Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest I. osztály 2. forduló: THSE-Sashalom - Pénzügyőr SE 1-4 (0-2)

 

 

 

  Idegenben is lehengerlő játékkal,

 

fölényes győzelmet aratott a Pénzügyőr

 

a rendkívül szimpatikus Tintahalak ellen

 

 

Budapest I. osztály 2. forduló 

  

2013.08.25. (vasárnap) 17:30 óra,

 

RAFC Sporttelep, 

 

THSE-Sashalom - Pénzügyőr SE 1-4 (0-2)

 

Pénzügyőr SE: Hajdu 7 – Szigeti 6, Karvalics 6, Bíró 6 (Bakos 75. p.), Meggyes 6 (Kovács 75. p.) – Iflinger 8, Mag 7, Tóth Zs. 6 (Balázs T. 60. perc, 7), Pápai 6 (Szakolczai B. 60. p. 7) – Kozarek 7 (Varga–Sebestyén 83. p.), Sztrunga 7     

 

16. perc: Kozarek ugratta ki a 16-os előterében Tóth Zsombort, aki önzetlenül középre gurított és az érkező Iflinger 6 méterről az üres kapuba gurított 0-1.

29. perc: Bedobás után Sztrunga készítette le a labdát Kozareknek, aki 14 méterről biztos lábbal lőtt a jobb alsó sarokba 0-2.

63. perc: Berecz 15 méteres lövése Hajdu keze alatt suhant a jobb alsó sarokba 1-2.

64. perc: Azonnal jött a válasz, Sztrunga -  Kozarek - Szakolczai volt a labda útja és a Duna csoport visszatérő gólkirálya 10 méterről jobbal a bal alsó sarokba bombázott 1-3.

92. perc: Varga-Sebestyén önzetlen passzából Iflinger szerezhetett volna gólt, de a kapusba lőtte, a kipattanó labdát Balázs Tibor 16 méterről higgadtan helyezte a kapu bal oldalába 1-4. 

 

Edzői nyilatkozat:   Kedvező volt számunkra, hogy most látogattunk az előző bajnokság  bronzérmeséhez, akik ha majd összeállnak, bárkire veszélyesek lehetnek.  Csapatom az első fordulóban mutatott értékeket sugározta ezúttal is, örülök, hogy idegenben is domináltunk, persze tudjuk, hogy van még tennivaló bőven.  Bíró Öcsinek mielőbbi felépülést kívánok!     

  Vatai Attila      

 

 A Pesti Foci weboldal tudósítása a mérkőzésről

 

A mérkőzés adatlapja

 

tintahalak---penzugyor-se-1-4-027.jpg

Fotók: Szécsi József

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

  

 

 

 

 

 Tintahalak a hálóbanA tintahalakat gyakran nevezik a tenger kaméleonjának. Nos, a RAFC Pirosrózsa utcai pályáján – amely a mérkőzés nagy részében hevesen eső ellenére sem változott tengerré - felvonuló Tintahalak SE-Sashalom gárdája egy masszív és jól összeszokott baráti társaságot alkotva, inkább egyenletes teljesítményt nyújtott. Többször veszélyeztették a Pénzügyőr kapuját – egy alkalommal Hajdú Gergely kapus bravúrjára is szükség volt – de a mezőnyben a vendégek domináltak. Az első harminc percben kapott két Pénzügyőr találat – amely a kiválóan játszó Iflinger Norbert és a vezérré érett Kozarek András nevéhez fűződött – azonban nem szegte kedvét a poénos nevű sashalmi csapatnak. Szünet után egy védelmi hibát és Hajdú kapus megingását kihasználva szépítettek és nyílt sisakkal folytatták volna küzdelmüket. A második játékrészben beálló Szakolczai-Sándor Balázs azonban tovább ápolta góllövési hagyományait és ezzel lényegében ki is fogta a halakat a Pénzügyőr hálójába. Záróakkordként a szintén cserejátékos Balázs Tibor okos gólt lőtt egy kipattanó labdából.
A mérkőzés teljes képéhez tartozik, hogy a Pénzügyőr akár nyolc találatig is eljuthatott volna, ha a kihagyott helyzetek értékesítésre kerülnek. Sajnálatos esemény is történt: a 75.percben Biró Öcsi József és Meggyes Balázs összefejeltek, mind a két játékost azonnal le kellett cserélni.
A folytatásban egy olyan csapat érkezik Pasarétre, amely legutóbb a nyolcvanas évek közepén játszott bajnoki mérkőzést a Pénzügyőr ellen akkor még az NB III-ban Vasas Ikarus néven. Még más szelek fújtak.

 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 

 

További mérkőzések:

2013.08.24. (szombat) 16:00 óra
Ferencvárosi FC - III. KER. TVE 1-2

2013.08.24. (szombat) 17:00 óra
Budafoki LC - Unione FC 2-2
2013.08.25. (vasárnap) 10:00 óra
Ikarus BSE - Hegyvidék SE 2-0

2013.08.25. (vasárnap) 11:00 óra
Inter CDF SE - RAFC 0-1

Testvériség SE - Kelen SC 5-5
2013.08.25. (vasárnap) 17:00 óra
RTK-Vasló - Fővárosi Vízművek SK 1-8

Nagytétényi SE - Voyage SE 1-2