Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lindab Törökbálinti TC - Pénzügyőr SE 1-3 (1-0)

2012.05.26

 NB III Duna csoport 27. forduló

 

Lindab Törökbálinti TC - Pénzügyőr SE 1-3 (1-0)

 

PSE: Hajdu 6 – Salamon 6 (Meggyes 6), Nemes 6, Sokolowski 7, Praczkó 6 – Mayer 6, Szikes 7, Balázs T. 6, Varga-Sebestyén 6 – Kozarek 6 (Kovács, Kádár), Lőrinczy Soma 7

Góllövő: Lőrinczy Soma(2), Szikes(11-esből)

25.perc: Bukovec kapott remek labdát a bal oldalon és bombagólt ragasztott a jobb alsó sarokba 1-0

51. perc: Szikes remek labdájával Lőrinczy tört kapura és látványos „esernyő” csel után 14 méterről ballal a kapu közepébe lőtt 1-1

80. perc: Varga-Sebestyént buktatták a 16-oson belül, Szikes Péter értékesítette a büntetőt 1-2

87. perc: Sokolowski indítása után Lőrinczy lépett ki a védők közül és 15 méterről higgadtan a bal sarokba gurított. 1-3

 

Vatai Attila: A mérkőzés hajrájában felénk billent a mérleg nyelve, gratulálok játékosaimnak a győzelemhez.

 
 Vatai Attila vezetőedző mérkőzés utáni részletes értékelése: 

 

A kiesés ellen harcoló hazaiak utolsó lehetősége volt a mai mérkőzés, de mi is szerettünk volna nyerni mindenképpen, mert a 9. helyünket meg szeretnénk tartani.

Remekül kezdtük a mérkőzést, idegenben is fölényben játszottunk, de sajnos ezzel el is hittük, hogy futás nélkül is tudunk majd nyerni. Büntetett is a futball „Istene”, mi visszavettünk a tempóból, a hazaiak pedig rátettek egy lapáttal és vezetést is szereztek. A második félidőben hamar egyenlítettünk, de utána bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de végül a hajrá egyértelműen a miénk volt és két villanással behúztuk a három pontot, a 90 percet értékelve, nem érdemtelenül.

Egyéni értékelés: Hajdu kapusnak voltak bizonytalankodásai, de bravúrokat is bemutatott. A védelemben Sokolowski játszott kiemelkedően, a középpályán Balázs ügyeskedve, Szikes sokat dolgozva tette a dolgát, Meggyes jól szállt be a szünetben, Varga-Sebestyén remek kezdés után fél órára eltűnt, majd a 80. percben egy villanással kiharcolt egy 11-est.

Mayer jobbhátvédként tetszett sokkal jobban, elöl Lőrinczy újra két góllal igazolta, hogy érdemes volt szóba állni vele tavaly télen a Facebookon…

A jövő hét igazi csemege lesz ínyenceknek, szerdán kupamérkőzés az Újbuda ellen idegenben, majd szombaton Pasaréten lesz a Duna csoport örökrangadója a Pénzügyőr SE – ESMTK találkozó!

 

 

torokbalint---penzugyor-se-1-3-005.jpg

 Ünneplés az egyenlítő gólunk után /Fotó: Szécsi József/


 

Nem volt sima győzelem!

 

A szombat délutáni törökbálinti találkozót az időjárás ugyan a kegyeibe fogadta, ám a pálya állapota messziről is problémásnak mutatkozott. A találkozó első negyedórája a piros-fekete szerelésben játszó Pénzügyőré volt, heves rohamokkal szerettek volna megnyugtató előnyt szerezni, sikertelenül. A pasaréti vihar elültével lábra és játékra kapott a Törökbálint és Bukovec Jasmin egy kiugrás után az ütemet vesztett Salamon Sándort lerázva megszerezte a vezetést a kiesés ellen küzdő hazaiaknak. A szünetig inkább mezőnyjáték folyt, ami alacsony színvonalúvá tette a mérkőzést, súlyosbítva olyan, elsősorban labdakezelési problémákkal, ami a harmadikvonalban is kiveri a biztosítékot. Szünet után a Pénzügyőr az egyenlítést vette célba, de támadósorában egyik csapást szenvedte el a másik után: Kozarek András az 50. perc tájékán ütközött Kovacsics Miklós törökbálinti kapussal és derékfájdalmak miatt le kellett cserélni; a helyette beállt Kovács Péter tíz perc játék után rosszul lépett és bokasérülés miatt le kellett támogatni. A két sérülés között szerencsére Lőrinczy Soma egy kiugrást követően egyéni akcióból egyenlített, ami a pályán belül és azon kívül is idegnyugtatóan hatott. A Törökbálint az utolsó huszonöt percre behozta ugyan a rutinos veterán gólzsákját, Csintalan Csabát - aki egymaga is képes mérkőzéseket eldönteni - de az utolsó tíz percben a Pénzügyőr feledtette az azt megelőző nyolcvan percet: előbb Szikes Péter értékesítette Varga-Sebestyén Benjámin buktatásáért jogosan megítélt büntetőt, majd ismét sikerült Lőrinczy Somát kiugrasztani, aki ismét nem hibázott. Győzelmével a Pénzügyőr versenyben maradt az 5-9. hely valamelyikének megszerzéséért vívott küzdelembe, a Törökbálint pedig nagyon nehéz helyzetbe került a kiesés elkerülése véget.

A folytatásban szerdán a Kánai úti Sportmax sportközpont műfüvesén a múlt héten is megismert Újbuda ellen Magyar Kupa mérkőzésen, szombaton pedig Pasaréten, bajnoki mérkőzésen az Erzsébeti SMTK ellen lehet élőben bemutatni az "eredményes kombinatív játék" című fejezetet.

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 


 
 

 
 Videó: Szabó István /Topi/
 
 
 
 

 

  Videó: Szécsi József

 

 

 

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK  

 

2012.05.23. szerda 18:00

 

Diósdi TC - Újbuda TC 3-0 /a 24. fordulóból elmaradt/

 

 

2012.05.26. szombat 17:00 

 

Dorogi FC - Újbuda TC 3-0

Százhalombattai LK - Diósd 0-3

Soroksár SC - Bicskei TC 2-0

III. Ker. TVE - Viadukt SE Biatorbágy 1-1

Sárisáp SE - Érdi VSE 0-2

 

 

2012.05.27. vasárnap 17:00

 

Budafoki LC - Gázművek MTE 5-2

ESMTK - RAFC 6-0


 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.