Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dicsőséges jubileum: az 1991/92-es évadban NB III-as bajnoki címet szerzett a Pénzügyőr SE labdarúgó csapata

 

 

2012.06.02-017.jpg

További fényképek megtekintéséhez kattintson a képre!  Fotó: Szécsi József

 

2012. június 7-én egy dicsőséges jubileum alkalmából gyűltünk össze a pasaréti klubházban. Húsz évvel ezelőtt, az 1991/92-es évadban NB III-as bajnoki címet szerzett a Pénzügyőr SE labdarúgó csapata.

 

Videó: Szabó István (Topi)

 

A bajnokcsapat tagjai: Miczán László, Zséli László, Sólyom Ferenc, Bozsik Péter, Petrák István, Rotyis Sándor, Sebők Attila, Simon Zoltán, Barcza Attila, Vatai Attila, Major Csaba, Faragó Zoltán, Rózsa Zsolt, Ecsedi Dániel, Vainer Attila, Hegyi Tamás, Lakatos Szilárd, Bangó Sándor, Vásárhelyi Attila, Bérczesi Zsolt, a csapat vezetőedzője Jaskó András volt.

2012.06.02-022.jpg

Az ünnepségen megjelentek a jelenlegi sport- és hivatalvezetők közül: Vályi Nagy Vilmos a Pénzügyőr SE elnöke, Kiss Ferenc a NAV erőforrás-gazdálkodási elnökhelyettese, Burillák Attila a NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztály főosztályvezetője, Kosztyu János az akkori csapat szakosztályvezetője, dr. Bocsó Gábor a labdarúgó szakosztály vezetője, Bodoki József a Pénzügyőr SE elnökségi tagja, technikai vezető.

 

2012.06.02-009.jpg

Jaskó András beszédében határozottan kijelentette, hogy edzői pályafutása során minden tekintetben ez volt a legjobb csapat, mellyel együtt dolgozott. A bajnoki cím megnyerésekor az összes a nemzeti bajnokságban szereplő klubot beleértve ők kapták a legkevesebb gólt, szám szerint 10-et. A sikeres szereplés elsősorban annak volt betudható, hogy mindannyian nagyon fegyelmezetten játszottak, tudták, hogy mi a dolguk. Kiváló közösség volt, s kivétel nélkül minden játékos hozzátett valamit a sikerhez. Jaskó András megemlékezett Simon Zoltánról, aki halála miatt már nem lehetett közöttük.

2012.06.02-018.jpg

Vályi Nagy Vilmos kifejtette, hogy a Pénzügyőr SE labdarúgó szakosztályának történetében kevés olyan eredmény volt, mint az 1992-ben elért bajnoki cím. A 29 mérkőzésen 20 győzelem, öt döntetlen és mindössze 4 vereség született. Húsz év telt el, hogy ezt a szép eredményt sikerült elérni, s ehhez mérhető sajnos azóta sem jött össze. Ennek voltak objektív és szubjektív okai is. Egy rövid törést leszámítva az elmúlt húsz év nem túl gyors de azért folyamatos fejlődést biztosított az egyesület számára, melyben mindig meghatározó szerepe volt a labdarúgásnak. Ezekben az években rengeteg fiatal és tehetséges játékos fordult meg az egyesület utánpótláscsapataiban, volt olyan, aki a válogatottságig is eljutott. Nagyon sok labdarúgót biztosítottunk a legfelső osztály részére, de ez visszafelé is igaz, hiszen hozzánk is jöttek olyanok, akik már megfordultak az első osztályban. A Pénzügyőr SE tipikusan olyan egyesület volt és jelenleg is az a labdarúgás vonatkozásában is, amelyből a magyar sport felépül, él és működik. Sajnos Magyarországon manapság már egyre kevesebb labdarúgást támogató szervezet, egyesület van, de klubunk stabilan tartja magát, és kisebb-nagyobb hullámvölgyek mellett, eredményesen tud működni.

Ezt követően Vályi Nagy Vilmos megköszönte azoknak a vezetőknek a munkáját, akik akkoriban az egyesület működését biztosították. Kijelentette, hogy a maga részéről továbbra is mindent megtesz azért, hogy a Pénzügyőr SE a jövőben is épüljön, szépüljön, fejlődjön, melynek már számtalan kézzelfogható eredménye volt az elmúlt időszakban is. Megköszönte továbbá Kiss Ferenc NAV elnökhelyettes segítségét, támogatását.

Szécsi József