Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beharangozó: Pénzügyőr SE - Vasas SC /Magyar Kupa 2. forduló/

2012.09.23

 

 


 

 

 

Magyar Kupa 2. forduló 

 

2012.09.25. (kedd) 15:30 óra Pasarét,

Pénzügyőr SE Sporttelep

 

Pénzügyőr SE - Vasas SC

 Játékvezető: Gyarmati II Tibor, asszisztensek: Lémon Oszkár, Takács Gábor

 

mk-2.-fordulo-pse---vasas.png

Fotó/Grafika: Szabó István (Topi) 

 

Már kilenc mérkőzés óta veretlen a Pénzügyőr. Még felsorolni is hosszú: - Budafok (felkészülési mérkőzés) 5-3, - Diósdi TC (Magyar Kupa) 2-1, - Piliscsaba (felkészülési mérkőzés) 2-0, - Videoton II (NB III. bajnoki mérkőzés) 2-1, - Százhalombatta (NB III. bajnoki mérkőzés) 2-1, - III. KER. TVE (NB III. bajnoki mérkőzés) 3-2, - RAFC (NB III. bajnoki mérkőzés) 4-1, - Diósdi TC (NB III. bajnoki mérkőzés) 1-1, - Jászapáti VSE (NB III. bajnoki mérkőzés) 2-2.

Kedden, a Magyar Kupában a legjobb 32 közé kerülésért hazánk egyik legpatinásabb csapata, a Vasas SC ellen nagyon nehéz lesz folytatni a nagyszerű sorozatot.

A számtalan nemzetközi sikere mellett, hajdan BEK negyeddöntős piros-kékek, a magyar bajnokságot eddig hatszor, a Magyar Kupát négyszer nyerték meg. Az elmúlt bajnokságban az NB I-ből kiesett angyalföldiek a nyáron német tulajdonba kerültek, s hét brazil játékost igazoltak. A Machado Goncalves Joaquim vezetőedző által felkészített együttes az NB II. Keleti csoportjában 6 mérkőzésen 8 pontot szerezve ötven százalékos mérleggel a 10. helyen áll. Az elmúlt hétvégén a Nyíregyháza ellen 2-0-ás vereséget szenvedtek. A Liga Kupában viszont eddigi mindkét mérkőzésüket megnyerték (Siófok – Vasas 0-1, Vasas – Paks 1-0).

A Pénzügyőrben többen is sérüléssel, betegséggel bajlódnak, még nem lehet tudni, hogy ki lesz játékra kész állapotban. Annyi biztos, hogy a védelemben eltiltás miatt nem játszhat Sokolowski András. Aki viszont pályára léphet, annak ez a meccs egyfajta jutalomjáték lesz az eddigi remek szereplésért. Nincs mit veszítenünk, játsszunk egy jó mérkőzést, s majd meglátjuk!

Szécsi József