Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pénzügyőr SE - Soroksár SC 1-3

 

NB III Duna csoport 30. forduló
  

   2012.06.16 - szombat 17:00
     Pasaréti út, Pénzügyőr SE Sporttelep
 
   Pénzügyőr SE - Soroksár SC 1-3 (0-1)

        penzugyor-cimer.jpg          soroksar-sc.png

Pasarét, 200 néző.  Vezette: Bartkó D. (7)


 

Pénzügyőr SE: Román V.(6) – Mayer B.(5), Sokolowski A.(4), Salamon S.(5), Nemes R.(5) – Meggyes B.(5), Szikes P.(5), Balázs T.(6), Kádár A.(5) – Lőrinczy S.(5), Kozarek A.(5). 

Csere: Salamon S. helyett Mag K.(6) a 53., Kádár A. helyett Pápai A.(-) a 62. és Kozarek A. helyett Kovács D.(-) a 86. percben.

GólszerzőKocsis F. a 22., Tőkés J. az 56., Balogh P. a 62. és Mag K. a 86. percben.

Sárga lap: Sokolowski A. a 44. percben.

 

22. perc: A védelem mögé ívelt labdát Kocsis F. 15 méterről a kimozduló kapus felett a kapu közepébe emelte.   0-1

56. perc: Baloldali támadást követően Tőkés J. 10 méterről lőtt a kapuba.   0-2

62. perc: Sokolowski vesztett labdát a saját térfélen, majd Balogh P. kapott remek labdát és a kifutó kapust átemelve a bal sarokba pattant a labda.  0-3

86. perc: Mag K. 17 méteres lövése a bal alsó sarokban kötött ki.   1-3

 

Vatai Attila: Megérdemelten nyertek a vendégek, sajnálom, hogy az utolsó fordulóra elfogyott az erőnk, igaz, hat nap alatt ez volt a 4. tétmérkőzésünk. A tavasszal szerzett 26 ponthoz és a Magyar Kupa szerepléshez gratulálok játékosaimnak, szurkolóinknak pedig köszönet a támogatásukért. Kellemes nyarat és jó pihenést kívánok a harmad-osztály minden szereplőjének!

Bodoki József


            Vatai Attila vezetőedző mérkőzés utáni részletes értékelése:
 

Kilenc nap alatt az ötödik tétmérkőzésünket vívtuk, mivel a mérkőzés előrehozásához – sportszerűtlenül - nem járult hozzá a Soroksár csapata. Azonban ettől és a sérülések miatt távol lévőktől függetlenül, a látottaktól jóval többet vártam. Éppen azokban a dolgokban hibáztunk, ami az elmúlt hetekben a győzelmeket hozta. Nem kikényszerített hibák, feleslegesen elszórt labdák a védő harmadban, kevés munka az ékek pozíciójából és körülményes játék a középpályán, kevés futással és beindulással.  Hibáinkra azonnal lecsaptak a vendégek és megérdemelten nyertek.

Román a gólokról nem tehetett, a védelemben sok hiba volt, rajtuk látszott a legjobban a fizikai és mentális fáradtság. A középpályán és a csatársorban tette a dolgát mindenki, de a minőséghez ez ma nagyon kevés volt.

A csereként beálló Mag Kristóf góljáért, akaratáért érdemel dicséretet, de jól mutatkozott be az NB III-ban az ifjúsági csapatból felkerülő Pápai és Kovács Dávid is.  

A bajnokság vége fáradtságot és csalódást hozott, de a tavaszi teljesítmény mégis inkább pozitív, hiszen 26 pontot szereztünk az őszi 18-hoz és a Magyar Kupában is mentünk eddig 3 fordulót. A csapatnak, segítőimnek és a hozzánk közel álló szurkolóknak köszönet az egész éves munkáért, biztatásért! Jövőre elképesztően nehéz lesz az NB III-ban maradni, hiszen „alanyi” jogon csak az 1-2. helyezett maradhat bent, de megteszünk mindent azért hogy sikerüljön! 

 

   pse---soroksar-004.jpg

Kattintson a képre a többi fénykép megtekintéséhez! Fotó: Szécsi József

 

 

 

Az utolsó utáni töltény


Mivel a Soroksár csapata nem járult előzetesen hozzá az utolsó bajnoki forduló más időpontban történő lejátszásához (a sashalmi RAFC után úgy látszik Soroksáron sem ismerik a fair playt), ezért a Pénzügyőr - a Nemzetközi Pénzügyi Tornán történő részvétele miatt - hat nap alatt négy mérkőzésre kényszerült. Emiatt egy friss és koncentrált Soroksár vissza tudott vágni az őszi és a Magyar Kupában elszenvedett vereségeiért, a teljesen kifáradt pasarétieknek. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmében a Pénzügyőrnek voltak ugyan lehetőségei, de egy vitatható szituáció - a soroksári kapus és Lőrinczy Soma tizenhatoson belüli ütközése - után nem a hazaiak, hanem az ivószünet előtt a Soroksár szerzett vezetést. A második félidőben a Soroksár többet birtokolta a labdát és a félidő felére további gólokat szerezve be is biztosították győzelmüket. A Pénzügyőrnek Lőrinczy Soma révén a szépítés lehetősége felvillant ugyan, de a támadó a kapusba lőtt, majd a lefújás előtt a csereként beállt Mag Kristóf helyezte fel góljával a szépségtapaszt. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy először mutatkozott be a felnőtt csapatban bajnoki mérkőzésen csereként az U-19-es gárdából Pápai Ádám és Kovács Dávid.

A bajnoki idény ezzel véget ért, a jövő évi bajnokság - a megjelent versenykiírás ismeretében -  a "reformoknak" hála példátlannak tűnik egy olyan bajnokságban ahol évek óta a kieső is ritkán esett ki feljutó hiányában, a bajnok pedig nem vállalta a magasabb osztályt: 2012/2013-as bajnokság a 6-16. helyezettek kiesnek az NB III-ból, a 3-5. helyezettek osztályozót játszanak. Így augusztustól nehéz hónapok elé nézhetünk, addig is jó nyarat!

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 
 
 

Videó: Szabó István (Topi) 
 

 Videó: Szécsi József
 
 

 

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK

 

2012.06.13. szerda 18:00
Budafoki LC - Diósdi TC 1-0
 

2012.06.16. szombat 15:00

 Gázművek MTE -Érdi VSE 2-4

 

2012.06.16. szombat 17:00

 RAFC - Budafoki LC 0-2

Bicskei TC - Sárisáp SE 2-2

Diósd - III. KER.TVE 2-3

Viadukt SE Biatorbágy - Dorogi FC 0-2

Lindab Törökbálint - ESMTK 3-4

Százhalombattai LK - Újbuda TC 1-1