Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III Közép csoport 20. forduló, Pénzügyőr SE - Szekszárdi UFC 1-0 (0-0)

2016.02.28

 

 

 

Érdemes volt küzdeni az utolsó percig, sőt még azon is túl

 

A Pénzügyőr vetett véget a Szekszárd hosszú veretlenségi sorozatának

 

 

NB3 Közép csoport, 20. forduló

 

2016.02.27. (szombat) 13:00 óra,

 

Vasas SC Pasaréti úti Sporttelep

 

Pénzügyőr SE - Szekszárdi UFC 1-0 (0-0)

 

Pasaréti út, műfű 200 néző. Vezette: Brezovai (8)

 

Pénzügyőr SE: Hajdu 0 – Szigeti 7, Luczek 8, Bíró 7, Varga-Sebestyén 6 -  Szabó B. 6, Karvalics 6 – Rabatin Szabolcs 6 (Buzás a 75. percben), Sztrunga 6, Kovács D. 6 (Hegybányai (6) a 60. percben) – Iflinger 6 (Rabatin Norbert (6) a 60. percben)

 

 

91. perc: Luczek bedobása után Szigeti fejelte kapu felé a labdát, amibe a vendégek védőjátékosa kézzel beleütött 11-es. A büntetőt Luczek Dávid értékesítette, jobbal a kapu bal oldalába lőtt 1:0 !

 

Vezetőedzői nyilatkozat: Egy rövid időszaktól eltekintve kontrolláltuk a mérkőzést és összességében inkább a mi akaratunk érvényesült, de mivel gondjaink voltak a helyzetkihasználással sokáig nem sikerült előnyt szerezni.  Aztán az utolsó utáni percben mégiscsak képesek voltunk a csodára, kiharcoltunk egy 11-est és azt értékesítve végül bravúros győzelmet arattunk!    

 

 

Vatai Attila

 

 

meccs.jpg

 

 

 

 

 

Könnyű séta helyett keserves hegymenet

 

 

Ha valaki a sereghajtó Szekszárd elleni majdnem hazai mérkőzés jegyzőkönyvére pillantana, akkor azt a következtetést vonná le, hogy a Pénzügyőr vélhetően nagy szerencsével, keservesen kasszírozta be a három bajnoki pontot. A látottak azonban csak félig-meddig osztják ezt a vélelmet. Az első fél órában ugyanis a pasarétiek akár háromgólos előny birtokában gálázhattak volna a Vasas pasaréti műfüvén, ha Rabatin  mind a két ajtó-ablak helyzetét berúgja illetve a ziccerben kiugrott Kovács Dánielnek egy fél ütemmel nagyobb szerencséje lett volna és szögtelenség helyett kényelmesen az üres kapuba guríthatott volna. A "ha" azonban csak lehetőség maradt: Rabatin  kétszer is csúnyán a kapu fölé lőtt, Kovács pedig annyira kisodródott, hogy onnan akrobatikus mozdulat lett volna az üres kapuba rúgni a játékszert a berobbanó védő mellett. A második játékrész elején is folytatódhatott volna a további "ha"-sorozat: Rabatin immáron mester hármast érhetett volna el és mellette Sztrunga Zsolt is feliratkozhatott volna a gólszerzők közé. Az öt kihagyott ziccer persze majdnem megbosszulta magát: a Hajdu Gergely kapujára teljesen veszélytelen, a mezőnyben inkább védekező Szekszárd egy váratlan kapufával borzolta a kedélyeket. A félidő utolsó húsz perce, a friss cserék ellenére görcsös támadójátékkal és a korábban középhátvédet játszó, csereként beálló Búzás Viktor center játékával telt el. A hosszabbításban elég volt egy szerencsétlen szituáció ahhoz, hogy a Szekszárd még sem vitte el az egyik pontot: a kézilabdázást ugyanis díjazta a játékvezető és a büntetőt Luczek Dávid higgadtan lőhette az ellenfél kapujába.

Gólzáporos győzelem  helyett, szerencsés körülmények között, de megérdemelten hozta a mérkőzést a Pénzügyőr. A folytatásban a szerencse mellett a már-már NB II-es tagságot kiváltott és a Magyar Kupában is vitézkedő Kozármisleny otthonában az is kell, hogy a tél végi napsütésben senki ne ijedjen meg a saját árnyékától.

 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

sam_2312.jpg

Fotók: Szécsi József. A fényképre kattintva elérhető a többi kép!

 

 

 

 

 

 

 

 

2016.02.27. (szombat) 13:00 óra

Budafoki MTE-Újbuda FC - ESMTK 0-0

Pénzügyőr SE – Szekszárdi UFC 1-0

Monori SE – Hódmezővásárhelyi FC 0-0

2016.02.27. (szombat) 14:00 óra

Komlói Bányász – Dunaharaszti MTK 2-1

Bölcskei SE – FC Dabas 1-1

SZEOL SC – Szentlőrinc SE 1-2

2016.02.28. (vasárnap) 12:00 óra

Budapest Honvéd-MFA II. – HR-RENT Kozármisleny 1-2

2016.02.28. (vasárnap) 14:00 óra

Paksi FC II. – Békéscsaba 1912 Előre II. 0-2

 

 

 

 

NB3 Közép csoport

 

Beharangozó

/Kattints!/

Eredmények

/Kattints!/

 

 

kozepvas.jpg

 
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.