Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III Közép csoport 2. forduló: Pénzügyőr SE - Szentlőrinc SE 1-1 (1-0)

2015.08.10
 

 

 

 

Bosszantó pontvesztés az utolsó percben

 

 

NB III Közép csoport 2. forduló 

  

 

2015.08.09. (vasárnap) 17:30 óra,  

 

 

Pénzügyőr SE - Szentlőrinc SE 1-1 (1-0)

 

Pasaréti út, 200 néző. Vezette: Kulcsár (7)

 

Pénzügyőr SE: Hajdu Gergely 7 – Szigeti Attila 6, Buzás Viktor 7, Bíró József 6, Varga-Sebestyén Benjámin 5 – Karvalics Bence 4 (Meggyes Balázs), Lannert  Bence 5 – Feil Máté 5 (Kozarek András), Gyürki Gergő 7, Iflinger Norbert 5 (Tóth Zsombor) – Sztrunga Zsolt 6

 

25. perc: Iflinger iramodott meg a jobb oldalon, jól gurított vissza az érkező Gyürki Gergőnek, aki 13 méterről a bal sarokba lőtt 1:0

90. perc: Lóth 18 méterről bombázott a jobb felső sarokba 1:1

 

Vezetőedzői nyilatkozat: Győzelmet engedtünk ki a kezünkből, ajándékba adtunk egy pontot a vendégeknek…

Vatai Attila

 

 

meccs.jpg

 

 

sam_9323.jpg

Fotók: Szécsi József. A fényképre kattintva elérhető a többi kép!

 

 

 

 

 

Döntetlen a szaunában


Aki ezen a mérkőzésen szerette volna összehasonlítani a tavalyi bajnokság színvonalát az ideivel, annak néhány fordulót még várnia kell. Az NB III-ba visszatérő Pénzügyőr első hazai bajnokija ugyanis felemás képet mutatott: az első játékrész irama és színvonala - az árnyékban 35 fokot mutató hőmérőnek köszönhetően - alacsonyra sikeredett, leszámítva azt az örömteli tényt, hogy a hazaiak egy formás Iflinger Norbert visszapasszal és Gyürki Gergő érkezéssel  megszerezték a vezetést. A vendég Szentlőrinc szintén a meleggel küzdött, a mezőnyben jól blokkolta a hazaiakat. Két veszélyes lövésükkel akár gólt is szerezhettek volna, de  Hajdu Gergely kapus parádés vetődése illetve a gólvonalon álló Bíró József önfeláldozó felszabadítása ezt megakadályozta. A Pénzügyőr támadó játéka az első félidőben - a gólt érő akciót leszámítva - ötlettelen volt.

A második játékrészben a lemenő nap magasabb fokozatra kapcsolta a Pasarétieket és akár már a félidő felére gólokkal dönthették volna el a mérkőzést: Sztrunga Zsolt kilépett a messze lemaradt védők közül, rávezette a kapusra a labdát és a legalább négy gólt ígérő lehetőség közül a hálóőr jobb lábára rúgta a bőrgolyót. Ezt követően Gyürki Gergő adta vissza a "kölcsönt" Iflinger Norbertnek, egy parádés labdával ugrasztotta ki, de az ajtó-ablak lehetőség befejezése a jobb kapufa mellett hagyta el játékteret. A labdarúgás örök törvénye az utolsó percben sújtott le és a Szentlőrinc - a csereként beállt Lóth József jól eltalált lövéséből - kiegyenlített.

Az irreális időjárási viszonyok ellenére sok tanulságot hordozó mérkőzésen a Pénzügyőr sok liter veríték mellett két fájó pontot veszített. Az NB III idei "road show"-ja az eddig nyeretlen Szekszárd ellen folytatódik, amit szerdán egy Magyar Kupa mérkőzés színesít Lentiben, mindösszesen 840 km úttal tengelyen.  

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 

 

tabella4.jpg