Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 16. forduló: Videoton FC II - Pénzügyőr SE 1-1 (0-1)

 


 

 

 

NB III. Duna csoport 16. forduló 

 

 

Videoton FC II - Pénzügyőr SE 1-1 (0-1)

Felcsút, 200 néző. Vezette: Miráki Gábor (8)


Pénzügyőr SE: Hajdú G.(6) – Mayer B.(7), Sokolowski A.(6), Nemes R.(7), Praczkó I.(7) – Kozarek A.(7), Mag K.(6), Gyürki G.(6), Bíró J.(6), Pinkóczi K.(6) – Havrán G.(6). 
Csere: Pinkóczi K. helyett Varga-Sebestyén B.(-) a 78., Gyürki G. helyett Szikes P.(-) a 79. és Havrán G. helyett Abou Warda R.(-) a 83. percben. 

 

Gólszerző: Kozarek A. a 6. és Szabó D. a 48. percben.
Sárga lap: Kozarek A. a 48. Gyürki G. és 55.percben.

 

6. perc: Kozarek A. elé pattant a labda a balösszekötő helyén, aki egyből kapura tört és 10 méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát. 0-1 
48. perc: Egy jobboldali beadást követően a hosszú oldalon jókor érkező Szabó D. 4 méterről a léc alá vágta a labdát. 
1-1


Vatai Attila: Az első félidőben minden az elképzeléseink szerint alakult. A másodikban felpörögtek a hazaiak és hamar egyenlítettek, de ezután is meg-maradt a tartásunk, végig meccsben maradtunk és ugyanannyi esé-lyünk volt a győzelemre mint a Videotonnak.

Bodoki József

 

A mérkőzés adatlapja

 

 

vidi---pse.jpg

 Fotók: Szabó István (Topi) 

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

 

Videó: Szabó István (Topi) 

 

  


 

 

 Akadémisták a rutinosok ellen

 

A Videoton II elleni bajnoki mérkőzés helyszínét nem volt nehéz megtalálni Felcsúton, toronydaruk jelezték ugyanis az épülő 5000 (!) szurkolóra tervezett stadion helyét. A sporttelep inkább gigacentrumra kezd hajazni, a pályák pásztázásába a szem is belefárad. A 12.30 órai kezdéssel a Puskás Akadémia NB II-es bajnoki mérkőzésének előmérkőzésére gondoltak a vendéglátók, ami nem bizonyult túl szerencsésnek. Egyrészt a pasaréti "kemény" magon kívül szinte senki nem volt kíváncsi a hazaiakra, másrészt a kedvező időjárás ellenére műfüvesen kellett a mérkőzést lejátszani, mondván a "nagyoknak" kell a szomszédos füves, holott további legalább három igazi gyeppel rendelkező pálya is rendelkezésre állt. Az ún. "halálos" tavasz első mérkőzésén a Pénzügyőr kezdett jobban és dinamikusabban, sőt Kozarek András kiváló helyzetfelismerésének és higgadt befejezésének köszönhetően néhány perc múlva vezetést is szerzett. Ezt követően sem álltak vissza a vendégek, nem engedték, hogy a Videoton a rövid passzos, gyors játékát játssza. A félidő közepén pedig akár kettőre is növelhették volna előnyüket, de a Pasarétre több kanyarral visszatérő Havrán Gergely helyzete kimaradt. A hazaiak is felébredtek a korai gól és az ebédidő okozta alacsony vérnyomásproblémáikból, átvették a játék irányítását és több veszélyes támadással kísérleteztek. A mérkőzés e szakaszában jól látszott: a Videoton 20 évesei gyorsabban és pontosabban adogatva játsszák ezt a játékot, de a Pénzügyőr képes volt a játékot tördelve, lassítva és elsősorban a középpályán sok labdát szerezve ellenállni a fiatalos hevületnek.

A második játékrész első percei a szokásos pasaréti betegségben teltek: a Videoton egy rögzített szituáció végén a berobbanó hazai támadóinak és az ütemet vesztett vendégvédőknek köszönhetően kiegyenlített. Dicséretes azonban, hogy a gól után a rutinosabb Pénzügyőr átvette a játék irányítását és Gyürki Gergely pompás beadását követően Havrán az ötösről szinte bárhova fejelhette volna a labdát - góllal jelezve ezzel visszatérését az NB III-ba - a hálóőrt kivéve. Az utolsó negyedóra kifejezetten izgalmasan telt: az elnyűhetetlen Gyürki lövése a kapuvasról vágódott ki, a csereként beálló Varga-Sebestyén Benjámin és Abou Warda Renátó külön-külön is gólt szerezhetett volna, de helyzeteiket kihagyták. A másik oldalon a Videoton szintén egy kapufáig jutott illetve több értékes szituációt elpuskázott.

A tavasz első pillanata egy igazán közönségszórakoztató mérkőzéssel, fegyelmezett, taktikus játékkal és értékes döntetlennel kezdődött a Pénzügyőr számára. A Videoton II tehetségeinek pedig kívánjuk, hogy egyszer a Sóstói stadion gyepén játszhassanak bajnoki mérkőzésen az első csapat mezében, kiszorítva a külföldi légiósokat.

A folytatásban a pasaréti Vasas Sportcentrum műfüves pályáján a Százhalombatta csapata lesz a vendég, akiknek a tét elsősorban a becsületük. A Pénzügyőrnek ennél azonban sokkal több!

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

         

További mérkőzések:

 

2013.03.02. (szombat) 14:00 óra

Százhalombattai LK - Budaörs 0-0

Sárisáp TASK - XVII. KER. RTK-VASLÓ 4-2

Indotek Csepel FC - Budafoki LC 1-2

2013.03.02. (szombat) 14:30 óra

Érdi VSE - Jászapáti VSE 1-1

2013.03.03. (vasárnap) 13:00 óra

Viadukt SE Biatorbágy - RAFC 3-1

2013.03.03. (vasárnap) 14:00 óra

ESMTK - Diósdi TC-Select 2-0

Szabadnap: III. KER. TVE


 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.