Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 1. forduló: Pénzügyőr SE - Videoton FC II 2-1 (0-1)

 

 

 

 

 

NB III. Duna csoport 1. forduló

 

 

2012.08.18. (szombat) 11:00 óra Pasarét,

 

Pénzügyőr SE Sporttelep

 

 

Pénzügyőr SE - Videoton FC II 2-1 (0-1)

videoton_fc-2.png

 

Pasarét, 200 néző. Vezette: Pikó Attila (8)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(6) –  Mayer B.(6), Sokolowski A.(7), Nemes R.(7), Pinkóczi K.(7) – Gyürki G.(6), Szikes P.(6), Bíró J.(6), Varga-Sebestyén B.(6) – Kozarek A.(7), Lőrinczy S.(7).

Csere: Gyürki G. helyett Mag K.(-) a 70., Kozarek A. helyett Balázs T.(-) a 80. és Lőrinczy S. helyett Abou Warda R.(-) a 88. percben.

Gólszerzők: Jankovics Zs. a 35., Kozarek A. a 46. és Lőrinczy S. a 48. percben.

Sárga lap: Nemes R. a 90. percben.

 

35. perc: Baloldali szögletrúgás után Jankovics Zs. a rövid oldalon a hálóba belsőzte a labdát. 0-1

46. perc: Mayer beadását Lőrinczy csúsztatta kapura, ami a kapufa belső éléről kifelé pattant és az érkező Kozarek A. 2 méterről a léc alá fejelte. 1-1

48. perc: Gyürki jobboldali beadását Lőrinczy S. mesteri mozdulattal fejelte a kapu jobb oldalába. 2-1

Vatai Attila: Nagyra értékelem, hogy meg tudtuk fordítani az eredményt a tehetséges fiatalokból álló vendégek ellen. Gratulálok a csapatnak!  

Bodoki József

 

 

2-1.jpg

Fotó: Szabó István (Topi)

 

penzugyor-se---videoton-ii-085.jpg

 Fotók: Szécsi József

Kattintson a képre a többi fénykép megtekintéséhez!

 

 

 

 Videó: Szabó István (Topi)

 

 

  Videó: Szécsi József

 

 

Vatai Attila vezetőedző részletes értékelése

 

A bajnoki rajton a Diósd elleni kupacsapathoz képest Varga-Sebestyén és Gyürki Gergő került a kezdőcsapatba. A pompás körülmények között készülő fehérvári fiatalok kezdtek magabiztosabban, de a félidő közepére már mi is bátran kezdeményeztünk, amikor váratlanul szöglet után gólt kaptunk és ebből már nem is tudtunk felállni igazán. A szünetben változtattunk a játékrendszerünkön, bátran kezdtünk és olyan három perc következett, amelyről szurkoló és edző is sokszor álmodik. Kozarek és Lőrinczy is szép támadás végén talált be. Ezután többet kezdeményezett a hátrányba kerülő vendégcsapat, de mégis inkább nekünk voltak lehetőségeink, de az eredmény már nem változott.

Úgy gondolom, hogy mentálisan voltunk erősebbek, a második félidőben bátorsággal és hittel kezdtünk, ehhez jöttek a jó megoldások is, a remek rajt nagyon fontos volt ebben a kegyetlen bajnoki kiírásban. Külön köszönet a szurkolóinknak a szenvedélyes biztatásért!

Egyénileg: A védelemben megfeleltünk, talán Pinkóczi Krisztián tetszett mégis a legjobban közülük, a középpályán a Szikes-Bíró kettős biztos támaszt adott, Gyürki pedig helyenként ötletes futballal köszönt be Pasarétre. A csatárpáros érdemei elévülhetetlenek, góljaikkal és játékukkal igazolták képességeiket. A csereként érkezett Mag lezárta a jobb oldalt, Balázs Tibor labdabiztossága fontos volt az utolsó 10 percben és bemutatkozott Abou-Warda Renátó is a hajrában.

Vasárnap Százhalombattára utazunk, megteszünk mindent! 

 

 

 

 

 

Három perc varázslat

 

A Videoton II (inkább III) ellen kezdte meg az idei bajnokságot és egyben egy hosszú, nagyon nehéz küldetését a Pénzügyőr csapata. Minden elvesztett pont a sokszorosát éri, gondolhatta a talán az utolsó igazi nyári hétvégén kilátogató szép számú  nézőközönség az első félidő vége felé. Az addig kiegyenlített küzdelemben - Varga-Sebestyén elkapkodott lehetőségét leszámítva - inkább a mezőnyjáték dominált, de a félidő utolsó harmadában egy vendég szöglet után Jankovics Zsolt a székesfehérvári csapatot juttatta előnyhöz. A sarokrúgást követően ugyanis a berobbanó támadóról Pinkóczi Krisztián lekésett, Hajdu Gergely pedig nem fért oda, így a labda cca. 50 centiméterről érkezett a hálóba. A szünet után egy egészen más pasaréti csapat kezdte el rohamozni a vendégek egykori filmgyár felöli kapuját. Szó szerint rohamozni, ugyanis a félidő első percében egy formás támadást követőn a kapufáról földre pattanó labdát Kozarek András szintén fél méterről bebólintotta. Majd két perccel később szorgosan dörzsölhette a szemét az ébredező publikum: a nyáron igazolt Gyürki Gergő parádés cselekkel játszotta át a vendégek jobb oldalát, betört a tizenhatoson belülre és precízen adta be a labdát az érkező Lőrinczy Somának, aki a kapuba fejelt. Zöld-fehér mágia és sima fordítás néhány percen belül. A félidő további részében Lőrinczy Soma egy előrevágott labdát átemelhetett volna a kapuson, eldöntve ezzel a találkozót, de a jó ütemben kilépő kapusba rúgta azt. A Videoton tartalék a második játékrészben többet birtokolta ugyan a labdát, támadásokkal is próbálkozott, de a hazai védelem a mérkőzés végét jelentő sípszóig nem ingott meg.

A folytatásban Százhalombatta következik, ahol egy taktikus és fegyelmezett játékkal további, élettanilag is fontos pontokat lehet szerezni. 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 

 

További mérkőzések:

 

2012.08.18. (szombat) 17:00 óra

Budafoki LC – Csepel FC 2-2

Jászapáti VSE – Érdi VSE 1-1

 

2012.08.18. (szombat) 17:30 óra

Budaörsi SC – Százhalombattai LK 3-1

Diósdi TC-Select  - ESMTK 1-2

RAFC – Viadukt SE Biatorbágy 0-2

 

2012.08.19. (vasárnap) 17:30 óra

XVII. Ker. Rákosmenti TK – Sárisáp TASK 2-4

Szabadnapos: III. Ker. TVE