Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A virtuális világ legjobbjai között a Liga Ultras Pénzügyőr SE. Interjú Simor Györggyel

2016.04.06

A legnagyobb közösségi oldalon nemrégiben egy érdekes csoportra bukkantam, mely a Liga Ultras Pénzügyőr SE nevet viseli. Hamarosan kiderült, hogy egy számítógépes játék rajongóit tömöríti, akik közül amúgy nagyon sokan a Pénzügyőr SE labdarúgócsapatáért szorítanak. Szépen gyarapodik a csoport létszáma, s remélhetőleg sokukkal nem csak a virtuális térben, hanem a labdarúgócsapat mérkőzésein is találkozunk majd. Simor Györgyöt kértem meg, hogy mutassa be a játékot.

 

liga-ultras.jpg

 

- Ez a legjobb focimanager játék. Van egy manager és vannak játékosok, akik saját magukat edzik. Én irányítom a csapat munkáját, s egyénileg foglalkozom mindenkivel. A chat-en az élő meccs alakulásával kapcsolatos gyors taktikai utasításokat is megbeszéljük. A meccsek 19x5 perces intervallumra vannak felosztva.

Van bajnokság, vannak kupameccsek és van Világ Kupa ahol a magyar válogatott is részt vesz.  A mi csapatunk a legfelsőbb osztályban játszik, az előző bajnokságban sikerült a 4. helyet megszereznünk, ezért már az összes kupában (nemzeti, nemzetközi, bajnokok, szuperkupa) elindulhatunk. Az elmúlt világbajnokságon a 4. ligában játszottunk, s 3 győzelem és 2 vereséggel a harmadikok lettünk. Megálltuk a helyünket.

- Honnan van a Pénzügyőr-kötődés?

-  Összesen nagyjából nyolcvanan vagyunk a Liga Ultras Pénzügyőrben. Annakidején én a Pénzügyőr ifiben, a bátyám Fuchs István pedig a Pénzügyőr második csapatában rúgta a labdát. 1960-tól vagyok Pénzügy szurkoló, akkoriban még a Szabadkai és a Homann állt a kapuban. A Napraforgó utcában laktunk, s mindig kijártunk a meccsekre. Mérkőzés után rendszerint bementünk a pályára focizni. Mikor Laci bácsi a pályagondnok megunta, kiengedte a kutyát, mi pedig uzsgyi át a kerítésen, de a kutya be volt tanítva, a labdára ment. Egyébként gombfocizom is, 2002-ben csapat Európa Bajnok lettem 100 %-os teljesítménnyel. Amikor a Pénzügyőr feljutott az NBI/B-be a gombjaimon a bajnokcsapat fényképei szerepeltek.

 

simor-gyorgy.jpg

 

- Hogyan szerepel a Liga Ultras Pénzügyőr SE az idei szezonban?

- Ma bajnokit játszunk az Irridducibili Accademia csapatával mely egy olasz csapat. Már egyszer megvertük őket. Ez a második forduló, az elsőn 7-0-ra nyertünk a román Politechnika Iasi 1945 ellen. Jelenleg a 4. helyen állunk. Holnap játszunk kupanegyeddöntőt a tavaly még legerősebb magyar csapattal, az Újpesttel. Jók az esélyeink, mert megosztották erőiket és már nem ők a legjobbak. A kupadöntőt valószínűleg a DVTK-val játsszuk majd, akik úgy néz ki, hogy megverik a Ferencvárost.

 

Akik úgy gondolják, hogy szívesen kipróbálnák ezt a játékot, azok küldjenek üzenetet Simor György részére, akinek e-mail címe is sokat mondó: pasaret@citromail.hu

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.