Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Luczek Dáviddal

2015.01.05

 

luczek-david.jpg

 

- Baranya megyéből érkeztél hozzánk, ahol a PMFC-től kezdve jó pár klubnál megfordultál. Pécsett két első és huszonnyolc másodosztályú találkozón is pályára léphettél. Melyek azok a sikereid, amelyekre a legbüszkébb vagy?
- Így van, jó néhány helyen megfordultam már és szerencsére a legtöbb volt klubomhoz is szép emlékek kötnek. A legszebb, legértékesebb élmények természetesen Pécshez, a PMFC-hez kötnek, hiszen ott nevelkedtem és ott sikerült bemutatkoznom az első osztályban, majd a másodosztályban is van néhány mérkőzés, amire szívesen emlékszem. A legnagyobb eredmények ezen belül is egy NB2-es és egy ligakupa ezüstérem. Ezek mellett nagyon nagy élmény volt a Sellye VSK-val szerzett 4. osztályú aranyérem is. Ez utóbbi eredményt bízom benne, hogy júniusban a Pénzügyőrrel is megismétlem.
- Hogy kerültél Budapestre, illetve a Pénzügyőrhöz?
- Budapestre nem titkoltan a Barátnőm és a munka miatt költöztem. Természetesen itt is folytatni akartam a futballt, így megkerestem volt pécsi csapattársamat Abou Warda Renátót, hogy segítsen nekem csapatot találni. Mivel akkor és most is a PSE tagja volt, így evidens volt, hogy én is itt próbálkozom először. Szerencsére gyorsan megtaláltuk a közös hangot mind a társakkal, mind a mesterrel, Vatai Attilával, így hamar pontot tettünk az átigazolásomra.

 

penzugyor-se---thse-sashalom-005luczek.jpg


- Nagyon gyorsan megkedveltünk, hiszen a nálunk játszott legelső bajnoki mérkőzéseden már a 4. percben gólt lőttél. Felelevenítenéd ezt a találatot?
- Valóban nagyon gyorsan sikerült betalálnom. Mintegy 20-22 méterre a balösszekötő helyéről végezhettem el pontrúgást és hál istennek nagyon jól sikerült eltalálnom. A labda a rövid kapufáról került a hálóba, így nagyon hamar megszereztük a vezetést. Nagyon boldog voltam, hogy ilyen hamar sikerült tétmeccsen is betalálnom, engem és a csapatot is megnyugtatta a jó kezdés, ami végül egy szép 4-0-ás győzelemmel végződött. Bátran kijelenthetem, hogy az egyik legszebb találatom volt a pályafutásom során és kellő önbizalmat adott a folytatáshoz, hiszen még nagyon új volt a közeg, mind a saját társaim, mind az ellenfelek. Természetesen a szurkolóknak is fontos volt ez a találat, könnyebben elfogadtak egy ilyen kezdés után és bízom benne, hogy még sokszor megörvendeztethetem őket nem csak gólokkal, de folyamatos jó teljesítménnyel is.
- Középpályán és védőként is megállod a helyed, melyik poszton szeretsz leginkább pályára lépni?
- Nos, ez egy nehéz kérdés. A szívem mindig húz előre, hogy gólt lőjek, hiszen ez a játék legszebb eleme, azonban majdnem ugyanannyira szeretem leszerelni az ellenfél támadóit is. A védőzónában ez a legnagyobb presztízskérdés és nagyon boldoggá tesz, amikor kapott gól nélkül hagyjuk el a pályát, sőt, ha még helyzete sem volt az ellenfélnek, az az igazi. Igazándiból az lenne a legjobb, ha szabadon mehetnék segíteni a támadásokat és nem mindig nekem kellene visszaérni a védőzónába, vagy annyit és olyan gyorsan tudnék futni, hogy ez megoldható legyen. Persze ez csak vicc, de valami hasonló kettősség van bennem ezen a téren.
- Csapatunk az őszi szezon folyamán mindössze négy gólt kapott, mely a honi bajnoki tabellákat böngészve egyedülálló teljesítmény. Szerinted ez a védelem a harmadosztályban is megállná a helyét?
- Így van. Nagyszerű teljesítményt nyújtott a védelem, bármilyen szinten megsüvegelendő egy ilyen statisztika. Természetesen nem csak a hátsó négyes, de az egész csapat érdeme is a kevés kapott gól. Sok mérkőzést szinte csak az ellenfél térfelén játszottunk le, ami osztálytól függetlenül ritka dolog. Szűken véve a hátsó alakzatunkat, és akik védőként szerepelhetnek a csapatban, azt gondolom, hogy igen, minden gond nélkül megállnánk a helyünket eggyel magasabb szinten is, hiszen mindannyian játszottunk már a harmadosztályban, többen magasabb osztályban is.
- Vezetőedzőnk Vatai Attila osztályzatai alapján imponáló 6,75-ös átlaggal te lettél a csapatban az ősz legjobb játékosa. Lehet-e ezt még fokozni, illetve mik a terveid a továbbiakra nézve a labdarúgásban?
- Igen, nagyon jó érzéssel töltött el, hogy elismerte a stáb a munkámat, az őszi teljesítményemet. Valóban jól sikerült az ősz, azonban elégedett nem vagyok, mindig van hova fejlődni, hiszen a csapatnak és nekem is az a célom, hogy magasabb szinten futballozzunk, kevesebb hibával, eredményesebben. Nem emelném ki magam a csapatból, mert sok nagyszerű teljesítmény volt még, ennek lett az eredménye ez a szép őszi eredmény. Fájó pont volt azonban a Budafok elleni vereség és a KISE elleni döntetlen is. Ezek is mutatják, hogy van mit javítatnunk a tavasszal és nem szabad megelégednünk az 5 pontos előny tudatában. Maximalista vagyok és a csapat is az, ami nem teher, sokkal inkább motiváció számunkra. A jövőm és a labdarúgás kérdéséről csak annyit, hogy mindig igyekszem kihozni magamból a legtöbbet, hogy ez mire lesz elég 1 vagy 5 év múlva, az majd kiderül. Egy biztos, hogy amíg menni tudok, addig a foci is marad valamilyen aktív formában.
- Mivel foglalkozol a civil életben?
- Civilben a Magyar Államkincstár alkalmazottja vagyok, pénzügyi ellenőrként tevékenykedem egy hazai támogatás finanszírozása kapcsán.
- Van-e játékos példaképed, illetve kedvenc csapatod?
- A kedvenc csapatom a Real Madrid és kedvenc játékosom is megfordult ott szerencsére. Ő nem más, mint Zinedine Zidane. Nekem ő a valaha volt legnagyobb játékos. A mai és a korábbi játékosok sem rendelkeztek hozzá hasonló játékintelligenciával véleményem szerint.
- Miként látod labdarúgócsapatunk jelenlegi helyzetét és jövőjét?
- A PSE most ott tart, ahol tartania kell jelenleg. Építkezünk és igyekszünk elérni a célt, hogy ismét NB3-as csapat legyen Pasaréten. Minden feltétel adott, így nem kell mást tennünk, csak futballozni és minden héten megfelelni önmagunknak, egymásnak. Amennyiben ez teljesül, akkor a következő szezonban ott leszünk, ahol szeretnénk, és ki lehet tűzni újabb célokat. A fentiekben egyben a jövő is benne van. Messzebbre nem mennék, de azt gondolom, hogy Pasaréten mindenkor elvárás lesz egy harmadosztályú csapat.

Szécsi József

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.