Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pénzügyőr SE – ESMTK 2-1

 Ismét összejött a bravúr! 

 

NB III Duna csoport 28. forduló
 

     2012.06.02. szombat 17:00 
    Pasaréti út, Pénzügyőr SE Sporttelep
 
    Pénzügyőr SE - ESMTK 2-1 (2-1)

 

                   penzugyor-cimer.jpg                   esmtk.gif

Pasarét, 200 néző. Vezette: Zimonyi P. (8)

 

Pénzügyőr SE: Román V.(7) – Mayer B.(6), Sokolowski A.(7), Nemes R.(7) Praczkó I.(6) – Meggyes B.(7), Szikes P.(7), Bíró J.(7), Varga-Sebestyén B.(7) – Lőrinczy S.(6), Kozarek A.(6).

Csere: Varga-Sebestyén B. helyett Balázs T.(-) a 75., Bíró J. helyett Tóth M.(-) a 77. és Lőrinczy S. helyett Salamon S.(-) a 86. percben.

GólszerzőLőrinczy S. a 2., Szabó G. az 5. és Varga-Sebestyén B. a 13. percben.

Sárga lap: Varga-Sebestyén B. a 40. és Mayer B. az 50. percben.

 

2. perc: Varga-Sebestyén jobboldali szabadrúgásába Lőrinczy S. beleért és az elmozduló kapus már csak a jobb alsó sarokba tudta ütni a labdát.   1-0

5. perc: Egy remek jobboldali beadást követően teljesen egyedül fejelhetett kapura az erzsébeti csatár, de Román bravúrral hárította a fejest, ám a kipattanót Szabó G. 8 méterről éles szögből a kapuba bombázta.     1-1  

13. perc: Varga-Sebestyén B. 15 méteres jobblábas lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. 2-1

 

Vatai Attila: A hétközi kupasiker szervezett játékát és pozitív hangulatát átmentve, hagyományos erényeinket csillogtatva győztük le a minőségi játékosokkal rendelkező és november óta veretlen szériát produkáló pesterzsébetieket.  

Bodoki József

 

 

 

                 Vatai Attila vezetőedző mérkőzés utáni részletes értékelése:

 

A szerdán Újbuda ellen győztes kezdőcsapathoz képest egy változás volt, Balázs Tibi helyett Kozarek András került a kezdőcsapatba. Viharos negyedóra gyors gólváltásokkal és az ESMTK kapusának főszereplésével, ebből 2:1-es vezetéssel pozitívan kerültünk ki. Ezután fölénybe kerültek a vendégek, de némi szerencsével tartottuk az eredményt. A második félidőben mélyebben kezdtük a védekezést és masszív védekezésből gyors támadásokkal jelentkeztünk, sajnos nem sikerült végleg eldönteni a mérkőzést. A vendégek némi fölényben játszottak, de igazi nagy gólhelyzet kialakítására nem voltak képesek, így a 2011. novembere óta veretlen ESMTK csapatának remek sorozatát nekünk sikerült megtörnünk.

A csapat minden játékosának jár a gratuláció, mert remek erőkből álló ellenfelet győztünk le!

Egyénileg: Román Viktor remekül védett, a védelemben Nemes volt a legjobb, de a többiek is jól teljesítettek. A középpálya rengeteget dolgozott, Varga-Sebestyén pedig gólja mellett gólpasszt is jegyezhetett. Csatáraink kemény harcban álltak a vendégvédőkkel, harckészségükért ők és a később csereként beállt játékosok is elismerést érdemelnek.

Összességében úgy gondolom, hogy színvonalas mérkőzésen, talán nem érdemtelenül jutottunk a 3 pont birtokába.

A jövő héten pénteken 17.30 órai kezdettel játszunk a Százhalombatta otthonában, vasárnap pedig utazunk a Nemzetközi Pénzügyi Tornára Ausztriába. 

 

 

2012.06.02-001.jpg

További fényképek megtekintéséhez kattintson a képre! Fotó: Szécsi József
 
 


A siker egyszerű, de mégis bonyolult képlete: CSAPAT + MUNKA

 

A tavaly november óta veretlen és a bajnoki ezüstért harcoló Erzsébeti SMTK győzelmi kényszerrel, a szerdai MK győzelem (Újbuda ellen 2-0) után továbbra is lendületben lévő pasarétiek pedig egy bravúros siker reményében léptek pályára. Még szinte el sem mozdult a labda a középkörből, a Pénzügyőr Varga-Sebestyén Benjáminnak egy huszonöt méterről elvégzett, ártatlannak tetsző szabadrúgásának a kapu előtt álló Lőrinczy Soma belepiszkálásának köszönhetően már a második percben megszerezte a vezetést. Az ESMTK rutinos játékosai ettől azonban nem estek kétségbe, három perccel később Román Viktor bravúros védését követően a kipattanó labdából Szabó Gábor a hálóba bombázott. A gyors "ütés váltás" után sem lankadt az iram, olyannyira nem, hogy Varga-Sebestyén Benjáminnak a tizenhatosnál jól eltalált, pattogó lövésével a hazaiak ismét megszerezték a vezetést. A pesterzsébetiek ettől kezdődően többet birtokolták ugyan a labdát, átköltöztek a Pénzügyőr térfelére, de a Praczkó-Sokolowski-Nemes-Mayer védősor valamint a középpályán újra a régi "nagyságában" játszó Bíró József - Meggyes Balázs kettős, az új szerepkörében is kiválóan játszó Szikes Péterrel együtt kiválóan szűrték, blokkolták, néha foggal-körömmel állították meg a vendégek próbálkozásait. A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, a Pénzügyőr kontrákkal próbálkozott, aminek köszönhetően Lőrinczy Soma akár idő előtt lehűthette volna a vendégek egyenlítési kedvét, hiszen egymaga szinte a teljes pályán végig vezethette a labdát, de se nem lőtt, se nem passzolt a szinkronban érkező Varga-Sebestyénnek, így oda lett a lehetőség. Az utolsó negyedóra a vendégeké volt ugyan, de az akkor már a pályán lévő három ex-Pénzügyőrössel (Szakolczay-Sándor, Áder, Pinkóczi) sem tudták az egyenlítést megszerezni.

A folytatásban péntekre előrehozott kirándulásra kerül sor Százhalombattára, lévén a Pénzügyőr az évi rendes nemzetközi pénzügyi tornára utazik Ausztriába. Ha a csapat hasonló teljesítés nyújt majd, mint ezen a szombat délutánon, akkor a képletet akár fel is fújhatnánk a klasszikus neolux sprayvel a battai stadion lelátójára. De mi csak szurkolni megyünk a csapatnak!

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 
 videó: Szabó István (Topi)
 
 

 videó: Szécsi József

 

 

 

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK  

 

 

2012.06.02. szombat 17:00 

 

Diósd - Soroksár SC 2-0

RAFC- Százhalombattai LK 2-4

Érdi VSE - Dorogi FC 1-0

Gázművek MTE - III. Ker. TVE 1-7

Újbuda TC - Lindab Törökbálint 4-1

 

2012.06.03. vasárnap 17:00

 

Bicskei TC - Budafoki LC 1-0

 

 

2012.06.06. szerda 18:00

 

Viadukt SE Biatorbágy - Sárisáp SE 0-0

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.