Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Pápai Ádámmal

2014.02.24

 

papai-adam-1.jpg

 

- Még tizenhét éves sem voltál, amikor a Pénzügyőrhöz kerültél. Mely csapatokban játszottál korábban?
- Sok helyen megfordultam. 10 évesen kezdtem el focizni az Újpesti Haladásban, ekkor még szertornáztam is a labdarúgás mellett. Itt töltöttem 3 évet, majd a Vasas SC-hez igazoltam, abbahagytam a tornát és a foci lépett az előtérbe. A Vasasnál másfél évet rúgtam a labdát, utána kerültem a REAC-hoz, ahol csak fél évig voltam. Ezt követően a Láng SK következett, innen azért kellett távoznom, mert 2009 telén megszűnt az egyesület. Így jutottam a Pénzügyőr SE-be, ahol immár 5 éve játszom.
- A 2011/2012-es bajnoki évben a BLSZ U-19 bajnokságban 17 mérkőzésen 30 gólt szereztél, elmúlt ősszel a BLSZ IV. osztályban 6 mérkőzésen 6 gólig jutottál a Pénzügyőr SE II. csapatában, s a most véget ért Téli Nagypályás Tornán, 4 meccsen elért 9 találattal kiérdemelted a gólkirályi címet. Igazán hatékony tudsz lenni a kapu előtt. Melyik gólodra emlékszel vissza a legszívesebben? Felidéznéd az olvasóknak?
- Igen, abban az évben egészen jól ment a játék, de nem csak a BLSZ bajnokságban, hanem az MLSZ II. osztály U19 Közép A-ban is. Sajnos 2013-ban többször is megsérültem, így ez megakadályozott abban, hogy stabil tagja legyek az első csapatnak, de most a téli alapozás alatt újra felépítettem magam. Remélem, nem jön közbe semmilyen sérülés, és így jól megy majd a játék, és többet tudok majd játszani az első csapatban, persze ha épp csak a második csapatnál lesz lehetőségem, ott is teszem a dolgomat. A TNT-n elért eredménynek örülök, de a célom az első csapat, úgyhogy fontosnak érzem, hogy megmutassam, ott is tudok segíteni a csapatnak. A TNT-n a Testvériség ellen szerzett első gólomra emlékszem vissza a legszívesebben, nem azért mert nagy gól volt, inkább azért, mert annak örültem a legjobban. A két védő hátul passzolgatott, először csak loptam a távolságot, és mikor a hátvéd passzra lendítette a lábát, elindultam majd lecsaptam a labdára ezzel ziccerbe hozva magamat. Nem hibáztam, azzal a góllal nagy kő esett le a szívemről és attól fogva felszabadultabban játszottam én is, és a csapat is.

 

fekete-laszlo-papai-adam.jpg

Fotó: www.pestifoci.hu

Pápai Ádám lett a Téli Nagypályás Torna gólkirálya, 4 meccsen szerzett 9 góljával. A kitüntető címet Fekete Lászlótól az ezüstcipős volt újpesti futball legendától vehette át.


- A felnőtt csapatban eddig még nem sikerült az áttörés, hiszen mindezidáig összesen csak 1 gólt sikerült rúgnod, azt is az elmúlt bajnoki évben, a harmadosztályban. Hogy érzed, milyen tekintetben kell leginkább fejlődnöd?
- Szerintem leginkább az összjátékban kell fejlődnöm, valamint a helyzetkihasználásban, ha ez sikerül, akkor előbb utóbb jönni fognak a góljaim.
- Igaz, hogy nagyon sok tehetséges középpályás és támadó van a Pénzügyőrnél, s nem könnyű helyet kapni az első csapatban, de mivel a BLSZ I. és IV. osztály mellett, a Budapest Kupában is versenyben vagytok, így minden bizonnyal lesz lehetőséged a bizonyításra. A középpályán is szívesen játszol, hogy ha úgy hozza a sors?
- Ott játszom, ahol szükség van rám, ha az a középpálya, akkor ott, ha az a védelem vagy a csatársor, akkor ott.
- Van-e játékos példaképed, s melyik csapat a kedvenced?
- Nincs kimondott példaképem inkább csak kedvelt játékosaim vannak, hogy mondjak párat C. Ronaldo, Van Persie, Robben, Thierry Henry és nagyon szerettem, de már nem láthatom kedvenc csapatomban, mivel visszavonult Zidane. Ezzel ki is derült melyik a kedvenc csapatom... a Real Madrid. Körülbelül 10 éve szurkolok nekik.
- A Pénzügyőr II. toronymagasan vezeti a bajnokságot, de az első csapat is mindössze 3 pont hátrányban van az első helyezettől. Gondoltál már arra, hogy néhány hónap múlva akár két bajnoki címet is ünnepelhetsz?
- Az óriási öröm lenne. Amiben viszont biztos vagyok, az az, hogy mindent megteszünk azért, hogy ez meg is valósuljon. Hajrá Pénzügy!

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.