Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 6. forduló: Pénzügyőr SE - Jászapáti VSE 2-2

 

 

 

A hosszabbításban elúszott a

 

győzelem, de

 

megmaradt a veretlenség

 

 

NB III. Duna csoport 6. forduló 

 

2012.09.22. (szombat) 16:00 óra Pasarét, Pénzügyőr SE Sporttelep

 

Pénzügyőr SE - Jászapáti VSE 2-2 (0-1) 

 

Pasarét, 200 néző. Vezette: Pillók Á. (8)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(6) – Mayer B.(6), Sokolowski A.(5), Nemes R.(7), Praczkó I.(6) – Szigeti A.(5), Gyürki G.(7), Szikes P.(6), Pinkóczi K.(5) – Pápai Á.(5), Kozarek A.(4).                           

 Csere: Pinkóczi K. helyett Varga-Sebestyén B.(7) a 46., Kozarek A. helyett Abou Warda R.(7) a 46. és Pápai Á. helyett Balázs T.(-) a 82. percben.

 

Gólszerző: Csőke B. a 19., Gyürki G. a 64., Abou Warda R. a 75. és Dragóner A. a 91. percben.

 

Sárga lap: -

 

19. perc: Bardi passzolt a baloldalon felfutó Csőke B. elé, aki 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0-1

64. perc: Gyürki G. 23 méteres szabadrúgása a jobb alsó sarokban kötött ki. 1-1

75. perc: Abou Warda R. kapott remek indítást a balösszekötő helyén és 14 méterről a bal felső sarokba helyezte a labdát. 2-1

91. perc: Kotula jobboldali beadását az érkező Dragóner A. 7 méterről a bal sarokba fejelte. 2-2

 

Vatai Attila: Győzelmet érdemeltünk volna de így sem bánkódunk. Gratulálok csapatomnak a második félidei szenvedélyes játékához!

Bodoki József

 

 

penzugyor-se---jaszapati-2-2.jpg

 Fotók: Szabó István (Topi)

A további képek megtekintéséhez kattintson a fényképre!

 

Vatai Attila részletes értékelése: Lőrinczy betegsége miatt Kozarek került a csatársorba, a védelembe pedig 3 hét után visszatért Pinkóczi Krisztián. Az első félidőben inkább a vendégek domináltak, megérdemelten vezettek, nekünk csak egy lehetőségünk volt, szürkén futballoztunk. A második félidőben egy más szellemben játszó csapat volt a pályán, szenvedélyesen és jól játszottunk és megfordítottuk a mérkőzést két pazar góllal. A hajrában jött egy nem kikényszerített hiba és a rutinos vendégek kiegyenlítettek, de nem bánkódunk, készülünk a Vasas elleni Magyar Kupa meccsre.

Egyéni értékelés: A védelemben Nemes volt a legjobb, a középpályán sokat dolgozott mindenki, Gyürki a második félidőben „robbantott” gólja mesteri teljesítmény volt. A csereként beállt Varga-Sebestyén és Abou-Warda lendületet adott a csapatnak, utóbbi csodaszép gólt lőtt. 

 

 Videó: Szabó István (Topi)

 

  

 


 

Döntetlen az eredményjelzőn

 

Két okból is rendhagyó volt a Jászapáti elleni bajnoki mérkőzés: egyrészt eredményjelző tábla került az Ördög-árok felöli kapu mögé, másrészt ritka alkalom volt, hogy az ellenfél szinte összes pályára lépett tagja megjárta már az NB II és az NB I valamelyik csapatát. Az első félidőben a Pénzügyőr ennek megfelelően inkább megadta a tiszteletet és viszafogott, taktikus játékra törekedett, volna. A Jászapáti ugyanis egy formás támadás végén a baloldalon tisztán labdát kapó és a hazai kapu jobb oldalába találó Csőke Bence révén meg is szerezte a vezetést. Ezt követően sem pörgött a Pénzügyőr, a félidőig lényegében egy valamire való helyzetet tudott felmutatni: Kozarek András egy szöktetést követően betört a tizenhatoson belülre és a kimozduló Tajti József mellett kellett volna elpöckölnie csupán a labdát, de a pontos ütemben érkezett jászapáti védő kiválóan szerelte. A második félidő első percétől átalakult a játék képe: Pinkóczi Krisztián és Kozarek helyett Abou Warda Renato és Varga-Sebestyén Benjámin érkezett csereként, akik több fokozottal felpörgették az egész csapatot. A Jászapáti visszahúzódott, a pasarétiek pedig pontos adogatással és helyzetek kialakításával éreztették egyenlítési szándékukat. A várt találatot a félidő közepe táján Gyürki Gergő egy közel húsz méteres szabadrúgás után jegyezte, majd a hajrá előtt Abou Warda berúgta szinte ugyanazt a helyzetet, amit bal oldalon a kaputól nyolc méterre korábban kihagyott. A vendégek az utolsó percekben eszméltek csupán, de az egykori ferencvárosi oszlop Dragóner Attila egyenlítést jelentő fejesgóljához legalább ketten a Pénzügyőrből aktívan közremükődtek. Egy megnyert mérkőzés három pontja olvadt csupán egyre, ami már most nagyon hiányzik.

A folytatásban, kivételesen kedden Magyar Kupa mérkőzés Pasaréten a Vasas ellen, amelyen a jelenleg másodosztályú ellenfél bajszát lenne célszerű kicsit megráncigálni. A bajnoki folytatásban a Budafok ellen több kell, pontokban kifejezve kivételesen három.

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

  


 

 

További mérkőzések:


2012.09.22. (szombat) 16:00 óra
RAFC - Százhalombattai LK 0-1
III. KER. TVE - Diósdi TC-Select 2-0

Videoton FC II - Budafoki LC 3-0
Érdi VSE - Indotek Csepel FC 2-0
2012.09.23. (vasárnap) 16:00 óra
Viadukt SE Biatorbágy - Budaörs 1-2

ESMTK - Sárisáp TASK 4-1
Szabadnapos: XVII. KER. RTK-Vasló

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.