Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Bozsik Nikolettel, a Pénzügyőr SE Női csapatának házi gólkirálynőjével

 gokiralyno1.jpg

- Hazánkban még mindig szokatlannak számít, ha egy lány focizik, világviszonylatban már nem annyira. Honnan ered a labdarúgás iránti imádatod, ez valamiféle szülői hatás, esetleg a baráti körödből adódóan, vagy teljesen másról van szó?
- Amikor kislány voltam apuval együtt néztük a meccseket, majd az általános iskolában inkább a fiúkkal voltam együtt. Szünetekben mindig mentünk focizni, s így kezdődött a foci iránti szenvedélyem.
- Miként kezdődött labdarúgó pályafutásod, hol játszottál korábban?
- Általános iskolában volt egy testnevelő tanárom Molnár Richárd. Mindig vitt a fiúkkal atlétikaversenyekre, diákolimpiákra. Pilisszentivánon ő volt a fiúcsapatnak az edzője. Ott kezdtem először csapatban focizni. Utána átjött Solymárra, s én mentem vele. Szentiván után Solymáron is fiúk között játszottam, két évig. Tizenkét-tizenhárom éves koromban láttam az interneten, hogy a Fradi női csapatánál toborzót szerveznek, mivel szerettem volna most már lányok között rúgni a labdát, így jelentkeztem. Két és fél évet játszottam a Ferencvárosban, majd egy kisidőre abbahagytam a focit. Ezt követően a Hidegkúti Angyaloknál kezdtem újra, 3/4 pályán. Az érettségi miatt ismét felhagytam a játékkal. Majd Mészáros László a Metis edzője keresett meg, hogy igazoljak hozzájuk. Ott 1 évet játszottam, s aztán megint abbahagytam a 3/4 pályát, mert megkeresett egyik volt csapattársam, hogy menjek futsalozni a Ferencvárosba. Úgy voltam vele, hogy kipróbálom. Nagyon megtetszett, s most már harmadik éve űzöm ezt a sportágat. Tavaly nyáron a Pénzügyőrhöz igazolva visszatértem a ¾ pályás bajnokságba, úgy érzem, hogy jól megfér egymás mellett a futsallal.
- Hogy kerültél hozzánk?
- Egyik futsalos csapattársam, Ferenczi Anna által kerültem a Pénzügyőrhöz. Egy-két játékost ismertem már az egymás elleni mérkőzésekről, mikor a Hidegkútban, illetve a Metisben rúgtam a labdát. Amúgy Linke Nikolettel és Mayer Mónikával annakidején együtt szerepeltünk a Budapest válogatottban.

 

gokiralyno-3.jpg


- Nagyon jó a gólátlagod, 22 meccsen 25 gólt szereztél. Ez a labdarúgás bármely ágában remek teljesítménynek számít.
- Korábban soha nem sikerült ennyi gólt szereznem.
- A futsalban hogy ment a góllövés?
- Ott a második legtöbb gólt rúgtam csapaton belül.
- Futballkörökben meglehetősen jól cseng a Bozsik név, pláne a Pénzügyőrnél Bozsik Péter kapcsán. Van esetleg valamilyen rokoni kapcsolat?
- Csak névrokonság.
- Az Obsitosban jó pár olyan játékos van, aki egyúttal a Pénzügyőrben is játszik: Hurton Zsuzsa, Ferenczi Anna, Wikidál Gabriella, Kalocsai Klára, s az edzők között ott van Rajkó Zoltán is.
- Igen, Ferenczi Anna edző mellett Rajkó Zoltán a kapusedző.
- Melyik mérkőzésen ment a legjobban a játék?
- A Metis ellen, ahol két gólt is rúgtam, de a Heves elleni tavaszi mérkőzésről is nagyon szép emlékeim vannak.

 

gokiralyno-2.jpg

Fotók: Szabó Topi István

Kattintson a fényképre a további képek megtekintéséhez!


- Ha arról lenne szó, akkor játszanál nagypályán?
- Ha a Pénzügyőrrel ott indulnánk el, akkor emiatt nem hagynám abba a játékot, de számomra a futsal az első.
- Mi az amit ennyire szeretsz a futsalban?
- Sokkal többször lehet labdához érni, gyorsabb a játék.
- Mik a további terveid a labdarúgásban?
- Kilencedik helyen végeztünk a futsalbajnokság második osztályában. Jövőre megcélozzuk a feljutást, s mellette szeretnék tovább játszani a ¾ pályás bajnokságban. Jó lenne egyszer válogatott futsal játékos lenni!
- Mit csinálsz a civil életben?
- Korábban sportkommunikátor szakon végeztem, s most fogászati asszisztenseknek tanulok. Szeptemberben kezdtem el az iskolát, s még 1 évem van hátra.
- Melyik a kedvenc csapatod, illetve játékosod?
- A Real Madrid a kedvencem. Játékosként pedig Cristiano Ronaldo. A magyarok közül pedig a Fradi.
- A hölgyek közül ki a példaképed?
- Nagyon tisztelem játékostársamat, illetve futsalban az edzőmet Ferenczi Annát. Futsalban ő volt a csapat legjobbja, de ¾ pályán is hihetetlen, ahogy játszik.
- Ideális egy olyan férfinak, aki szereti a labdarúgást, ha focista barátnője/felesége van. Egy csomó vitát megspórolhat vele.
- Még otthon élek a szüleimmel és nővéremmel, így ezek a dolgok nálunk nem jellemzőek, de a barátom szereti a labdarúgást, s szoktunk együtt focizni is.
- A következő bajnoki évben is ¾ pályán indul a Pénzügyőr SE Női labdarúgócsapata. Mire számítasz?
- Fokozatosan erősödik a többi csapat, de bízom benne, hogy megvédjük bajnoki címünket.


Szécsi József

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.