Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB III. Duna csoport 9. forduló: Budaörsi SC - Pénzügyőr SE 1-0

 

 

  

 

Kihagytuk a 11-est és a helyzeteket,

 

mely a végén megbosszulta magát

 

 

NB III. Duna csoport 9. forduló 

 

2012.10.13. (szombat) 15:00 óra, 2040 Budaörs, 

 

Budaörsi SC - Pénzügyőr SE 1-0 (0-0)

 

Budaörs, 200 néző. Vezette: Mozsár G. (7)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(0) –  Praczkó I.(6), Sokolowski A.(5), Bíró J.(6), Pinkóczi K.(5) – Mag K.(6), Gyürki G.(6), Szikes P.(5), Varga-Sebestyén B.(4) – Lőrinczy S.(4), Kozarek A.(5).

Csere: Varga-Sebestyén B. helyett Meggyes B.(-) a 80., Lőrinczy S. helyett Abou Warda R.(-) a 82. és Szikes P. helyett Pápai Á.(-) a 90. percben.

 

Gólszerző: Tüske R. a 88. percben.

Sárga lap: Szikes P. az 53. percben.

 

Szikes Péter büntetőjét Németh Viktor a 10. percben hárította!

88. perc: Baloldali beadást követően a védők elvétették a labdát, amelyet a hosszú oldalon helyezkedő Tüske R. lekezelt, majd a védőjét beforgatva 5 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát. 1-0

 

Vatai Attila: Drámaian alakult számunkra a mérkőzés, hiszen a kihagyott 11-esen kívül is voltak lehetőségeink, és amikor kissé bosszankodni kezdtünk magunkban, hogy ez a meccs döntetlen lesz, Tüske megszúrt minket…

Bodoki József

 

A mérkőzés adatlapja

 

budaorsi---penzugyor-se-1-0.jpg

 Fotók: Szabó István (Topi)

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!

 

Vatai Attila vezetőedző részletes értékelése: Praczkóval és Mag Kristóffal a kezdőcsapatban látogattunk a jó erőket felvonultató Budaörs otthonába. A mérkőzésen megvoltak a helyzeteink az idegenbeli győzelemre de mivel az adódó lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, a hajrában megbüntetett minket a sors és egy elkerülhető gólt kapva vereséget szenvedtünk.

Egyénileg: Praczkó és Bíró emelkedett ki a védelemből, a középpályán Gyürki és Mag teljesített jól, elöl Kozarek volt a veszélyesebb támadónk.

A jövő héten a Sárisáp-Tatabánya csapata ellen hazai pályán kell javítanunk.

 

 Videó: Szabó István (Topi)

 

 

 

 

 

Ha

 

A Pénzügyőr budaörsi kirándulására utoljára 2005 szeptemberében került sor, akkor tíz fővel, Patkó György két góljával 2-1-re nyertek a pasarétiek, a Budaörs pedig a bajnokság végén elkezdhette a 2012-ig tartó NB II-es szereplését. A múlt héten éllovas pozícióba került Pénzügyőr elsősorban a veretlenség megőrzésének vágyával lépett fel a jelen bajnokságban is feljutásért harcoló Budaörs otthonában. Az első percek hazai rohamai és egy kapufa után még a tizedik percet sem mutatta az eredményjelző órája, Gyürki Gergő pompás labdát kapott a budaörsi tizenhatoson belül, de a 11-es pontnál hátulról elkaszálták, ami a hazaiknak piros lapot, a vendégeknek egy kecsegtető pozíciót jelentett. A rutinos végrehajtó Szikes Péter kicsit lassú labdáját azonban a budaörsi hálóőr kiütötte. A játékrész további részében a Pénzügyőr az őszi idény talán legjobb mezőny munkáját mutatta be, gólt azonban az emberhátrányban is erős hazaiakkal szemben nem sikerült elérniük: a kontrákra épülő támadójátékukból adódó lehetőségekkel sem Kozarek András, sem Lőrinczy Soma nem tudott élni.

A második játékrészben akár három találatot is fel lehetett volna jegyezni a Pénzügyőr neve mellett, de Varga-Sebestyén Benjámin bombája pont a kapusba, Kozarek kissé kisodródott üres kapura tartó lövése a kapu fölé szállt. Az utolsó tíz percben pedig a csereként beállt Abou Warda Renato a jobb oldalon indította Kozareket, aki a kapussal állt már csak szemben, de az egyébként kitűnően védő portásba lőtt. A labdarúgás íratlan törvényei érvényesültek az utolsó percekben: a rutinosabb játékosokból álló Budaörs Tüske révén, három Pénzügyőr védő társaságában otthon tartotta a három pontot.

Állt a zászló, érett a meglepetés azt követően is, hogy a korai büntető kimaradt. A Pénzügyőr azonban ezen a szombat délutánon nem tudott élni a lehetőségeivel, a kínálkozó alkalom inkább görcsöt okozott mint eredményes és oldott játékot.

A pontszerzés jövő héten folytatódhat a Bozsik Péter irányította Sárisáp-TASK ellen, akik tavaly ősszel elvitték Pasarétről a három pontot. A csapat bizonyíthatja, hogy az eddigi kiváló szereplése nem volt hiába való és a vonat megy tovább - Budaörsön csak éppen zökkent - meg sem állt!

dr. Bilkei-Gorzó Dávid


 

  

 

További mérkőzések:

2012.10.13. (szombat) 15:00 óra
Budafoki LC - RAFC 2-2
Jászapáti VSE - Diósdi TC-Select 0-0
Sárisáp TASK - Videoton FC II 1-1
Érdi VSE - Viadukt SE Biatorbágy 2-1
Százhalombattai LK - ESMTK 1-5
2012.10.14. (vasárnap) 15:00 óra
XVII. KER. RTK-Vasló - III. KER. TVE 0-5
Szabadnapos: Indotek Csepel FC

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.