Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAFC - Pénzügyőr SE 2-1

2012.05.06

 

Ez nem volt fair

 

NB III Duna csoport 24. forduló

   

 RAFC – Pénzügyőr SE  2-1 (0-0)

Pirosrózsa utca, 100 néző. Vezette: Klotz T. (4)

 

Pénzügyőr SE: Hajdú G.(6) – Szikes P.(5), Sokolowski A.(7), Nemes R.(6-2=4), Praczkó I.(7) – Kovács P.(5), Mag K.(5), Bíró J.(6), Varga-Sebestyén B.(4) – Kádár A.(5), Kozarek A.(7).

 

Csere: Kádár A. helyett Meggyes B.(5) a 46., Varga-Sebestyén B. helyett Jung M.(6) az 58. és Kovács P. helyett Tóth M.(-) a 80. percben.

 

Gólszerző: Berki A. az 52., Kozarek A. a 60. és Janta G. a 90. percben.

 

Sárga lap: Szikes P. a 90. percben.

 

Piros lap: Nemes R. az 50. percben.


52. perc: A Nemes által elkövetett szabálytalanságért megítélt szabadrúgást Berki Á. a felugró sorfal alatt a jobb alsó sarokba lőtte.   1-0

60. perc: Kozarek A. lépett ki az elmélázó védők közül és 12 méterről a  bal alsó sarokba talált.     1-1  

90. perc: Sportszerűtlen jelenetek után, Sztancsek P. 11-esből a bal sarokba lőtt. 2-1

Vatai Attila: Az első félidő felejthető volt. A másodikban a kiállítás után hamar hátrányba kerültünk, de 10 emberrel is egyenlítettünk és harcoltunk a győzelemért. A 90. percben futballpályákon ritkán látható esemény történt, egy feldobott játékvezetői labdára rácsapott a hazaiak csatára és az ebből keletkezett csetepaté végén a játékvezető 11-est ítélt, amit értékesítettek. Én a meccsen elveszítettem egy barátot, de egyáltalán nem sajnálom!

Bodoki József

 

Vatai Attila vezetőedző részletes értékelése: Lőrinczy a két edző szóbeli megállapodása miatt nem játszott, Moldován, Somogyi továbbra is sérült. A gyenge első félidő ellenére is inkább nekünk volt lehetőségünk, a második félidőben Nemest lerántásért kiállították az 50. percben, ráadásul a szabadrúgást is belőtték. 10 emberrel is felálltunk. Kozarek egyenlített Jung passzából és ezután fölénybe kerültünk, helyzetek adódtak itt is és ott is. A 90 perc undorító sportszerűtlensége miatt végül 11-esből kikaptunk, de emelt fejjel jöhettünk le, a lelkiismeretünk tiszta, más kérdés, hogy pontot nem adtak érte. Gyengébben játszottunk mint az utóbbi hetekben, talán a szerdai kupamérkőzés miatt nem voltunk elég frissek és dinamikusak, kevés labdát szereztünk középpályán, a széleken pedig nagyon gyengén teljesítettünk, itt alig tudtuk bontani a RAFC védelmét. A döntetlen igazságosabb lett volna.

Egyénileg: Hajdu védte amit lehetett, a védelemben Sokolowski és Praczkó emelkedett ki, a középpályán sok volt a szürke teljesítmény, senki sem érte el az átlagot, a szélén futballozók keveset tettek hozzá, csak a csereként beállt Jung vétette magát észre egy gólpasszal. Elöl Kozarek ismét gólt lőtt és végig rettegésben tartotta a hazai védelmet.

 

 

A jövő héten a remeklő Dorog csapatához utazunk, Nemes kiállítása és Szikes 5 sárgája miatt nem lesz könnyű a védelmet összeállítani.

