Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest I. osztály, a 16. fordulóból elmaradt mérkőzés: RTK-Vasló - Pénzügyőr SE

2014.05.20

 

 

 

 

Budapest I. osztály, a 16. fordulóból elmaradt

 

mérkőzés 

  

 

2014.05.21. (szerda) 18:00 óra

  

XVII. ker. Péceli út  Megközelítés

 

 

RTK-Vasló - Pénzügyőr SE

 

 Játékvezető: Döme Gábor, asszisztensek: Nyekita Brúnó László, Csete Csongor

 

rtk---penzugyor-se-plakat2--2-.jpg 

 

Az elmúlt hétvégén igazi futballünnep volt a Kalap utcában. Gyakorlatilag ugyanannyian tekintették meg a III. KER. TVE – Pénzügyőr SE mérkőzést, mint az azzal egy időben zajló Kispest – MTK élvonalbeli párharcot. A szépszámú közönség igazán remek és izgalmas rangadónak lehetett részese.
A második félidő elején több alkalommal is megvolt a lehetőségünk arra, hogy kétgólos előnyre tegyünk szert, de nem sikerült újabb találatot elérnünk, s ahogy az lenni szokott, a rossz helyzetkihasználás megbosszulta magát. 
Óriási lehetőséget szalasztottunk el.

Sajnos az eredményen túl az is szomorú, hogy csakúgy, mint az ősszel, ezúttal sem tudtuk sérülésmentesen megúszni az óbudaiakkal való összecsapást. Karvalics Bencét brutálisan felrúgták, Meggyes Balázs pedig csaknem bordatörést szenvedett.
Aki látta a mérkőzést, annak nyilvánvaló, hogy a Kerület semmivel sem jobb csapat, mint a Pénzügyőr. 
A tanulságok levonása után nem érdemes sokáig merengeni a történteken, hiszen két hét alatt négy mérkőzést kell lejátszanunk.

Szerdán a kiesés elől menekülő RTK-Vasló elsősorban fiatal játékosokból álló csapatához látogatunk.
Vatai Attila a Pénzügyőr SE vezetőedzője válaszolt kérdéseimre:
- Komoly esélyünk volt a győzelemre a Kerület ellen, 2-1-es vezetésünk után több esetben is csak hajszálon múlott, hogy nem lőttünk újabb gólt, mégis az óbudaiak találtak be a hálónkba. Csak a balszerencsénken múlott, hogy elmaradt a siker? 
- Én nem mondtam soha sehol senkinek, hogy balszerencsések voltunk. Karvalics Bence megsemmisítése után cserélni kellett, de nem volt hozzá hasonló karakterű labdarúgó a kispadon ezért némileg át kellett szerveznem a középpályát ahol így csak Meggyes Balázs rendelkezett a labdaszerzés képességével a többiek erőssége inkább a támadójáték. Ahogy az elvárható volt, az új összetételben is képesek voltunk az előny megszerzésére és gólhelyzetek kialakítására. A 60. perc körül azonban visszaengedtük a meccsbe ellenfelünket, elkezdtünk kapkodni, vezetésünk tudatában akaratlanul is mélyebben védekeztünk, majd egy olyan hibát vétettünk a 16-oson belül, ami végzetesnek bizonyult. Ezen rövid időszaktól eltekintve jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést, de ez kevés volt a hazaiak akarata és kíméletlensége ellen. Horváth Levente tettére nincs magyarázat, ami van, azt inkább megtartom magamnak…
- Hogyan készültök az RTK elleni mérkőzésre?
- Az RTK vasárnap az eső miatt nem rendezte meg bajnoki mérkőzését a Testvériség ellen, így pihentebben lépnek pályára ellenünk. Az biztos, hogy harapni fognak, hiszen a bent maradásért küzdenek, de ki kell jönni a képességbeli különbségeknek, és győznünk kell.


Szécsi József 

 

 

A mérkőzés állását folyamatosan követhetik Facebook oldalunkon!

 

  

   
  

   

2014.05.20. (kedd) 18:00 óra
THSE-Sashalom - Ikarus BSE 3-2

2014.05.20. (kedd) 19:00 óra

Inter CDF SE - Főv. Vízművek SK 2-2

 

A tabella állása