Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Nemes Rolanddal

 

nemes-roland.jpg

Fotó: Szabó István (Topi)

 

 

- Ha jól tudom Zalaegerszegen indult el labdarúgó pályafutásod, majd több csapat érintésével 2008-ban lettél a Pénzügyőr SE labdarúgója. Miért jöttél el Zalaegerszegről?

Lejárt a szerződésem és a klub nem keresett, hogy akarna velem hosszabbítani így Keszthelyre igazoltam ahol az azt megelőző szezont is töltöttem mivel oda adott kölcsön a ZTE.

- Jelenleg mivel foglalkozol a civil életben?

Jelenleg a foci mellett dolgozok.

- Néhány hete felvetődött, hogy magánéleti okok miatt esetleg hosszabb időre Dániába távozol. Végül a maradás mellett döntöttél?

Sajnos most nem sikerült Dániába költöznöm így kényszerűségből erre a félévre a maradás mellett döntöttem.

- Vatai Attila vezetőedző osztályzatai alapján, 6,27-es mérkőzésenkénti átlaggal, az ősszel te nyújtottad a csapaton belül a második legjobb teljesítményt. Ráadásul, ha kivennénk a Budafok elleni meccset, ahol 3-as osztályzatot kaptál, akkor te végeztél volna az első helyen.

Ez egy pozitív visszaigazolás számomra a teljesítményemről. Én is úgy gondolom, hogy jól ment a játék. Remélem ezt a jó formát sikerül majd átmentenem a tavaszi szezonra is. Úgy gondolom, hogy idősebb, meghatározó játékosként kötelességem példát mutatni a fiataloknak.

- Felidéznéd, hogy pontosan mi történt Budafokon, s hogy miként viselted az azt követő hárommeccses eltiltást?

Már a mérkőzés elejétől idegesített, hogy megijedtünk és megzavarodtunk attól a tudattól, hogy mindenképpen nyernünk kell. Ezt tetézte a kiállításomat megelőző két hatalmas bírói tévedés. A többit már tudjuk.
Az eltiltást nem viseltem jó. Hosszú volt és lassan telt az az időszak amit tét meccs nélkül kellett eltöltenem.

- Az elmúlt évekhez képest ugrásszerűen javult a teljesítményed, s az egyik legbiztosabb pontja lettél a csapatnak. Elsősorban minek köszönhető ez?

Az csak tévhit, hogy az utóbbi időben váltam ilyen játékossá. Véleményem szerint belső védőt közel ugyanolyan színvonalon játszom, mint tettem azt az első NB3-as csapatomban, de azt elismerem, hogy sokat rutinosodtam.
Sajnos az én balhátvéd játékomhoz nem fekszik a csapat jelenlegi játékstílusa.

- Véleményed szerint mely területen kell előrelépnie a csapatnak ahhoz, hogy bent maradjon a harmadosztályban, s mekkora esélyt látsz erre?

Minden téren javulnunk kell. Elsősorban a támadójátékunkon kell a legtöbbet javítanunk, hiszen tavasszal nem lesz az elég, ami eddig, hogy ne kapjunk gólt, és majd csak lövünk valahogy, most már nekünk is elsősorban a gólszerzésre kell törekednünk. Ehhez elengedhetetlen, hogy megerősítsük a támadó szekciót minőségi gólerős támadókkal. Megvan az esélyünk a bent maradásra, tennünk kell érte, és élnünk kell a lehetőséggel.


Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.