Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 3. forduló: III. KER. TVE - Pénzügyőr SE 2-3

 

 


 

 Továbbra is 100 százalékos

 

a Pénzügyőr

 

 

NB III. Duna csoport 3. forduló

 

2012.09.01. (szombat) 17:00 óra Hévízi út

Műfüves edzőpálya

 

III. KER. TVE  -  Pénzügyőr SE 2-3 (2-1)

                     iii-ker-tve.jpgpseuj-logo-2012_zold-1--2-.png

200 néző. Vezette: Keszthelyi T.(7)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(5) – Mayer B.(4), Sokolowski A.(5), Nemes R.(6), Pinkóczi K.(6) – Gyürki G.(7), Szikes P.(6), Bíró J.(6), Varga-Sebestyén B.(7) – Pápai Á.(7), Lőrinczy S.(8)

 

Csere: Pinkóczi K. helyett Kovács P.(5) a 33., Bíró J. helyett Abou Warda R.(6) az 53. és Mayer B. helyett Balázs T.(6) a 65. percben.

 

Gólszerző: Varga-Sebestyén B. a 2., Lőrincz Á. a 7., Horváth L. a 30., Lőrinczy S. a 65. és a 73. percben.

 

Sárga lap: Sokolowski A. a 37. és Lőrinczy S. 53. percben.

 

2. perc: Egy jobboldali beadást követően Varga-Sebestyén B. 10 méterről előrevetődve a jobb felső sarokba fejelt. 0-1

7. perc: Kaszai baloldali éles beadását Lőrincz Á. közvetlen közelről a rövid sarokba lőtte. 1-1

30. perc: Egy baloldali beadást követően Horváth L. 12 méterről a bal felső sarokba csúsztatta a labdát. 2-1

65. perc: Lőrinczy S. a kifutó kapus és a védő között elvitte a labdát úgy 18 méterre a kaputól, majd a késlekedő hátvédet megelőzve 5 méterről a kapuba lőtte a játékszert. 2-2

73. perc: Gyors kontratámadás végén Abou Warda – Pápai – Lőrinczy S. volt a labda útja és az utóbbi 5 méterről egy átvétel után a léc alá bombázott. 2-3

 

Vatai Attila: A jobb helyzetkihasználás döntött a javunkra. Az óbudaiaknak a továbbiakban sok sikert kívánok! 

Bodoki József

 

iii.-ker.---penzugyor-se-2-3-024.jpg

  Fotók: Szécsi József

A többi fénykép megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Vatai Attila vezetőedző részletes értékelése: Kozarek betegsége miatt első felnőtt mérkőzésén volt kezdőjátékos Pápai Ádám, egyébként az előző héten győztes csapattal álltunk fel. Gyorsan vezetést szereztünk, de hamar egyenlített is a házigazda, majd egy figyelmetlenség után a vezetést is megszerezték. A 35. percben ráadásul Pinkóczi megsérült, helyére Kovács Pepe állt be. A szünet után kockáztattunk, támadók érkeztek és szerencsére sikerült is megfordítani az eredményt, Lőrinczy Soma kétszer villant és újra nálunk volt az előny.

A hajrában lelkesen védekeztünk és sikerült megőrizni a 3:2-es végeredményt.

Egyénileg: Hajdu ezúttal nem volt olyan magabiztos mint eddig, a védelemben egyedül Nemes felelt meg, kár, hogy Pinkóczi megsérült. A középpályán, Bíró és Gyürki tetszett leginkább, Szikes a második félidőben javult fel, Varga-Sebestyén gólt szerzett és többet dolgozott, mint az elmúlt héten. Elöl Pápai mindent megtett, a harmadik gól előtt főszereplő volt, Lőrinczy pedig végig agilis és bátor játékot mutatott, két gólja közül az első szemfüles, a második pedig mestermunka volt. A cserék közül Balázs Tibi és Abou-Warda tett legtöbbet a győzelemért.

Izgalmas, de sok egyéni hibával tarkított mérkőzésen értékes pontokat szereztünk.

 

 

 Videó: Szabó István (Topi)

 

Videó: Szécsi József

 

  

 

 

Kerület, becsület

 

 

Épül, szépül a magyar sport harmadik legrégebben (1887) alapított sportegyesületének Hévízi úti - Kalap utcai pályája, amely 2012 áprilisa óta ismét III. Kerületi TVE néven szerepel az NB III-ban. A center pálya sajnos a budai rangadóra nem készült el,  a csapatok az egyébként kiváló állapotú - de nem szurkolóbarát - műfüves pályára lettek átirányítva. A Pénzügyőr kezdett jobban illetve szinte még elé sem kezdődött a találkozó már Varga-Sebestyén Benjámin fejesével előnyhöz is jutott. A gól a Kerületet nem zavarta meg, játékosai nagy elánnal játszottak, harmadosztályú szinten is meglepő iramot diktáltak, majd a bekapott gól után néhány perccel egy saját térfelükön megszerzett labdából és három húzásból egyenlítettek. A vendégek a kiváló futball idő ellenére fásultan és tanácstalanul próbálták felépíteni játékukat és a rendkívül hullámzó védekezésüknek, valamint Hajdu Gergely felesleges kilépésének köszönhetően egy csúsztatott fejesből hátrányba is kerültek. A pasaréti védelemből Pinkóczi Krisztián bokasérülése miatt a játékrész utolsó harmadában kiválni kényszerült, amely kisebb zavart okozott: Pápai Ádám érezte úgy, hogy a csere neki szól, de szerencsére az önkritika gyakorlása helyett a sérült játékos került lecserélésre. A második játékrészben az önmaga számára nagy iramot diktáló Kerület visszafogottabb és fáradékonyabb lett, a Pénzügyőr pedig Abou Warda Renátó beállásának valamint Lőrinczy Soma, Pápai Ádám és a mai mérkőzésen igazi tudását megmutató Gyürki Gergő ébredésének köszönhetően felpörgött. Lőrinczy Soma kétszer tette le a névjegyét a hazaiak hálójába, megfordítva ezzel a mérkőzést. A Kerület nem adta fel, támadásokat és komoly helyzeteket is kialakítottak, próbálkozásaik pár centi híján majdnem célba is találtak.

Összességében igazi közönségcentrikus mérkőzés volt, sok góllal, fordításokkal és mind a két oldalon jó egyéni teljesítményekkel megtűzdelve. A Pénzügyőr visszavágott a tavalyi bajnokságban a Vasas-műfüvén elszenvedett vereségéért és ismét begyűjtötte a három bajnoki pontját. A folytatásban a RAFC látogat Pasarétre, természetesen szigorúan a fair-play szellemében, a három bajnoki pont otthontartásának reményében. 

dr. Bilkei-Gorzó Dávid 

 


 

További mérkőzések:

2012.08.31. (péntek) 17:00 óra

RAFC - Videoton FC II 1-3

2012.09.01. (szombat) 17:00 óra

Budaörs - Indotek Csepel FC 1-0

Budafoki LC - ESMTK 0-8

Jászapáti VSE - Viadukt SE Biatorbágy 1-2

Százhalombattai LK - Sárisáp TASK 1-2

2012.09.02. (vasárnap) 17:00 óra

XVII. KER. RTK-VASLÓ - Érdi VSE 1-3 

Szabadnapos: Diósdi TC-Select

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.