Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Bíró Józseffel

2013.02.01

 

biro-jozsef.jpg

Fotó: Szabó István (Topi)

 

- Te is, mint szinte mindenki a csapatból, a labdarúgás mellett felsőfokú tanulmányokat folytatsz. Tudtommal a Budapesti Műszaki Egyetemre jársz. Mik a távolabbi terveid?

- A Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar másodéves hallgatója vagyok. Közelebbi terveim között szerepel az egyetem sikeres elvégzése, valamint szeretnék jelentkezni a mesterképzésre. Konkrét távolabbi terveim nincsenek, sok terület érdekel, ahol kipróbálnám magam.

- Nyíregyházán indult el a labdarúgó pályafutásod, hogyan kerültél kapcsolatba a sportággal, s miként teltek a Pénzügyőr előtti évek?

- Először szülővárosomban, Vásárosnaményban ismerkedtem meg a sportággal. Egyesületi szinten 9 éves koromban kezdtem el focizni, majd 13 éves koromban kerültem Nyíregyházára, ahol végigjártam az összes korosztályt és játszhattam a Nyíregyháza Spartacus tartalékcsapatában. Szinte minden évben kiemelt bajnokságban szerepeltünk, több nemzetközi tornán is részt vettük. Sikeres éveket töltöttem el a Nyírsuliban. 19 éves koromban felsőfokú tanulmányaim által kerültem Budapestre.

- Védőként és középpályásként is helyt kellett már állnod, melyik poszton érzed igazán jól magad?

- Pályafutásomat középpályásként kezdtem, majd 15 éves koromban egy bajnokin kényszerből hátra kerültem és ezután egész utánpótláskoromban középhátvédként játszottam. Az eredeti posztom középpályás és ezt a pozíciót kedvelem jobban, de a belső védő poszt sem okoz problémát. Ősszel eltiltások és sérülések miatt kellett helyettesítenem csapattársaimat hátul.

- Hogy értékelnéd az őszi teljesítményedet, s melyik meccsre emlékszel vissza a legszívesebben?

- Az őszi szezonban sajnos sokat voltam sérült. A harmadik fordulóban sérült meg a bokám, majd a térdemmel is volt probléma, így ki kellett hagynom 4 mérkőzést. Az idény további részében félig sérülten játszottam és ez rányomta a bélyeget a teljesítményemre. A sérülésből visszatérve az első meccsem a Vasas elleni kupameccs volt, ami mindenképpen emlékezetes marad, jó mérkőzést játszottunk remek hangulatban.

- Úgy tudom, hogy nagy Inter-szurkoló vagy. Melyik játékos a példaképed?

- Valóban Inter szurkoló vagyok. Úgy gondolom, hogy Javier Zanetti a klubhűség mintája, pályafutása, a pályán nyújtott teljesítménye és a pályán kívüli magatartása is példaértékű.

- Vatai mester különösen nagy hangsúlyt helyez a fizikai állóképesség javítására, s a pompás őszi rajt a csapat kitűnő kondíciójának is köszönhető volt. Jelenleg hogy haladtok?

- Csapatunkra mindig jellemző volt a kiváló erőnlét, ez az egyik erősségünk. A felkészülés harmadik hetében járunk, az edzések célja a fizikai állóképesség növelése. Változatos a programunk, a sok edzőmeccs, futó és labdás gyakorlatok mellett aerobik és konditermi edzés segíti a felkészülésünket.

- S a szokásos kérdés, amit mindenkinek felteszek: Véleményed szerint mely területen kell előrelépnie a csapatnak ahhoz, hogy bent maradjon a harmadosztályban, s mekkora esélyt látsz erre?

- Minden esélyünk megvan a bent maradáshoz és ezt ki is kell használnunk. Bármelyik csapattal fel tudjuk venni a versenyt, de minden területen kell fejlődnünk, még többet és még keményebben kell dolgoznunk, a maximumot nyújtani minden meccsen. A csapatnak össze kell tartania, valamint koncentrálni az utolsó pillanatig és akkor nem lehet gond.

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.