Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy év alatt három osztályt ugrott. Interjú Gyürki Gergővel a Swietelsky Haladás játékosával

2016.01.13
 

 

 

Gyürki Gergő egy évvel ezelőtt még a Budapest I. osztály tavaszi szezonjára készült, ahol végül bajnokok és Budapest Kupa győztesek lettek a Pénzügyőrrel. A pasaréti fiúk kiválóan helyt álltak a harmadosztályban is, az ősszel a hatodik helyen végeztek. Gyürki Gergőnek remekül ment a játék, kilencszer talált az ellenfelek hálójába, így nem okozott meglepetést azzal, hogy a Swietelsky Haladás labdarúgója lett.

 

gyurki-gergo.jpg

Fotó: haladas.hu

 

- Mészöly Géza a Haladás elleni Magyar Kupa meccsen figyelt fel rád?

- Igen! A mérkőzés után váltottunk pár szót. Elismerő szavakat kaptam, tetszett Neki a játékom, így kerültem képbe.

- Úgy tudom, hogy novemberben már néhány napot Szombathelyen töltöttél, s együtt edzettél a játékosokkal. Hogyan váltatok akkor el egymástól?

- Úgy váltunk el, hogy tartjuk a kapcsolatot, keressük egymást telefonon. További jó benyomást tettem ez alatt a pár nap alatt a szakmai stábra, amelynek köszönhetően december végén csörgött a telefonom és innentől kezdve felgyorsultak az események.

- Milyen célokat tűztél ki magad elé?

- Nem lehet más a célom, minthogy bemutatkozzak az NB1-ben és a lehető legtöbb játékpercet a pályán töltsem. Hozzáteszem, nem lesz könnyű dolgom, ugyanis remek társaim vannak. Minden esélyt meg kell ragadnom és minden percet meg kell becsülnöm!

- Milyen feltételekkel szerződtél a Haladáshoz?

- Kettő és féléves szerződést írtam alá.

- Szombathelyen mennyiben mások az edzések, mint a Pénzügyőrnél voltak?

- Mások a lehetőségek, ezért nem lehet összehasonlítani a kettőt. Itt alkalom nyílik különböző kondicionális felmérések elvégzésére, gondolok itt a fotocellás gyorsaságmérésre, a spiro ergometriai vizsgálatra vagy az FMS felmérésekre. Az edzéseket megelőzően az izmok előkészítése, az erre kialakított speciális hengerek használatával történik. Az edzés folyamatában a mellkasra helyezhető polar mérő segítségével az edzők szemmel követhetik a játékosok pulzusszám változásait, illetve az egyes gyakorlatok közbeni sprintek számát és a megtett métereket is! Továbbá az edzések végeztével lehetőség van a laktát szint mérésére. Ezen eszközök által az edzők egy átfogó képet kaphatnak a játékosok aktuális fizikai állapotáról. Mindemellett a legnagyobb különbség a játék intenzitásában mérhető, amely sokkal gyorsabb döntéseket követel meg.

- Van-e kondicionális vagy más fajta lemaradásod?

- Elképzelhető, hogy van. Amint az a mérésekből kiderült az állóképességemmel nincsenek gondok, sőt... Ugyanakkor még sebességben és erőben fel kell nőnöm társaimhoz, amit egy edzésfolyamatnak köszönhetően elérhetőnek tartok. A játék ritmusát már sikerült felvennem, szerencsére képes vagyok a gyors döntésekre és cselekvésekre. Próbálom hozni emellé a minőségi és váratlan megoldásokat ezen a szinten is.

- Hogyan fogadtak Szombathelyen? Milyenek a körülmények?

- Mindenki kedves, készséges volt velem. A játékosok már az elejétől fogva partnerként tekintettek rám. A körülmények profik. Az előbb felsorolt eszközökön kívül is minden adott a minőségi munkához. Az új stadion lassan épül, remélem számomra és a Szurkolók számára is sok emlékezetes győzelem színhelyévé válik!

- Mikor lesz az első edzőmeccsetek?

- Január 16-án a horvátországi edzőtábor zárásaként Szlovéniában megállunk egy meccset játszani egy helyi második ligás együttes ellen.

- Előreláthatólag milyen pozícióban számítanak rád?

- Elsősorban jobb támadóként. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a támadó négyes többi posztján is kipróbálnak, már csak a kíváncsiság kedvéért is.

- Mekkora esélyt látsz rá, hogy sikerül beverekedned magad a kezdőcsapatba?

- Nem bocsátkoznék esélylatolgatásba. Egyelőre még az erőviszonyokat sem ismerem tisztán, ehhez szükség van egy pár edzőmeccsre. Egy biztos, én mindent meg fogok tenni!

 

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.