Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Feil Mátéval

2015.08.16

 

feil-mate1.jpg

 

- A Pénzügyőrt megelőzően Pakson, Budaörsön, majd Érden rúgtad a labdát. Milyen sikereket értél el, s mely eredményekre vagy a legbüszkébb?

- Igen, Pakson kezdtem a pályafutásom. Sikerült felkerülnöm az NB1-es kerethez, sajnos az NB1-ben nem mutatkoztam be, de a Magyar Kupában, illetve a Liga Kupában játszhattam, illetve itt Pakson szagolhattam bele az NB2-es bajnokságba. Talán ezekre az éveimre vagyok a legbüszkébb, utána Zsivóczky Gyula hívására Budaörsre kerültem az NB3-ba ahol épp, hogy lemaradtunk a feljutásról.  Ezt követte az Érd, majd a Pénzügyőr!

- Ha jól számoltam, akkor a Paks második csapatában 8 gólt szereztél az NB II-ben. Melyik gólt értékeled a legtöbbre?

- Igen-igen 8 gólt sikerült rúgnom, a legemlékezetesebb a Fradi második csapata ellen volt. A válogatott miatt szünet volt az NB1-ben és nagyon sokan visszajátszottak az első keretükből. Sikerült nyernünk 2:1-re, s mind a két gólt én rúgtam. Fontos meccs volt, sikerült bent maradnunk az NB2-ben.

- Ez tényleg nagy élmény lehetett. Az elmúlt bajnokságban viszont az Érd csapatában játszottál, s mindössze 1 gólig jutottál a Pest megyei I. osztályban. Az is igaz, hogy csak háromszor voltál kezdő. Úgy tudom, hogy sérülések kísérték ezt az évedet.

- Így van, több kisebb sérülés után sajnos jött egy lábközép csonttörés, amivel az egész második félévet ki kellett hagynom, de szerencsére rendbe jött.

- Hogyan kerültél a Pénzügyőrhöz?

- Vatai Attila hívására kerültem ide. Őszinte leszek sok mindent előtte nem tudtam a csapatról, csak annyit hogy most került fel az együttes az NB3-ba, de viszont akiktől kérdeztem, hogy mi a véleményük, mindenki csak pozitívan beszélt az együttesről, így hát sokat nem gondolkoztam.

- Már az első két fordulóban, s a Magyar Kupa meccsen is volt néhány komoly helyzeted, s végül a Szekszárd ellen megtört a jég, s kétszer is a hálóba találtál. Felelevenítenéd pontosan, hogy miként estek a góljaid?

- Az első gólom egy nagyon jó szögletből született, Buzás Viktornak sikerült megcsúsztatnia, amit én a hosszú oldalon egy méterről kapuba fejeltem. A második gólnál Lannert Bence adott egy óriási ziccer labdát, amit sikerült a kapus mellett elrúgnom.

- Általában fejjel, vagy lábbal szoktál inkább eredményes lenni? Azért kérdezem, mert a korábbi meccseken (amiket láttam) volt néhány nagyon veszélyes fejesed.

- Általában lábbal vagyok sikeresebb. Nem sok gólt fejeltem eddigi pályafutásom alatt, talán egy kezemen meg tudom számolni hány fejes gólom volt, de majd most.

- A mérkőzés előtt nem nagyon bíztam benne, hogy nyerni tudunk idegenben, s egy döntetlennel is kiegyeztem volna. Ehhez képest a 4-1... Számítottatok ekkora győzelemre? Milyen volt a hangulat a meccs után?

- Egész héten úgy készültünk, hogy ezen a meccsen megszerezzük az első győzelmünket. A szerdai Magyar Kupa továbbjutás plusz löketet adott. Mindenki nagyon koncentrált volt, s a mérkőzést akár nagyobb gólkülönbséggel is megnyerhettük volna, de a 4:1-nek is nagyon örülünk, igazi csapatmunka volt!

- Mi az, amivel a labdarúgás mellett foglalkozol? Van-e kedvenc labdarúgócsapatod, illetve játékos példaképed?

- Most kezdek el dolgozni a NAV-nál, kedvenc csapatom az FC Barcelona, illetve gyerekkorom óta Gera Zoltán a példaképem, a pályán, s a magánéletben is sokat lehet tőle tanulni, példaértékű a hozzáállása a futballhoz.

- Talán korai még ilyent kérdezni 3 mérkőzés után, mégis mire lehet képes a Pénzügyőr ebben a mezőnyben, illetve mit vársz saját magadtól?

- Jó csapatunk van. Szeretnénk minél jobban szerepelni. A középmezőny mindenképp benne van, de akár előrébb is végezhetünk. Ezért harcolunk. Magamtól azt várom, hogy minél több góllal, gólpasszal, illetve jó játékkal szeretném segíteni a csapatot!

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.