Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Scodnik Balázzsal, a Pénzügyőr SE Öregfiúk csapatkapitányával

2013.06.18

 

 

pse-oregfiuk---fabulon9.jpg

 

- Mi volt az oka, hogy elmaradt a szezonban az utolsó, a BVSC elleni mérkőzésetek?
Egyfelől rendkívül prózai oka volt, másfelől nem igazán sajnáltuk. A pálya üzemeltetője megkérte a csapatokat, hogy ne menjünk fel a pályára, ami miatt, mi ott 10-en nem nagyon voltunk szomorúak. A lejátszásra 8 nap állt volna rendelkezésre, de nem érezte egyik csapat se, hogy egy tét nélküli meccsre újra össze tudta volna hívni a játékosokat. Abból a szempontból viszont kicsit keserédes volt az utóíz, hogy egy igazi erőfelmérő lett volna a csapatunknak, de csak a legjobb összeállításban…
- Milyen tervekkel vágtatok neki a bajnoki évnek, s mennyire sikerült ezt teljesíteni?
Előzetesen a 3-5. helyet céloztuk be, ami az első 5 forduló után kissé távolinak tűnt. Utána 2-3 fordulón keresztül, egyrészről könnyebb ellenfelek érkeztek, másrészről elkezdtük megtalálni a csapat tagjainak leginkább megfelelő stílust, erősödött a csapatszellem, növekedett az önbizalom és jöttek az eredmények is. Valahol sajnáltuk is, hogy vége lett az ősznek, mert lendületben voltunk. A célt végül is sikerült elérnünk és egy remek tavasszal magabiztosan teljesítettük a célkitűzésünket.
- A tavasszal nyújtott teljesítményetek igazán figyelemreméltó, játékotok kifejezetten közönségszórakoztatóvá és eredményessé vált, így úgy vélem, hogy teljes mértékben rászolgáltatok a bronzéremre.
Köszönjük szépen, ezt mi is így éreztük. A „látványosság” záloga mindenképpen a támadó szekciónk erősödése volt, persze az hozzá tartozik, hogy Barcza Attila csak tavasszal, Rajkó Zoltán pedig csak az utolsó 3 fordulóban állt a rendelkezésünkre. A rangadókon/sorsdöntő meccseken pedig a kreativitás mellett a fegyelmezettség és az egyéni érdekek csapatérdekek mögé helyezése kulcsfontosságú győzelmeket biztosított számunkra.
- A csoportban több csapatot is kétszámjegyű pontlevonással büntetett a BLSZ, általában mi volt ennek az oka?
Sajnos több csapat érezte úgy, hogy a kiírás nem minden pontja vonatkozik rájuk, igazolásnélküli és/vagy fiatalabb, esetleg eltiltott játékosokkal léptek pályára. Ezek a magatartási formák a Pénzügyőr SE Öregfiúk csapatától távol állnak, nem véletlen, hogy minket egyszer sem kellett ilyen jellegű szankcióval sújtani, az elmúlt 4 évben inkább játszottunk 9-10 emberrel, sérültekkel, vészkapussal stb.
- Mely játékosok teljesítményével vagy a leginkább elégedett?
Ki lehetne emelni néhány játékost, de én inkább a csapatszellemre, az egységre vagyok büszke. Nagyon ritkán van veszekedés a csapatban, segítjük egymást a pályán kívül és belül egyaránt. A remek hangulat átragad azokra az eseményekre is, ahol kisebb létszámban vagyunk jelen. A 4 év leginkább arra volt elegendő, hogy az azonos gondolkodású játékosok közösségé, csapattá formálódjanak, mely remélem, hogy az elkövetkezendő 8-10 évre hasonló élményeket fog jelenteni mindannyiunk számára. Az persze kétségtelen, hogy a PSE labdarúgó múlttal rendelkező csapattagjaink tudásukkal nagyon sokat tesznek hozzá az eredményeinkhez, de ezt csak akkor tudják Ők is biztosítani, ha az egymás iránti tisztelet és alázat megmarad. Hogy a számok nyelvén is megemlítsek néhány számomra értékes dolgot:
• 13 játékos szerzett gólt
• Összesen 1 piros lapot kaptunk (azt is egy gólba tartó labda kézzel kiütéséért,
• 1 játékos érte el az automatikus eltiltást jelentő 5 sárga lapot
• 8 olyan játékos van, aki a sérülést vagy eltiltást leszámítva a 22 meccsből legalább 20-szor a hétfőt a csapatnak szentelte

- Várható-e változás a játékos keretben, s megcélozzátok-e az első osztályt?
A létszámunk megfelelő, egyetlen problémánk talán az, hogy egyre többen érik el az old boys korhatárt, így számolnunk kell azzal, hogy az „utánpótláshoz” kell nyúlnunk, melyet leginkább a NAV állomány létszámának kiaknázása jelenthet. Konkrétan 2 jelöltem van, akit szívesen igazolnék le, mindketten NAV dolgozók, így az eredeti célkitűzésünk is megmaradna (azaz, hogy jellemzően a volt PSE labdarúgókra, illetve a NAV-os dolgozókra építsük a csapatot), de a jelenlegi csapatból nem kérnénk meg senkit, hogy a helyükre igazoljak új játékosokat. Első osztály? Jó kérdés….Szívem szerint igen, célozzuk meg, de nem minden áron, ahhoz, hogy a középmezőny alját elérjük legalább 4-5 „fiatal”, minimum NB-s szinten futballozó játékosra lenne szükségünk, akkor viszont valamelyik ujjamba kellene harapnom és néhány embernek azt mondani, hogy köszönjük, amit eddig tett értünk. Ettől függetlenül, ha felmerül az első osztály lehetősége, arról a csapat együtt fog dönteni.

A kérdések megválaszolásán túl szeretném megköszönni a „Pénzügy Drukker”-ek személyes támogatását, munkáját, hogy a csapatunk folyamatosan publicitást kap és egyben kívánok mindenkinek kellemes nyári szünetet, jó pihenést!

Szécsi József

 

pse-oregfiuk---fabulon15.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.