekívánkozik néhány mondat. A korábbi nevén Pécsi Munkás SC annak idején komoly sikereket ért el az élvonalban, és Magyar Kupa győzelemmel is büszkélkedhetett. Abban a stadionban lépünk majd szombaton pályára ahol egykor megfordultak a Feyenoord, a Manchester United, a Stuttgart labdarúgói is. A Baranya megyei katlanban közülük csak a manchesterieknek sikerült nyerniük (szűk 1-0-ra, 15 ezer néző előtt).

 

 

 

 

Vatai Attila a Pénzügyőr SE vezetőedzője válaszolt kérdéseimre: 

- Jól kezdtük a Békéscsaba II. elleni meccset, de 5-10 perc után érthetetlenül visszaesett a teljesítményünk. A mérkőzés utolsó 30 percében már hiába egykapuztunk, csak a szépítés jött össze. Hogyan értékeled a találkozót, s miben látod a vereség okait?

- A vereség oka, hogy mentálisan nem tudtuk kezelni az esélyességet, máshogy léptünk pályára, mint ahogy szoktunk, lebecsültük a vendégeket. Egy mérkőzésen egy játékos maximum 2-3 percig birtokol labdát, a többi időben meg kell tennie azokat a mozgásokat, amelyek megteremtik a támadások eredményességét, valamint biztosítják a védekezésünk stabilitását. Ha ez nincs meg, akkor majdnem mindegy mit csinálsz abban a 2-3 percben... Fájdalmas történet volt a vasárnap délutáni, de az ma már ugyanúgy a történelem része, mint az előző heti paksi győzelmünk volt.  Nem lettünk attól gazemberek, hogy kikaptunk, van ilyen a sportban.

- Gyorsan össze kell kapnunk magunkat, hiszen a hétvégén Pécsre, a csoport egyik legjobbjához látogatunk. Lesz-e változás a csapatban, illetve hogyan készültök erre a nagyon várt mérkőzésre?

-  Össze fogjuk kapni magunkat, ahogy az elmúlt hetekben, úgy ezen a héten is tettük a dolgunkat becsülettel.  Sztrunga sérült, Turi műtétre szoruló édesapját kíséri el Szegedre így nem lehet velünk, Mészáros pedig 5 sárga lapos. Visszatér a keretbe Buzás Viktor és Luczek Dávid. Hetek óta jól teljesít az U19-ben és a második csapatunkban Bakó Ádám és Terplán Zoltán, elképzelhető, hogy egyikük kerettag lehet a PMFC ellen. Szeretnénk a pécsi stadionban egy jó mérkőzést játszani és boldogan hazajönni.    

 

 Szécsi József    

 

 

2016.11.26. (szombat) 13:00 óra

Pécsi MFC - Pénzügyőr SE

Mórahalom VSE – Méhkeréki SE

Budafoki MTE – Szigetszentmiklós

Szekszárdi UFC - Dunaújváros

Dabas-Gyón FC - FC Dabas

2016.11.27. (vasárnap) 11:00 óra

Békéscsaba 1912 Előre II. - Dunaharaszti MTK

2016.11.27. (vasárnap) 13:00 óra

Szentlőrinc SE - Sport 36 Komlói Bányász

Paksi FC II. - Hódmezővásárhelyi FC

Várfürdő-Gyulai Termál FC - Ferencvárosi TC II.

2016.11.24. (csütörtök) 13:00 óra

Sport 36 Komlói Bányász - Ferencvárosi TC II. 0-3

2016.11.23. (szerda) 13:00 óra

Szentlőrinc SE - Dunaújváros 3-2

 

kozep-tab.jpg

 

 

NB3 Közép csoport

 

Beharangozó

/Kattints!/

Eredmények

/Kattints!/