Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 21. forduló: Jászapáti VSE - Pénzügyőr SE 1-0 (0-0)

  

 

 Csapatunkból ezúttal hiányzott

 

a lendület és az átütőerő

 

 

NB III. Duna csoport 21. forduló 

 

 

Jászapáti VSE - Pénzügyőr SE 1-0 (0-0)

 

 

Szolnok, Tiszaligeti műfüves pálya 100 néző. Vezette: Pillók Ádám (8)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(6) –  Mayer B.(6), Sokolowski A.(7), Szikes P.(7), Pinkóczi K.(7) – Kozarek A.(5), Tóth G.(6), Patakfalvi B.(5), Bíró J.(7), Varga-Sebestyén B.(4) – Havrán G.(4).

Csere: Varga-Sebestyén B. helyett Abou Warda R.(-) a 70., Havrán G. helyett Kayali V.(-) a 75. és Mayer B. helyett Balázs T.(-) a 80. percben.

Gólszerző: Dragóner A. az 51. percben.

Sárga lap: - 

51. perc: Kotula szögletét az üresen hagyott Dragóner A. 8 méterről a bal sarokbafejelt e. 1-0  

Vatai Attila: Hiába játszottunk helyenként tartalmasan, a kapott gól után már inkább a hazaiak akarata érvényesült és nem mondhatjuk, hogy érdemtelenül nyertek…

Bodoki József

 

 A mérkőzés adatlapja

 

gol.jpg

 Fotó: Szabó István (Topi)

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

 Videó: Szabó István (Topi)

 

 

 


 

 

 

Árvíz, belvíz, Dragóner

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye úgy látszik nincs annyira elkényeztetve a műfüves pályák terén, mint mondjuk Fejér megye. A Jászapáti játéktér használhatatlansága miatt Szolnokon, a tiszaligeti sporttelep műfüvén,  az eredeti időponthoz képest fél órával későbbi időpontban csapott össze a két csapat. A csúszás oka egyébként egy kölyökmérkőzés volt, ami természetesen akceptálható. A Pénzügyőr kezdett jobban, gyors iramú játékot próbáltak ráerőltetni a harminc feletti átlagéletkorú vendéglátókra, de igazi gólhelyzet nem alakult ki a 41 évesen rangidős Tajti József kapuja előtt. A hétközben kissé megbomlott Pénzügyőr-védelem - Nemes Roland továbbiakban dániai üdvözlettel; Praczkó sérüléssel - kiválóan állta a műfüvet a Tisza töltései mellett, a hátsó alakzatba visszatért Szikes Péterrel és Pinkóczi Krisztiánnal együtt. Igaz az első játékrészben  különösebben sok dolguk nekik sem akadt: a Jászapáti ex NB I és NB II-es játékosai inkább melegítgettek, mint fociztak. A szünet utáni első öt percben aztán a szokásos pasaréti betegség ütötte fel a fejét: a Jászapáti felpörgött, a Pénzügyőr beszorult és gólt kapott. A találat különösen fájó volt, lévén az elmúlt hetek természeti katasztrófái után, az őszi pasaréti egyenlítő gólját szinte lemásolta az egykori ferencvárosi oszlop Dragóner Attila és mintha edzésen lett volna, annyira zavartalanul fejelhetett a hálóba. A gól után átvette ugyan a játék irányítását a Pénzügyőr, de ez inkább csak halvány próbálkozás volt: az előrejáték és a támadások felépítése az ötlettelenségnek és az elképesztő mennyiségű rossz átadásnak köszönhetően a hazai térfél közepén lényegében elakadtak; a szélekről beívelt labdákat pedig a rutinos jászapáti védők rendre mattolták. Nem ígérkezett laza kirándulásnak a szolnoki mérkőzés, de némi szerencsével illetve a támadások vonatkozásában jobb egyéni teljesítményekkel akár a döntetlen is kiharcolható lett volna.

A folytatásban egy örök ellenfél, Budafok érkezik Pasarétre, mindenféle pszichés teher nélkül. Láncainkat veszthetjük, a három pontot otthon kell tartani!

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 

 

További mérkőzések:

 

 

2013.04.06. (szombat) 15:00 óra
Budafoki LC - Videoton FC II. 0-1
2013.04.06. (szombat) 16:00 óra
Indotek Csepel FC - Érdi VSE 1-0
Budaörs - Viadukt SE Biatorbágy 2-0
Sárisáp TASK - ESMTK 1-0
Százhalombattai LK - RAFC 3-2
Diósdi TC-Select - III. KER. TVE 0-0
Szabadnapos: XVII. KER. RTK-Vasló