 

  

 Szabó István /Topi/ videója

 

 

 

Vereség és példátlan sportszerűtlenség

 

A sorozatban négy győzelem és a szerdai sikeres soroksári kupamérkőzés után, a RAFC elleni bajnoki mérkőzés igazi tétje az volt, hogy folytatja-e menetelését a Pénzügyőr. A kezdőcsapatból hiányzott ugyan az öt sárgával rendelkező Balázs Tibor és a vendéglátókkal történt megállapodás alapján a hetek óta góllövésre beoltott Lőrinczy Soma, de ennek ellenére a csapat összeállításában a támadó futball látszódott: Kozarek András mellett Kádár András illetve Kovács Péter, Varga-Sebestyén Benjámin valamint Mag Kristóf személyében. Az első félidőben már el is dönthette volna a teljes mérkőzést a Pénzügyőr, de két Kozarek ziccer között egy Varga-Sebestyén lehetőség is kimaradt. Ezt leszámítva meddő mezőnyjáték folyt mind a két oldalon, a RAFC elsősorban a gyors támadóit próbálta kiugrasztani a vendég védők között, de különösebb helyzetek nem adódtak Hajdu Gergely kapuja előtt. A második játékrész a Pénzügyőr szokásos forgatókönyve szerint kezdődött, a RAFC gólt szerzett. Egy hazai kiugratás után Nemes Roland sok ütemet késve, utolsó emberként "gázolt" a tizenhatoson kívül, amely után villant a piros és Berki Ádám lapos szabadrúgásból elért gólja. A tíz főre fogyatkozott pasarétiekre jótékony hatást gyakorolt a kiállítás, a játékuk felpörgött, majd nyolc perccel később Kozareket ugratta ki a csereként beállt Jung Martin és a rutinos támadó nem hibázott. A lefújásig inkább a vendégek birtokolták többet a labdát, támadásokkal próbálkoztak, de kevés sikerrel. Közvetlenül a mérkőzés vége előtt egy ritka sportszerűtlen eseménysor történt: a játékvezető megszakította a játékot, ami feldobással folytatódhatott úgy, hogy az íratlan szabályok értelmében az a csapat amelynél a megszakítás előtt a labda volt, azt visszakapja. Nos a RAFC játékosai ezt a világ minden olyan pontján ismert gesztust, ahol a labdarúgást bármilyen szinten is űzik másképpen értelmezték és a labda visszaadását állva váró Pénzügyőr játékosok között kiugrasztották egyik játékosukat. A góltól az unfair támadót a döbbenettől elsőként eszmélő Szikes Péter nehezen ugyan, de megfosztotta. A további események inkább egy másik sportágra emlékeztettek: a labda játékba került, Szikes pedig a RAFC támadójával szóváltásba, aminek egy rábólintós mozdulat volt a vége. A pályán lévők ezt követően sűrű tömegbe verődtek, a két kispadon helyet foglalók pedig egymással vívtak külön mérkőzést. Ha a kedélyek nem is csillapodtak le, de a mérkőzés valahogy folytatódott, egy-egy sárga lappal (?) és a RAFC javára megítélt és Janta Gábor által értékesített büntetővel. Lefújás után még volt egy rövid, verbális harmadik félidő a teljes rendezői gárda részvételével, amely után az utolsóként levonuló RAFC játékosok és edzőjük Nahóczky Attila mosolyogva tapsolta meg azokat a szurkolókat akik a kirívó sportszerűtlenségüket számonkérték.

Folytatásban a bajnoki címért jelenleg versenyben lévő Dorog ellen, idegenben kell helyt állni. Ahogy eddig is: sportszerűen és felemelt fejjel!     

dr. Bilkei-Gorzó Dávid

 

 

 

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK 

 

 

2012.05.05. szombat, 11.00

Gázművek MTE - ESMTK  0-2
 

2012.05.05. szombat, 17.00

  Sárisáp SE - Budafoki LC  1-0

 III. Ker. TVE - Dorogi FC  2-5

  Érdi VSE - Soroksár SC   2-0


  2012.05.06. vasárnap, 17.00

  Bicskei TC - Törökbálint 3-0

Viadukt SE - Biatorbágy - Százhalombattai LK  1-2

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.