Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest I. osztály 4. forduló: Testvériség SE - Pénzügyőr SE 1-2 (1-1)

  

 

 

  Ha nehezen is, de negyedszerre is sikerült nyerni 

 

 

Budapest I. osztály 4. forduló 

  

2013.09.07. (szombat) 11:00 óra, 

  

 

Testvériség SE - Pénzügyőr SE 1-2 (1-1)

 

XV. ker. Bánkút utca, 100 néző. Vezette: Dr. Szanyi

 

Pénzügyőr SE: Hajdu 0 – Szigeti 6 (Tóth Máté 81. perc), Karvalics 6, Sokolowski 6, Varga-Sebestyén 7, - Mag 6 (Balázs T. 60. perc, 6), Meggyes 6, Iflinger 5 (Kovács Pepe 81. perc), Kozarek 7, Szakolczai Balázs 7 (Tóth Zsombor 88. perc), Sztrunga 5 (Tivadar 60. perc, 6)

 

7. perc: Szakolczai-Balázs jobb oldalról ívelt középre, a labda Kozarek felé szállt, aki 10 méterről a kapunak háttal állva, ollózva parádés gólt vágott a jobb sarokba! 0-1

38. perc: Jobb oldali beadás után Jakab 6 méterről fejelt a jobb felső sarokba 1-1

81. perc: A csereként beálló Balázs Tibor varázsolta a labdát Szakolczai Balázs elé, aki a védők közül kilépve a kapust is kicselezte majd közelről a bal alsó sarokba lőtt 1-2


Edzői nyilatkozat: Kozarek András álomgólja után korán lerendezhettük volna a három pont sorsát, de kihagytuk a helyzeteket és a hazaiak talpra álltak, szép góllal egyenlítettek. A második félidőben inkább nálunk volt a labda, de a Testvériség is veszélyesen kontrázott, végül egy Szakolczai villanás meghozta számunkra az előzetesen remélt győzelmet melyhez gratulálok csapatomnak!

 

 

Vatai Attila

 

 

A mérkőzés adatlapja

 

 

kozi.jpg

  Fotó: Szabó Topi István

 

Kattintson a képre a további fényképek megtekintéséhez!

 

 

 Videó: Szabó Topi István

 

 

 

 

 

 

Barátság, testvériség, győzelemRejtélyek övezik a Testvériség kissé viharvert állapotú Barátság elnevezésű sporttelepét: egyrészt ki van írva Dalnoki Jenő neve mint egy sportakadémia névadója, akit sportolói és edzői pályafutása alatt nem sok minden köthetett a Ferencvároson túl máshoz. Másrészt a nyomokban látható egykori atlétikai pálya egyik szelvénye, ami a foci pálya oldal vonala mellett 15-20 méter hosszan és 4 méter szélességben friss betonnal (!) lett kiöntve, ami egy meg nem valósult építészeti álmot sejtet. Azon túl, hogy a pálya ezen a részén történő esetleges ütközést követően a játékos akár betonon is landolhat.
Frissen és négy csatárral kezdett a Pénzügyőr a Budapest bajnokság újonca ellen. A Szakolczai Balázs - Kozarek András tengely már a hetedik percben jelezte, hogy a délelőtti kezdés számukra maga az éberség: Szakolczai beadását Kozarek virtuóz módon vállalta be és parádésan ollózott a jobb sarokba. Ha a péntek esti válogatott eseményeitől nem lett volna keserű a hangulatunk, azt is mondhatnánk: ettől még Bukarestben is elcsendesedett volna a hazai szurker had. Mivel a Bánkút utca jóval távolabb van a román fővárostól, ezért maradtunk itthon, a Blsz I-ben tovább. A folytatásban akár több góllal is növelhette volna előnyét a Pénzügyőr a másik három támadó Sztrunga Zsolt, Iflinger Norbert és Szakolczai Balázs jóvoltából, de ziccerek maradtak ki. A futball íratlan szabályai a félidő lefújása előtt sajnos bekövetkeztek, amit a vendégek kihagytak, azt a felélénkült Testvériség nem: egy szép támadás végén, a magányos Jakab edzésszerű gólt fejelhetett. A második játékrészben gyorsabb iramra kapcsolt a Pénzügyőr, de a vérszemet kapott hazaiak szűrték, blokkolták a támadásokat, elsősorban a középpályán dolgoztak sokat. Majdnem úgy tűnt, hogy a pasaréti fölény ellenére nem sikerül a győzelem, de Szakolczai Balázs, amit kihagyott az első félidőben, azt - a csereként beállt Balázs Tibornak köszönhetően - helyretette és a Pénzügyőr bekasszírozta a három bajnoki pontot.
A folytatásban egy stabil Blsz I. osztályú csapat következik, a több mint rutinos játékosokkal rendelkező Unione FC személyében kivételesen pénteken, 17 órakor Pasaréten. Más felfogásban és hasonló folytatásban bízhatunk.
(A Testvériség pályán látható betonplaccra vonatkozón honlapunk türelmetlenül várja az ötleteket, javaslatokat).

 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

  

 

 

További mérkőzések:


2013.09.04. (szerda) 17:30 óra

Kelen SC - Ikarus BSE 1-0
2013.09.07. (szombat) 11:00 óra
Unione FC - Hegyvidék SE 1-1

2013.09.07. (szombat) 15:00 óra
Kelen SC - Budafoki LC 0-1
Ikarus BSE - Fővárosi Vízművek SK 1-4
Inter CDF SE - III. KER. TVE 0-3

2013.09.07. (szombat) 16:30 óra

RTK-Vasló - Voyage SE 3-2
2013.09.07. (szombat) 17:00 óra
THSE-Sashalom - RAFC 0-2

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.