Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest I. osztály 5. forduló: Pénzügyőr SE - Unione FC 2-2 (1-1)

 

 

 A csapat teljesítménye ezúttal kevés volt a három ponthoz

 

 

Budapest I. osztály 5. forduló 

  

 

2013.09.13. (péntek) 17:00 óra, 

Pénzügyőr SE, Pasaréti úti Sporttelep

 

 

Pénzügyőr SE - Unione FC 2-2 (1-1)

 

 

Pénzügyőr SE: Hajdu 0 - Szigeti 5, Karvalics 5 (Mag 46. perc 5), Sokolowski 5, Meggyes 5 (Lesti 86. perc) – Iflinger 5 (Tóth Máté 82. perc), Tóth Zsombor 5 (Balázs T. 46. perc 5), Varga 5 (Tivadar 71. perc 7), Szakolczai-Sándor B. 6 – Kozarek 5

 

16. perc: Szigeti beadása után Szakolczai lőtt a bal sarokba 10 méterről 1-0
23. perc: Szekeres remek átadását Dubecz váltotta gólra 1-1
79. perc: Kozarek beadását Tivadar pompás fejessel juttatta a bal felső sarokba 2-1
83. perc: Szabót nem tudták megállítani a hazaiak, a bal szélről beadott labdát Horváth Bence fejelte a jobb sarokba 2-2

 

Edzői nyilatkozat: Tanulságos 90 percen vagyunk túl. Fájdalmas az értékes pontok elvesztése, de nem érdemeltünk győzelmet, annak ellenére sem, hogy kétszer is vezettünk. Játszunk, építkezünk tovább.

 

Vatai Attila
 

 A mérkőzés adatlapja

 

 

pontvesztes.jpg

 Fotó: Szabó Topi István


Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

 

 Videó: Szabó Topi István

 

 

 

 

Játék mester nélkül

 

Nem lehetett azzal bírálni a Pénzügyőr játékosokat, hogy túlságosan tisztelték volna az Unione FC ex NB I-es és NB II-es játékosait. Lényegében az első perctől rárontottak a vendégekre – több ígéretesnek tűnő lehetőséget elpuskáztak – és az első negyedóra végén egy szépen kijátszott akció után Szakolczai-Sándor Balázs tovább gyarapíthatta góljai számát. Még annyi idő sem telt el, hogy a Pénzügyőr választhatott volna abban a kérdésben, hogy kicsit visszahúzódik, vagy erőlteti az újabb góllövést, amikor egy – sajnos már szokásosnak elkönyvelhető – helyezkedési és védelmi hibasorozat után Dubecz ajtó-ablak helyzetbe kerülve egyenlíthetett. A gólt követően lényegében a szünetig – egy ígéretes Kozarek-lövést leszámítva – sok érdemi nem történt. A második játékrészben sokkal többet birtokolta a labdát a Pénzügyőr és saját térfelére szorította be a többségében szenior korú Unione játékosait, de a félidő közepéig inkább a tanácstalanság volt a jellemző a támadójátékra. Hiába állt be a szünetben Balázs Tibor – akinek központi feladata lett volna az ún. irányító középpályás szerepe – labdái nagy százalékban pontatlanok voltak illetve a sokszor a vendég védők társaságában  álldogáló társak sem könnyítették meg a dolgát. A lefújás előtt tíz perccel úgy tűnt, hogy a Pénzügyőr megszerezte a mérkőzést eldöntő gólt: Kozarek András pompásan találta meg a csereként beállt és gólérzékeny Tivadar Attila fejét. A kitámadó Pénzügyőr néhány percre rá azonban a rutinos Unione-tól ismét megkapta a választ és Horváth révén az egyenlítő találatot. Az utolsó tíz percben pedig akár a győztes gólt is megszerezhették volna a vendégek: amíg Kozarek András egy előrevágott labdát nem tudott elpöckölni a kilépő kapus mellett, a másik oldalon a szintén kilépő vendég támadó már átemelte Hajdú Gergely felett a labdát, de az nem kis szerencsével a felső kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

A folytatásban a péntek délután mutatott játéknál és néhány játékos elfogadhatatlan teljesítményénél csak jobb jöhet: a korábbi edzőpartner Kelen SC ellen idegenben kell visszaállítani a renomét.

 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

  

 

 

További mérkőzések:

2013.09.14. (szombat) 11:00 óra
Fővárosi Vízművek SK - Testvériség SE 3-1

2013.09.14. (szombat) 13:00 óra
Ferencvárosi FC - Inter CDF SE 0-4
2013.09.14. (szombat) 15:00 óra
Budafoki LC - Nagytétényi SE 1-0

2013.09.14. (szombat) 16:30 óra
III. KER. TVE - RTK-Vasló 3-0

2013.09.14. (szombat) 17:00 óra
RAFC - Ikarus BSE 2-1
2013.09.14. (szombat) 19:00 óra
Hegyvidék SE - Kelen SC 2-0

Voyage SE - THSE-Sashalom 5-2