Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 13. forduló: ESMTK - Pénzügyőr SE 3-0

  

 

Szomorú vasárnap  

 

 

NB III. Duna csoport 13. forduló 

 

2012.11.11. (vasárnap) 13:30 óra, ESMTK Stadion

 

ESMTK - Pénzügyőr SE 3-0 (1-0)

 

Ady Endre utca, 300 néző. Vezette: Jakab G. (7)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(5) –  Szigeti A.(5), Bíró J.(5), Nemes R.(5), Praczkó I. (5) – Szikes P.(5), Gyürki G.(5), Pinkóczi K.(5), Varga-Sebestyén B.(5) – Lőrinczy S.(5), Kozarek A.(6).

Csere: Gyürki G. helyett Balázs T.(5) az 50., Praczkó I. helyett Abou Warda R.(-) a 70. és Lőrinczy S. helyett Pápai A.(-) a 80. percben.

Gólszerző: Pintér D. a 28., Szakolczai B. az 51. és Posta T. a 88. percben.

Sárga lap: Pinkóczi K. a 34., Lőrinczy S. a 45. és Varga-Sebestyén B. a 90. percben.

 

28. perc: Baloldali szabadrúgás után Pintér D. 6 méterről a kapust megelőzve fejelte a labdát a kapu közepébe. 1-0

51. perc: A csereként beállt Balázs passzolt a 16-os vonalánál rosszul, Szakolczai B. köszönte szépen és a bal alsó sarokba lőtt. 2-0

88. perc: Posta T. kapott remek indítást középen és 10 méterről higgadtan lőtt a kapuba. 3-0 

 

Vatai Attila: Gratulálok a hazaiaknak!

Bodoki József

 

A mérkőzés adatlapja

 

esmtk---penzugyor-003.jpg

 Fotók: Szécsi József

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

 Videó: Szécsi József

 

   

 

 

 

Tévelygés az oroszlán barlangjában


Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek az ESMTK elleni idegenbeli találkozó, lévén a Pénzügyőr a tavalyi idényben oda-vissza megverte a pesterzsébetieket, akik természetesen a reváns vágyával léptek a szemre kitűnő állapotban lévő pályájukra. Az első félidő, különösen annak első félórája egyértelművé tette, hogy a pasarétiek egy nyomasztó oroszlánbarlangba készültek, de a majd' tízezer évvel ezelőtt, az utolsó jégkorszakban kihalt barlangi oroszlán helyett egy, az NB III mezőnyének átlagánál kissé jobb, elsősorban a középpályás sorában erős és gyors csapatot találtak. A Pénzügyőr azt játszotta ugyan amit idegenben illik, de ha fel is ismerte azt, hogy az ESMTK saját pályáján is verhető gárda, sajnos nem hitte el. A hazaiak egy rögzített állásból és az egyébként masszívnak tűnő vendég védők megtorpanását kihasználva megszerezték ugyan a vezetést, de a továbbiakban nem mutatott semmi jel arra, hogy a "Liza" jobb csapat lenne a Pénzügyőrnél. A vendégek Varga-Sebestyén Benjámin és Kozarek András révén az első félidőben akár két találatot is elkönyvelhettek volna, de a lehetőségek kimaradtak.

A második játékrész lényegében ott folytatódott ahol az első: az ESMTK többet birtokolta ugyan a labdát, de a Pénzügyőr kapuja elé ritkán jutottak el, házi gólkirályuk Szakolczai-Sándor Balázs inkább az "esek-kelek" megoldásokkal kötötte le a játékvezető és a szurkolók figyelmét. Gyürki Gergő sajnálatos bokasérülése után, a csereként beálló Balázs Tibor még abban a tudatban volt, hogy Szakolczai-Sándor Balázs a zöld-fehéreket erősíti és gólpasszával kettőre növelte előnyét az ESMTK. A mérkőzés  hajrájában a Pénzügyőr Abou Warda Renátó és Pápai Ádám csatárok bevetésével mindent egy lapra feltett ugyan, de az erzsébetiek egyetlen épkézláb támadásukból újabb gólt  szereztek.

Az őszi hadjárat utolsó erőpróbája otthoni környezetben a Biatorbágy csapata ellen lesz. Szerencsés lenne ezt a hosszú és szép sorozatot győzelemmel zárni. Szurkolói csoportunk a győzelem érdekében ha kell, felveszi a Biatorbágy ellen a "Panthera spelaea (Barlangi oroszlán)" nevet. 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

   

További mérkőzések: 

 

 2012.11.10. (szombat) 13:30 óra
Budaörs - Jászapáti VSE 1-3
Indotek Csepel FC - RAFC 3-2
Sárisáp TASK - Diósdi TC-Select 0-2
Érdi VSE - III. KER. TVE 1-1
2012.11.10. (szombat) 13:30 óra
Viadukt SE Biatorbágy - Videoton FC II. 2-0
XVII. KER. RTK-Vasló - Budafoki LC 1-3
Szabadnapos: Százhalombattai LK