Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest I. osztály 10. forduló: Pénzügyőr SE - RAFC 5-1 (2-0)

2013.10.19

 

 

 

Az utóbbi évek legnagyszerűbb

 

játékával hengerelt a Pénzügyőr 

 

 

Budapest I. osztály 10. forduló 

  

 

2013.10.19. (szombat) 11:00 óra, 

Pénzügyőr SE, Pasaréti úti Sporttelep

 

 

Pénzügyőr SE - RAFC 5-1 (2-0)

 

Pasarét 150 néző, Vezette:  Király
 
Pénzügyőr SE: Hajdu 0 – Szigeti 7, Sokolowski 7, Bíró 7, Praczkó 6 – Hassan 7, Meggyes 7, Karvalics 8, Iflinger 8 – Sztrunga 8, Kozarek 9
 
Csere: Hassan helyett Varga-Sebestyén a 74. percben, Karvalics helyett Tóth Máté a 82. percben, Iflinger helyett Kayali a 83. percben, Sztrunga helyett Tivadar és Praczkó helyett Mag, mindkettő a 88. percben
 
9. perc: Sokolowski labdáját Sztrunga csúsztatta a két belső védő mögé, Kozarek rácsapott és 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt 1-0.
31. perc: Karvalics indította Kozareket  aki a jobb oldalról indulva a kapu előterébe vezette a labdát és 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezett 2-0.
49. perc: Hassan csapott le a védő harmadban egy labdára, lövése a jobb kapufán csattant, a kipattanót közelről a hálóba vágta 3-0.
57. perc: Sztrunga 20 méteres lövését még hárította a vendégek kapusa, a kipattanót a szemfüles Iflinger a kapu jobb oldalába vágta 4-0.
66. perc: Szöglet után Bánhidi fejelt a kapunk bal sarkába 4-1.
87. perc: Kezezés utáni büntetőből Kozarek a harmadik gólját is megszerezte, a jobb sarokba lőtte a 11-est  5-1. 
 
Edzői nyilatkozat: Ma parádésan futballoztunk, helyenként osztálykülönbség volt a két csapat között, gratulálok játékosaimnak, az eddig veretlenül menetelő RAFC csapatának pedig minden jót kívánok a továbbiakban! 
 
Vatai Attila

  

A mérkőzés adatlapja

 

 

penzugyor---rafc-121.jpg

Felső sor (balról jobbra): Sztrunga Zsolt, Praczkó Iván, Szakács Kristóf, Tóth Máté, Karvalics Bence, Szigeti Attila, Hajdu Gergely, Kozarek András, Tivadar Attila, Sokolowski András, Mag Kristóf, Kovács Péter, Kocsis Gábor, Faragó Zoltán szertáros/gyúró. Alsó sor (balról jobbra): Lesti Bendegúz, Bíró József, Aribi Hassan Khalifa, Kayali Viktor, Varga-Sebestyén Benjamin, Iflinger Norbert, Pápai Ádám, Meggyes Balázs, Vatai Attila vezetőedző, Rajkó Zoltán edző

 Fotók: Szécsi Kristóf és Szécsi József

 

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

Videó: Szabó Topi István

 

 Videó: Szécsi József

 

  

 

 

 

Augusztus októberben

 
A Vízművek ellen súlyosan megsérült Szakolczai-Sándor Balázs góllövő csatárt nélkülöző Pénzügyőr az átmenetileg éllovas RAFC-ot fogadta és olyan 90 percet produkált, amire nagyon régen nem volt példa Pasaréten.  Még fel sem állt a múlt héten a Hegyvidék csapatának kilenc gólt termelő rákosszentmihályi alakulat, Kozarek Andrást az elegánsan futballozó Sokolowski András indítása ziccerben találta meg, a labda pedig a helyére illetve a vendégek hálójába került. A korábbi hibákból tanulva a Pénzügyőr nem állt meg, nem adta át a területet és a kezdeményezést a vendégeknek, hanem az új szerepkörében a középpályán kiválóan teljesítő Karvalics Bence vezetésével lényegében már a félpályán megállította a RAFC próbálkozásait.  A csapattársak pontos passzainak hála az Iflinger Norbert - Aribi Hassan Khalifa - Kozarek András - Sztrunga Zsolt négyes pedig rázúdulhatott a vendégek könnyűnek találtatott védelmére. Az első játékrészben helyzetek sokasága maradt ki, amelyben szerepet játszott Áncsán Attilának, a vendégek kapusának időnként bravúros teljesítménye is. Kozareket azonban a 31. percben már Ő sem tudta megállítani, Karvalics kitűnő labdájával szinte lemásolta első találatát és ezzel megnyugtató előnyre tettek szert a hazaiak. A második játékrész sem a tipikus Pénzügyőr-szindrómával indult, azaz az első percek nem a vendégekről és a góljukról szóltak, sokkal inkább Hassan kiváló lövéséről – amely ugyan először a kapufán csattant – és az azt követő ismétléséről, amelyet követően a Pénzügyőr lényegében mattolta a RAFC-ot. Néhány perccel később a Sztrunga Zsolt - Iflinger Norbert duó sem tétlenkedett és utóbbi  által jegyzett góllal  úgy befűtötte a hazai szurkereket, mint 1979-ben a Piramis zenekar amely hő befúvokkal december végén  befűtött a teltházas egykori Budai Ifjúsági Parkban. A „nagy buli” a négy találat után is folytatódott – függetlenül a RAFC szépítő gólját jegyző Bánhidi Bence egyébként tetszetős fejesétől – és egy kezezést követően Kozarek András tizenegyesből, ha nem is klasszikus mesterhármasra, de háromra növelte saját találatainak számát.
Összességében egy új, eddig nem látott Pénzügyőr lefocizta a múlt heti eredményét követően egy másik arcát mutató RAFC csapatát. Szemre is tetszetős támadásokkal, koncentráltan és remek egyéni teljesítményeket felvonultatva. Ilyenkor szokták a „jók” rovatba nemes egyszerűséggel odabiggyeszteni, hogy „az egész csapat”.
A folytatásban a Vasas Fáy utcai műfüves pályáján az ezidáig szorgosan pontokat gyűjtő Voyage csapata lesz a vendéglátó. Ha a RAFC elleni örömfutballt meg lehet ismételni jövő héten is, akkor már nem csak egy utazásról, hanem mézes hetekről beszélhetünk.
  

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

  

 

 

További mérkőzések:

2013.10.19. (szombat) 11:00 óra
Unione FC - Ferencvárosi FC 0-0

Fővárosi Vízművek SK - Budafoki LC 3-1

THSE-Sashalom - RTK-Vasló 1-0

2013.10.19. (szombat) 15:00 óra
Ikarus BSE - Inter CDF SE 0-1

2013.10.19. (szombat) 19:00 óra

Hegyvidék SE - Voyage SE 0-4

2013.10.20. (vasárnap) 11:00 óra

Testvériség SE - Nagytétényi SE 2-2

2013.10.20. (vasárnap) 15:00 óra

Kelen SC - III. KER. TVE 1-7

   

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.