Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Lesti Bendegúzzal

2013.09.24

 

 

lesti-bendeguz.jpg

Fotó: Fehérvári Tamás

 

- Édesapád, Lesti Béla hosszú éveken keresztül a Pénzügyőr labdarúgója volt. Gondolom, hogy eleve adott volt hogy te is focizni fogsz. Úgy tudom, hogy 8 évesen lettél a II. Kerület UFC labdarúgója, majd 14 éves korod óta a Pénzügyőrnél vagy. Hogy emlékszel vissza a kezdeti évekre, kik voltak azok az edzők, akiknek a legtöbbet köszönhetsz?

- Igen, egyértelmű volt a foci, hiszen szinte az egész családom valamilyen szinten a focival foglakozott, foglalkozik. De persze én is focizni akartam, már labdával aludtam kicsi koromban is. Így van, az UFC-ben kezdtem, Szeltner Norbert volt ott az edzőm, akitől az alapokat megtanultam, amit köszönök neki. Később Szeibert György (Tojás) lett az edzőm. Ezután kerültem a Pénzügyőrhöz, Sashegyi Zoltán irányítása alatt voltam, akinek nagyon sokat köszönhetek. Nagyon jó csapat alakult ott az ifinél, szinte minden évben szereztünk bajnoki címet.

- A különböző korosztályokban eddig 174 mérkőzésen léptél pályára, s 134 gólt szereztél. Melyik az, amelyikre a legszívesebben emlékszel vissza?

- Két igazán emlékezetes gólom volt, amiből az egyiken egy olyan meccset játszottunk a III. Ker. TUE ellen, ahol a cserepadon kezdtem. Félidőben 0-0 volt az állás. A 2. félidőben már a pályán voltam és a végeredmény 0-8 lett, 4 gólt lőttem és 3 gólpasszt adtam, de az egyik gól különösen szép volt. Félpályán megkaptam a labdát, kicseleztem két embert majd a tizenhatoson belül csináltam egy Zidane cselt két védő között, és elpasszoltam a kapus mellett. A másik egy BKV elleni meccs volt, ahol 30-ról, ballal kapásból lőttem a kapuba.

- Vasárnap a szünetben álltál be, s a mérkőzés vége felé ugyancsak egy rendkívül szép gólt szereztél. A BLSZ IV bajnokságban egyszer már a hálóba találtál, de a "nagyok" között ez volt az első. Felelevenítenéd a gólod történetét!

- A második félidőben kaptam lehetőséget. Körülbelül a 86. perc környékén Varga-S. Beninél volt a labda a bal oldalon. Én a jobb oldalon követtem a támadást, majd beindultam és elkértem a keresztlabdát, ami mérnöki precizitással került hozzám. Mellel magam elé tettem és a kijövő Kovács Lehel kapus fölött átemeltem a labdát, ami kikötött a bal felső sarokban. Boldog voltam, hogy megszereztem az első gólomat a "nagyoknál."

- A csapat jelentős része eddig is saját nevelésű labdarúgókból állt. Ehhez jött még, hogy a tavalyi bajnok U-19 csapatból egyre többen kaptok játéklehetőséget, s számomra úgy tűnik, hogy bátran lehet rátok építeni. Ha komolyan veszitek a labdarúgást, akkor szurkolóinknak hosszú éveken át lesz minek örülniük.

- Igen, szerintem mindenki, aki felkerült az ifi-ből hozzá tud majd tenni a játékhoz. Persze ehhez rengeteg munkára van szükség, és egy remek közösség van kialakulóban Pasaréten.

- Egyértelműen csatárnak tartod magad?

- Támadó vagyok, de a középpályán is számítanak rám.

- Melyik oktatási intézményben tanulsz, s hányadikos vagy? Mik a terveid a civil életben?
- Jelenleg a Budenz József Gimnáziumba járok, az idén fogok végezni. A Testnevelési Főiskolára szeretnék majd menni továbbtanulni.

- A Pénzügyőrön kívül melyik a kedvenc csapatod, s van-e játékos példaképed?

- Magyarországon nincs kedvenc csapatom, viszont követem a meccseket. A külföldi csapatok közül a Real Madridnak szurkolok. Példaképem nincsen, de nagyon szeretem Andrés Iniesta játékát, ha a Barcelona játékosa is.

- Kívánom, hogy legalább annyi örömet szerezz a szurkolóknak, mint azt annakidején édesapád tette! Hogy vélekedsz a csapat esélyeiről ebben a bajnokságban?

- Köszönöm szépen! Sokkal többet kell nyújtanunk, mint az előző két fordulóban, de dolgozunk tovább, és meglesz az eredménye a kitartó munkának!


Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.