Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Ferenczi Annával, Női csapatunk gólkirálynőjével

2015.07.28

sam_9012tm.jpg

 

- Már a Pénzügyőr előtt nagynevű csapatokban játszottál, s jó pár sikerben volt részed. Melyek azok, amelyekre a legbüszkébb vagy?

- 1986 óta játszom hivatalosan, és első csapatom is egy neves klubnak volt mondható, ami sajnos azóta már nem létezik. Ez a László Kórház együttese volt. További csapataim között szerepelt az IRISZ FC, a Femina is. Amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy az IRISZ csapatával bronzérmesek lettünk Tóth Ferenc vezetésével, Isten nyugosztalja. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nem voltak nagy nevek a csapatban, ellentétben más nevesebb együttesekkel. A másik siker, ami büszkeséggel tölt el, hogy a Femina csapatával 2001-ben kijutottunk az első hivatalos Bajnokok Ligája első fordulójára Umeába. Ott kaptam némi lehetőséget a játékra és néhány perc alatt két gólt sikerült szereznem a bolgár bajnok ellen. Sajnos nem jutottunk tovább, hiszen a csoportunkban a későbbi bajnok Umea csapata volt még, amely magasabb szinten űzte ezt a sportágat.

- Három éve vagy a játékosunk, az első évben 20, a másodikban 10, míg a most befejeződöttben 23 gólt szereztél a Pest megyei ¾ pályás bajnokságban. Egyúttal ebben az évben nemcsak a Pénzügyőrben, hanem a csoportban is te lőtted a legtöbb gólt. Ráadásul a 23 gólt mindössze 13 mérkőzésen érted el. Mi volt ennek az oka?

- 2001-óta szinte csak és kizárólag a futsalt játszom. A 3/4 pályás játék kiegészítő sport számomra. Három éve megegyeztem Laczkó Róberttel, aki idecsalt a csapathoz, hogy amikor nincs futsal és időm engedi, természetesen segítem a csapatot. A második évben azért volt annyival kevesebb a találatok száma, mivel egy térdműtéten estem át. Hozzáteszem ezt idén is megismételtem, ennek ellenére hamar csatasorba tudtam állni. A 13 mérkőzés pedig szintén a futsal mérkőzések miatt volt csak annyi. Hogy mégis ennyi találatot sikerült elérnem, az a csapat játékának köszönhető, ha a társak nem segítettek volna, nem lettem volna sikeres.

 

11800833_997041670326744_1365187168_o.jpg

 

- A 23 gól közül melyik számodra a legkedvesebb? Felelevenítenéd számunkra?

- Sok emlékezetes, és számomra kedves gól van, de a legemlékezetesebb az volt, amit Laczkó Róbertnek dedikáltam. Nem példaértékű, de sajnos elkéstem az egyik mérkőzésről, és úgy éreztem ezt csak egy puszival és egy gyors góllal tudom kárpótolni. A segítséget megkaptam odafentről, a második percben egy szöglet beadást sikerült befejelnem a kapuba és ezzel szinte teljesen megnyugodtak a kedélyek, megnyertük a mérkőzést több góllal, és Robi behajtotta a puszi másik felét is.

 

393031_570630272967888_1731329731_n.jpg

 

- A Pénzügyőr mellett futsalozol is, hogyan szerepeltetek az Obsitos SE-vel?

- A futsal nagy szerelem, sajnos nem sikerült az Obsitossal ez az évünk, olyannyira, hogy nem is tudtunk nevezni a következő szezonra. Elfogytunk.

- Mivel foglalkozol a civil életben?

- A civil életben egy játék cég területi képviselőjeként dolgozom immár 13 éve. Ez a Hasbro nevű cég.

 

11080927_934142473283331_5604092666500338656_n.jpg

 

Néhány éve elkezdtem edzősködéssel is foglalkozni, C licence és Futsal edzői vizsgát is tettem már és jelenleg a Budakeszi Labdarúgó Akadémián edzősködök, és amíg Obsitos volt, addig ott játékosedzőként dolgoztam. Szeretnék továbbra is dolgozni a futsalban, fejlődni. A női futsal válogatott stábjában 5 éve segítséget nyújtok, ahol szintén sok tapasztalatot és tudást kaptam.

 

318012_526007487430167_1565123106_n.jpg

 

- Van-e kedvenc csapatod, illetve játékos példaképed?

- Nincs kimondott kedvenc csapatom. Sok jó csapat van, ha nagy pályás csapatot kéne mondanom, akkor Barcelona, kedvenc játékosom pedig még mindig Zidane.

- Visszatérve a Pénzügyőrhöz. A Dabas-Gyón FC volt a legnagyobb riválisotok a bajnoki címért. Mi volt az, ami döntőnek bizonyult?

- A Dabas-Gyón ellen csak a második mérkőzésen voltam jelen. Nem tudtam milyen erőt képviselnek. Vártam, hogy milyen lesz ellenük játszani és kellemes meglepetés volt. Ügyes fiatalokból és egy-két rutinos játékosból álló csapat, akikkel egy jó meccset játszottunk. Ami döntőnek bizonyult, hogy a mezőnyben mégis fölényben voltunk, annak ellenére, hogy többször meglepték a kapunkat és a kapufánkat is, amire a korábbi meccseken ritkán volt példa. Hozzáteszem, nem lehetünk nagyon büszkék arra a sikerre, hiszen két szerencsés góllal sikerült csak nyernünk. Aznap nem nagyon találtuk meg a góllövő cipőnket.

 

bajnok-a-pse-noi-csapata.jpg

 

- Mi lesz a 2015/2016-os bajnoki évben?

- Maradok a Pénzügyőr csapatánál, és bár megfogyatkozott a csapat, mégis igyekszünk ismét bajnokságot nyerni, bár most még kevesebb alkalommal tudom majd segíteni a csapatot.

Köszönöm a lehetőséget!

 

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.