Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyszerű siker Hollandiában, az 1-8 árnyékában

2013.10.22

20131010-hollandia.jpg

 

20131010-hollandia2.jpg


A 31. Alkalommal megrendezésre kerülő kispályás labdarúgó tornán Magyarországot összesen 14 csapat képviselte 3 kategóriában, férfi felnőtt, férfi 35 év felettiek és női korosztályban. A NAV – PSE támogatásával a PSE labdarúgó szakosztály női nagypályás, illetve az öregfiúk csapatára épülő PSE-s tagokból álló együttesei vettek részt.

A női kategóriában a 26 csapat 3 csoportba került besorolásra, melyeken belül körmérkőzéssel dőlt el a helyezések sorrendje és az egyenes kiesés szakaszba jutás. Az IPA NAV Women’s néven regisztrált csapatunk a 4. helyen végzett a csoportjában, mellyel jogot szerzett a további küzdelmekben való részvételre. Az egyenes kieséses szakaszban 2 győzelmet követően, az elődöntőben, az elmúlt 5 torna győztese ellen maradt csak alul az együttesünk, majd a bronzmérkőzésen aratott győzelmével megszerezte a 3. helyet.

A férfi 35+ kategóriában a 80 csapatot 9 csoportba osztották be, ahonnan az NTCA Budapest néven nevezett csapat a csoportjából remek játékkal jutott tovább a 32-es táblára. A csapat a kieséses szakaszban egy csoportgyőztes ellen aratott nagyszerű győzelmet követően, a klasszikus futsal-t magasfokon űző, a hasonló tornákon többszörös bajnok ellen maradt alul a legjobb 16 között.

Az eredményeket tekintve a NAV-PSE küldöttség érte el a legjobb helyezéseket, mivel az egyenes kiesés szakaszba eljutó alakulatok közül csak a mi két csapatunk tudott mérkőzést nyerni. Mindamellett a női csapat révén „feliratkoztunk a rendezvény térképére” mivel az elmúlt 8-10 évben első alkalommal állhatott dobogóra magyar csapat. A döntők helyszínén lejátszott mérkőzésen nemcsak a pénzügyőrök, hanem valamennyi magyar csapat együtt szorított a lányoknak, ezzel egységgé kovácsolva a rendezvényen résztvevő, szépszámú piros-fehér-zöld érzelmű játékost, szurkolót.


Scodnik Balázs