Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 8. forduló: Pénzügyőr SE - XVII. KER. RTK-Vasló 2-1

 

 

A Vasló ellen nyargalt

 

az első helyre a Pénzügyőr

 

 

NB III. Duna csoport 8. forduló 

 

2012.10.06. (szombat) 15:00 óra Pasarét, Pénzügyőr SE Sporttelep  

 

Pénzügyőr SE - XVII. KER. RTK-Vasló 2-1 (0-0)

 

Pasarét, 200 néző. Vezette: Jakab G. (7)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(6) –  Mayer B.(5), Sokolowski A.(7), Bíró J.(7), Pinkóczi K.(6) – Jung M.(6), Gyürki G.(7), Szikes P.(6), Varga-Sebestyén B.(5) –  Lőrinczy S.(5), Kozarek A.(7).

Csere: Mayer B. helyett Pápai Á.(5) a 46., Varga-Sebestyén B. helyett Balázs T.(-) a 81. és Lőrinczy S. helyett Praczkó I.(-) a 89. percben.

Gólszerző: Kozarek A. a 62., Gyürki G. a 71. és Igrici D. a 82. percben.

Sárga lap: Varga-Sebestyén B. a 38. percben.


62. perc: Varga-Sebestyén szögletét a hosszú oldalon jókor érkező Kozarek A. 5 méterről a kapu jobb sarkába fejelte. 1-0

71. perc: Kozarek végzett el bedobást a vendégek térfelének közepén. Remekül dobta a labdát a kiugró Gyürki G. elé, aki bevezette a 16-oson belülre, majd a vetődő kapus felett a háló közepébe lőtte a labdát.2-0

82. perc: Szögletrúgást követően elaludt a pasaréti védelem és Igrici D. 7 méterről a kapu bal sarkába helyezte a labdát. 2-1

 

Vatai Attila: Szervezetten játszó vendégcsapatot győztünk le, a második félidei játékunk alapján megérdemelten.

Bodoki József

 

 A mérkőzés adatlapja

 

penzugyor-se---rtk-vaslo-027.jpg

 Fotók: Szécsi József

Kattintson a fényképre a többi kép megtekintéséhez!

 

Vatai Attila vezetőedző részletes értékelése: Kozarek, Bíró és Jung kerültek a kezdőcsapatba a budafoki összeállításhoz képest. Már az első félidőben is több lehetőségünk volt, a vendégek remekül kontráztak. A második félidőben sikerült nagyobb nyomást gyakorolni az RTK csapatára és jöttek a gólok is. Úgy gondolom, hogy a látottak alapján megérdemelt győzelmet arattunk.

Egyénileg:  A Sokolowski – Bíró kettős jól teljesített belső védőként, Pinkóczi is biztos pont volt balhátvédként. A középpályán Szikes futballozott jól Gyürki Gergővel, utóbbi gólt is lőtt.  Elöl Kozarek góllal tért vissza a kezdőcsapatba.

A jövő héten nagy kihívás vár a csapatra, hiszen az NB II-ből kiesett Budaörs otthonában kell megvédeni veretlenségünket, várjuk szurkolóink támogatását!     

 

 Videó: Szécsi József

 

 

 


 

 Gólzápor helyett napsütés


Az NB III talán legszürkébb ménese, a hosszú nevű XVII. Kerület RTK-Vasló ellen hevesen kezdett a Pénzügyőr. Szinte az összes támadó játékos külön-külön és együtt is feliratkozhatott volna a találati listára, de az utolsó láncszemnél sem az örökmozgó Gyürki, a Kozarek-Lőrinczy ékpáros valamint a Varga-Sebestyén és Jung szárnysegédek nem találták meg a megfelelő kivitelezését. Az RTK pedig egy csendes Blasz-os csapat mintájára védekezgetett, inkább rosszul mint jól, a Pénzügyőr kapuját annyira nem veszélyeztetve, hogy Hajdu kapus kis túlzással akár egy napozóágyban is élvezhette volna az első félidő nyáriasan őszi napsugarait.

A második játékrészben Lőrinczy egy az egyben nézhetett farkasszemet az RTK kapusával, de a sok választható megoldás közül a portásba rúgta a labdát. A Pénzügyőr hajtott-nyomott, labdabirtoklása lassan a 100 %-nál tartott, aminek gyümölcse egy óra játék után góllá is érett: a hetek óta hullámlovas Kozarek felszakította saját és a csapata gátjait, jókor érkezett és jó helyen.

Egy perccel később az önbizalmát ismét megtaláló pasaréti gólvágó duplázhatott volna, de a jobbról belőtt labdára a kapu torkában egy fél ütemmel lemaradt. A játékrész közepén a végig karmesterként, kotta nélkül játszó Gyürki, Kozarek bedobása után a lehető legegyszerűbb és legpraktikusabb módját választotta a góllövésnek: kapura vezette a labdát, majd a tizenhatosnál bevágta azt a léc alá.

Az utolsó tíz percre feltámadt az RTK is, egy Hajdu-Pinkóczi rövidzárlatot kihasználva szépítettek, majd az utolsó percekben feledve az azt megelőző nyolcvan perc teljes passzivitását az egyenlítésre törekedtek. A pasarétiek pedig az utolsó perceket és a három perc ráadást kibekkelve, a Videoton II veresége okán felléptek a tabella első helyére. Jövő héttől jön a sűrűje, mindjárt egy vendégjátékkal a természetesen nem legyőzhetetlen Budaörs ellen. Ha a csapat koncentráltan betartja a taktikát, akkor a jelenlegi éllovas pozíciója nem válik egy pünkösdi királysággá. Vitorlákat felhúzni mivel "navigare necesse est"!

dr. Bilkei-Gorzó Dávid


 

 

 További mérkőzések:

2012.10.06. (szombat) 13:00 óra
Videoton II FC - Budaörs 0-2

2012.10.06. (szombat) 15:00 óra
Diósdi TC-Select - Százhalombattai LK 2-2
RAFC - Jászapáti VSE 1-4
III. KER. TVE - Budafoki LC 4-2
2012.10.07. (vasárnap) 15:00 óra

ESMTK - Érdi VSE 0-1

Viadukt SE Biatorbágy - Indotek Csepel FC 4-1
Szabadnapos: Sárisáp TASK

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.