Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Iflinger Norberttel

2015.07.09

iflinger.jpg

 

- A Pénzügyőr előtt Újpesten és a REAC-nál rúgtad a labdát. Ebből az időszakból mire emlékszel vissza a legszívesebben?

- Újpesten majdnem hat évet játszottam. Abból az időből legszívesebben az U19-es korosztályra emlékszem vissza. Mundi Viktor keze alatt nagyon élveztem a játékot, jól is ment, gólokat szereztem, aminek köszönhetően Kovács Zoltán sportigazgató felfigyelt rám és idő előtt felkerültem az NB II-es kerethez. Ahol utána be is tudtam mutatkozni, de sérülések miatt sajnos csak tizenhárom meccsen tudtam játszani, gólt nem szereztem. Utána egy évet voltam a REAC-nál, de kiemelkedőt sajnos nem sikerült nyújtanom.

- 2013-ban kerültél a Pénzügyőrhöz. Az első évben 15, míg a másodikban 13 gólt szereztél a BLSZ I. osztályban. Mennyire vagy elégedett a játékoddal, teljesítményeddel?

- Semennyire. smiley Nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna. Mióta elkezdtem focizni mindig az volt a legnagyobb hibám, hogy a ziccereket nem tudtam megfelelő százalékban kihasználni, 10/8-at mindig kihagytam és egy csatárt a gólok minősítenek, úgyhogy nekem ez alapján elég gyenge lett a mutatóm az elmúlt két évben... Anno Újpesten emiatt több edző is védekező középpályásként használt. Nem mellesleg Rajkó Zolival fogadtunk is. Ebben az évben húsz gólt kellett volna rúgnom, s mivel vesztettem két ebéddel jövök neki.

- A bajnoki címet és a Budapest Kupát is elnyertétek. Számodra mekkora értéke van ezeknek a sikereknek?

- Mivel felnőtt bajnokságban ez volt az első bajnoki és kupagyőzelmem, nagyon örültem nekik. A Budapest Kupával felkerültünk a Magyar Kupa főtáblájára és megmutathatjuk magunkat erősebb, akár NB I-es ellenfelekkel szemben is. Engem mindig nagyon motivált az ha erősebb csapatok ellen játszhattam. A bajnoki címmel pedig felkerültünk az NB III-ba. Végre visszahelyeztük Magyarország futball térképére a Pénzügyőr SE-t. Ilyen erős kerettel a vezetőség joggal várta el hogy mindkét címet elhódítsuk.

- Az elmúlt két bajnoki év melyik találkozója volt számodra a legemlékezetesebb? S van-e olyan gól mely számodra a legkedvesebb? Felidéznéd azt?

- A legemlékezetesebb találkozó az itthoni Szt. Pál Akadémia elleni történelmi 14-0-ás győzelem volt, amihez gólokkal és gólpasszokkal tudtam hozzájárulni. Legszebb gólomat idegenben rúgtam a Nagytéténynek, ahol Varga Beni a bal szélen felpasszolta nekem a labdát, keresztben hoztam egy védő előtt és a tizenhatoson kívülről elemi erővel a hosszú sarokba bombáztam a labdát.

 

biro-jozsef-es-iflinger-norbert.jpg

Bíró József és Iflinger Norbert

 

- Mit vársz a Pénzügyőrtől és magadtól az NB III-ban?

- Magamtól először is azt hogy egy jó alapozással visszaverekedjem magam a csapatba, mert az utolsó pár meccsen sajnos csak a kispad jutott nekem. Ha Rajkó Zolival újra fogadnék, azt már szeretném megnyerni. laugh A csapattól pedig szerintem a középmezőny vagy még akár a középmezőny eleje is elvárható cél lenne, főleg ha még erősíteni is tudunk. Nagy megtiszteltetés lenne számomra, ha továbbra is olyan magasan jegyzett játékosokkal játszhatnék egy csapatban, mint Bíró József!

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.