Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BLSZ I. osztály 13. forduló: Pénzügyőr SE - Budafoki LC 0-1 (0-1)

2014.11.09
 
 

 

 

Bajnoki mérkőzésen 2013. év november 2-án

 

szenvedtünk utoljára vereséget.  

 

Véget ért a szép sorozat.

 

 

BLSZ I. osztály 13. forduló 

  

 

2014.11.08. (szombat) 13:00 óra

 

Pénzügyőr SE - Budafoki LC 0-1 (0-1)

Pasaréti út, 200 néző. Vezette: Gelb

 

Pénzügyőr SE: Sándor L. 0 – Szigeti 5, Luczek 7, Buzás 5 (Meggyes 5),  Praczkó 6 (Hassan 5)  - Iflinger 5, Karvalics 5 (Kozarek), Gyürki 5, Varga Sebestyén 5 – Szakolczai B. 5, Sztrunga 5    

 

Edzői nyilatkozat: Egy szép sorozat szomorú véget ért, a jövő héten kezdünk egy újat!

 

Vatai Attila

 

blsz1bfok.jpg

 

pse---bfok.jpg

Fotók: Szécsi József

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

 

Videó: Szécsi József

 

 

 
 

 

 

Koncentrált dekoncentráltság

 

 

A korábbi Budafok elleni mérkőzések pontos koreográfiáját már ismerhették azok, akik ebédidőben kilátogattak Pasarétre: általában passzív Budafok és erőlködő Pénzügyőr küzdelme a mezőnyben. Nos, ez most sem volt másképpen, leszámítva, hogy a harmadik percben a vendégek közül Kovács Gergely húsz méterről váratlanul leadott nagy erejű lövése meglepte Sándor László kapust és a labda a felső sarokban kötött ki. Ezt követően a Pénzügyőrnek összesen 91 perce volt arra, hogy gólt szerezzen. De ez a mérkőzés szöges ellentéte volt a korábbiaknak abból a szempontból, hogy itt minden elszórakozott lehetőség az ellenfél malmára hajtja a vizet. Az elmúlt hetek helyzet kihasználásának statisztikája tovább romlott azzal, hogy sem Szakolczai-Sándor Balázs sem Iflinger Norbert képtelen volt a hálóba találni, hiába volt öt-hat méter a távolság a kaputól. Pedig mind a ketten akár kettő-kettő gólt is elkönyvelhettek volna, de inkább válogatott formára emelték Berhidai Zoltán budafoki kapust. A tizenhatos előteréből történő próbálkozások Gyürki Gergő, Luczek Dávid vagy Varga-Sebestyén Benjámin részéről jó ötletnek bizonyultak volna, de rendre a kaput sem találták el. A Budafok pedig azt játszotta, amit mindig is: előnye birtokában dupla védekezésre rendezkedett be, gondosan ügyelve arra, hogy még a félpályán se nagyon kelljen átlépnie. A Pénzügyőr képtelen volt ezáltal mélységi támadásokkal operálni, a második játékrészben pedig az idegesség és a görcs lett úrrá a csapaton, amit a második játékrészre beállt Hassan Aribi Khalifa sem tudott oldani. Ezen a koradélutánon dacára az ötcsatáros és támadó középpályásokkal teletűzdelt játéknak nem volt ellenszere a budafoki áfiumnak, a vendégek joggal ünnepelhettek a lefújást követően.

Felesleges borongani azon, hogy  milyen jó lett volna elúszni a Tintahalak elől és esetleg veretlenül zárni az őszt. A folytatásban helyre lehet hozni a megtépázott renomét – e szomorú szombat után stílusosan - Budafokon, műfüvön a kiesés ellen küzdő Unione ellen. Persze koncentráltan.

 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 
 

További mérkőzések:

 

2014.11.05. (szerda)

20:45 HEGYVIDÉK SE - RTK-VASLÓ 3-0

 

2014.11.08. (szombat)

10:30 FŐV. VÍZMŰVEK SK - SZT. PÁL AKADÉMIA 2-0

13:00 KISE - RTK-VASLÓ 7-1

13:00 KELEN SC - 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 0-3

13:30 RAFC - TESTVÉRISÉG SE 1-1

19:00 VOYAGE SE - THSE-SASHALOM 1-5

2014.11.09. (vasárnap)

13:30 IKARUS BSE - HEGYVIDÉK SE 2-1

 

 

tabellablszvasarnap.jpg