Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú a gólkirállyal, Szakolczai-Sándor Balázzsal

Szakolczai-Sándor Balázs gyermekkorától a Pénzügyőr SE, illetve annak nevelőegyesülete a II. KER. UFC labdarúgója volt. A 2010/2011-es bajnoki évtől kapott rendszeres játéklehetőséget felnőtt csapatunkban, s 28 mérkőzésen 12 gólig jutott. Nagyon sok csapat felfigyelt a tehetséges játékosra, aki 2011 nyarán az ESMTK labdarúgója lett. Pesterzsébeten is szorgalmasan termelte a gólokat, a 2011/2012-es bajnoki évben 30 mérkőzésen 17, a 2012/2013-as bajnoki évben 26 mérkőzésen 22 gólt szerzett, s ő lett az NB III Duna-csoport gólkirálya. Idén nyáron dacára annak, hogy remek ajánlatokkal bombázták, úgy döntött, hogy visszatér a Pénzügyőrhöz. Döntésében az is szerepet játszott, hogy így több időt tud szentelni egyetemi tanulmányainak.

 

szakolczai-sandor-balazs1.jpg

Fotó: Szabó Topi István


- Milyen érzés volt visszatérni Pasarétre, ahová annyi szép emlék köt?

- Jó érzés volt visszatérni, tényleg sok emlék köt ide. Már egészen kissrác koromban is jártam a pályára a bátyám meccseire, és amikor utánuk jött a felnőtt játszani, akkor nagyon nagynak tűntek a focisták és fura volt elképzelni, hogy egyszer én is akkora leszek.

- Úgy tudom, hogy a Műszaki Egyetemen tanulsz, hányadéves vagy és milyen szakra jársz?

- Igen a BME hallgatója vagyok, most leszek negyedéves, és energetikai mérnöknek tanulok. Ha minden jól megy, félévkor szerzem meg a Bsc diplomámat, utána meg szeretnék masters-re is menni, ami további 2 év.

- Tudom, hogy tanulmányaid miatt kevesebb edzésen tudsz részt venni, s többek között ezért is jöttél el Erzsébetről. NB III-as gólkirályként milyen céljaid vannak a BLSZ I-ben?

- Azok, amik minden meccsen. Győzni szeretnék, jól játszani, gólokat lőni, gólpasszokat adni és minden mást is megtenni, ami ahhoz szükséges, hogy legalább egy góllal többet szerezzünk az ellenfélnél.

- Eddig mindhárom meccsen csak a második félidőben léptél pályára, az RTK ellen még csak egy olyan gólig jutottál melyet nem adott meg a játékvezető, de a Sashalom ellen már betaláltál, s az Ikarus elleni meccs második félideje már teljesen Rólad szólt. Felelevenítenéd az ellenük szerzett gólokat?

- Az elsőnél Varga Benitől kaptam egy remek kiugratást, eltoltam a labdát a kapus mellett, aki a tizenhatoson belül elütött. A tizenegyest Kozi magabiztosan értékesítette. A másodiknál Kozival játszottunk össze, két védő közé bepasszoltam neki a labdát a tizenhatoson belülre, ő középre gurított és Ifi a hosszún a hálóba kotorta a labdát. A harmadikat én szereztem, egy szöglet után fejeltem a hálóba. A negyediknél pedig a debütáló Tivadart ugrattam ki, aki nagyon higgadtan passzolta el a labdát a kapus mellett.

- Az ellenféltől sokan vitatták a 11-es jogosságát és a kiállítást.

- Teljesen jogos volt a tizenegyes, belül volt és a lábamat találta el a kapus. Az, hogy ezért ki kell-e állítani a kapust az a bíró dolga, biztos le van írva a szabálykönyvben.

- Nagy intenzitással veszel részt a játékban. Hány percet bírnál játszani egy mérkőzésen, így hogy jóval kevesebbet tudsz edzeni?

- Így, hogy gyakorlatilag az egész alapozást kihagytam, nem vagyok a megszokott erőállapotban, de azért lassan kezdem utolérni magam. Remélem nemsokára már kész leszek a 90 percre is. Mindenesetre ez a félidő már sokkal jobban esett, mint az 1. fordulóban pályán töltött 45 perc.

- Valamennyire már lehet látni az erőviszonyokat. Mire lehet képes a Pénzügyőr ebben a mezőnyben? Az biztos, hogy rengeteget tudsz segíteni.

- Nem nagyon ismerem a csapatokat, így ezt én nem nagyon tudom megítélni. Mindenesetre szeretnénk az összes meccset megnyerni, aztán majd meglátjuk, hogy ebből mennyi sikerül. Szerintem senkitől nem kell tartanunk, bárkit képesek vagyunk megverni.

- Az NB III-ban több mint 20 gólt szereztél, hogy érzed, hogy a BLSZ I-ben mennyi lesz a vége?

- 22 gólt lőttem az előző szezonban. Most nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, egy új csapatban mindig kicsit változik a játékos szerepköre, lehet, hogy idén nagyobb hangsúlyt fog kapni az előkészítés. De megmondom őszintén, hogy nem is nagyon foglalkoztat, hogy hány gólt szerzek, az viszont annál inkább, hogy a csapat hasznára legyek.

Nagyon köszönöm az interjút. Maradj még sokáig a Pénzügyőr labdarúgója, s szerezz minél több örömet a szurkolóknak, s magadnak is!

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.