Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Budapest Kupa döntő: Pénzügyőr SE - Inter CDF SE 4-1 (0-0)

2015.04.23
 

 

 

 

 

 

Kupagyőztes a Pénzügyőr SE

 

 

Budapest Kupa döntő

  

 

2015.04.22. (szerda) 17:00 óra

 

 

 

Pénzügyőr SE - Inter CDF SE 4-1 (0-0)

 

 

Csepeli Stadion, 300 néző. Vezette: Zimonyi

 

Pénzügyőr SE: Sándor László – Buzás Viktor (Sokolowski András 88. perc), Luczek Dávid, Bíró József, Varga-Sebestyén Benjámin – Gyürki Gergő (Meggyes Balázs 60. perc), Szabó Balázs (Tóth Zsombor 60. perc), Karvalics Bence, Aribi Hassan Khalifa – Sztrunga Zsolt (Iflinger Norbert 60. perc), Szakolczai-Sándor Balázs (Pápai Ádám 78. perc)

 

51. perc: Szöglet után Egbela fejelt a kapunk bal oldalába 0-1

62. perc: Szakolczai viaskodott ellenfelével a 16-oson belül, a róla lecsorgó labdát Tóth Zsombor 14 méterről habozás nélkül vágta a kapu bal oldalába 1-1

66. perc: Varga-Sebestyén beadása után Szakolczai B. 5 méterről lőtt a kapu közepébe 2-1

74. perc: Iflinger átadását Tóth Zsombor 10 méterről terelte a jobb sarokba 3-1

87. perc: Hassan átadását Iflinger lőtte 6 méterről a kapu bal oldalába 4-1

 

Vezetőedzői nyilatkozat: Elvárták tőlünk, mi is elvártuk magunktól, megcsináltuk. Az első félidő játékára a meleg rányomta a bélyegét, tompák és körülményesek voltunk. A másodikban a kapott gól ébresztett rá bennünket, hogy akár még bajba is kerülhetünk, rendeztük sorainkat és a friss erők érkezése után sikerült is realizálni a két csapat közti különbséget. Gratulálok játékosaimnak a kupa győzelemhez!

 

Jók: Tóth Zsombor (a mezőny legjobbja), Buzás, Bíró, Karvalics, Meggyes B., Iflinger

   

Vatai Attila

 

 

bk.jpg

 

 

sam_5866.jpg

Fotó: Szécsi József. Kattints a fényképre a további képekért!

 

 

 

 

Köszönjük a felvételt a www.pinyotv.hu weboldalnak!

 

 

Pénzügyőr: gravírozva!

 

Bár a Budapest Kupa korábbi selejtező mérkőzései jól illeszkedtek be a Pénzügyőr edzés programjába, mégis félő volt, hogy az Ikarus elleni bajnoki derby és a Voyage elleni szombati mérkőzés közé beékelődő kupadöntő sokat kivesz majd a játékosokból. Nos az Ikarus elleni könnyű menet inkább szárnyakat adott: igaz a BLSZ II. osztályának bajnoka, az Inter CDF elleni – az egykor szebb napokat is látott Csepeli Stadionban lejátszott - döntő első félideje inkább bosszankodásra adott okot. Az iram öreg urasra sikeredett azzal a plusszal, hogy az NB III-ba visszatérni igyekvő Pénzügyőr akár három góllal is fordulhatott volna, ha Sztrunga Zsolt, Szakolczai-Sándor Balázs és Hassan Aribi Khalifa osztoztak volna a gólörömben. De nem osztoztak. Az Inter óvatosan és talán kissé megilletődötten játszott, igazi fegyverüket - a futóteljesítményt – nem kamatoztatták, inkább kisebb-nagyobb szabálytalanságokkal borzolták a pasarétieket.

Fordulás után – a tribünön folyamatosan játszó, kiváló konga szekció hatására - viszont felélénkült az Inter és egy rögzített szituációból elért fejesgóllal vezetést szerzett. A kitörő karneváli hangulatot Vatai Attila a Pénzügyőr edzője tíz perc alatt lecsendesítette, hiszen a Meggyes Balázs – Tóth Zsombor – Iflinger Norbert cseretrió vérfrissítésének köszönhetően a Pénzügyőr felpörgött, Tóth Zsombor és Szakolczai-Sándor Balázs góljainak köszönhetően pedig könnyedén megfordította a mérkőzést. Az Inter játékosai a mérkőzés utolsó harmadában elfáradtak, amelynek köszönhetően Tóth Zsombor és Iflinger Norbert magabiztossá tudta tenni a zöld-fehérek győzelmét.

A Budapest Kupa a pasaréti klubház vitrinjébe került, a vágyott bajnoki aranynak már csak babonából sem kell még helyet szorítani, hiszen ahhoz további hét stáción vezet az út.

 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 

 

NEMZETI SPORT