Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elkészült az osztályozók részletes műsora

A bajnokság átszervezésének következtében a jelenlegi 133 NB-s csapat helyett a 2013/2014-es bajnokságban 80 NB-s csapat lesz. Az NB I változatlan marad 16 csapattal, míg az eddigi két csoportos NB II egy 16-os csoportra módosul. A hat csoportos NB III helyett három csoportos lesz a harmadik vonal, csoportonként 16-os létszámmal.

 
Az átszervezés azt jelenti, hogy osztályozón dől el a kiesés, illetve a feljutás, és ennek sorsolása készült el az MLSZ székházában. A jelenlegi NB I-re és a két NB II-es csoport 5. helyezettjéig bezárólag az eredeti kiírás az érvényes. Az NB II 6.-8. helyezettjei osztályozót játszanak a bennmaradásért az NB III bajnokaival. Itt nem lehetnek érintettek az NB I-es klubok tartalékcsapatai, mert azok a jövőben az NB III-ba nyernek besorolást. A sorsoláson eldőlt, hogy a Duna csoport bajnoka az NB II Nyugati csoportjának 6. helyezettjével játszik az NB II-es szereplés jogáért. Az első mérkőzés pályaválasztója az NB II-es csapat, majd a visszavágó helyszíne a Duna csoport bajnokának otthonában lesz.
 
Az NB III-as csapatok közül a 3.-5. helyezettek, valamint a hat csoport két legjobb 6. helyezettje játszhat osztályozót a harmadik vonalban maradásért. Azon csapatok, melyek lejjebb végeznek a 6. helynél, kiesnek a Budapest, illetve a megyei bajnokságokba. A Budapest bajnok a Duna csoport 3. helyezettjével mérkőzik majd az osztályozón, míg a Duna csoport 4. helyezettje Győr megye, a Duna csoport 5. helyezettje Veszprém megye bajnokával találkozik. Ez utóbbi pároknál az NB III-as csapat otthonában lesz az első mérkőzés, Budapest bajnoka viszont az első összecsapáson lesz pályaválasztó.
 
Az osztályozó első mérkőzéseinek időpontja június 8.-9., a visszavágókat egy héttel később rendezik. A továbbjutás kérdése a kupaszabályok szerint dől el. Az osztályozó a bajnokság szerves része, és ha egy csapat nem áll ki, azt úgy tekintik, hogy visszalépett a bajnokságból, és két osztállyal lejjebb sorolják.
Lázár L. www.blsz.hu
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.