Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Scodnik Balázzsal, Öregfiúk csapatunk vezetőjével

2015.12.25

of-csapat.jpg

 

- Amikor feljutottatok a BLSZ Öregfiúk első osztályába, azt latolgattuk, hogy mely csapatokat lehet legyőzni a mezőnyben, egyáltalán bent tudtok-e maradni. Már a felkészülési meccseken is látszódott, hogy jól együtt van a csapat, de az őszi hatodik helyezés mindenképpen pozitív meglepetés. Hogyan vélekedsz a csapat őszi teljesítményéről?

- A 6. hely és a megszerzett 17 pont az valóban nagyon szép eredmény, nyugodt tavaszt ígér, ezzel a legfontosabb célt teljesítettük. A nyár folyamán, a felkészülés során az egyik legfontosabb cél az volt, hogy a fizikális alapok, valamint a csapategység erősödjön, mivel úgy gondoltuk, hogy a legnagyobb erősségünk a bő keret és a csapatszellem lehet. A megszerzett 5 győzelem szinte mindegyike erre épült, így kijelenthető, hogy a koncepciónk alapvetően jó. 

- Magyarország talán két legpatinásabb klubja a Fradi, majd az MTK együttesének legyőzésével nyitottatok, majd legyőztétek az RTK-t is és három forduló után az Újpesttel azonos pontszámmal az élen álltatok. Mi volt a remek rajt oka?

- A 3 meccsen megszerzett 9 pont az terven felüli rajt volt, de azért ne felejtsük el, hogy a Fradi és az RTK is 9 emberrel igyekezett pontot rabolni Pasarétről. Ráadásul az MTK ellen Halmai Gábor kiállításáig 0-0 volt az eredmény. De ezt inkább fordítsuk úgy, hogy mi minden meccsre 16-18 fős kerettel állunk ki és ez hosszú évek szisztematikus építkezésének az eredménye. 

- Melyik mérkőzésetek a legemlékezetesebb számodra?

- Ha 80 percet nézünk, akkor egyértelműen az MTK elleni siker a csúcs, ahol a 3-1-es végeredmény nem is tükrözte igazán a pályán mutatkozó különbséget. Emellett a BVSC elleni második félidő és a Budafok elleni mérkőzés is a jók közé tartozik. Az Újpest ellen a szimpatikus vesztes bőrébe bújtunk, de a 4-0-s hazai siker ellenére kifejezetten jól helytálltunk, az elmúlt évek sikercsapatának 80 perc valós játékra és erőbedobásra volt szüksége.

- Kik teljesítettek a legjobban a csapatból?

- 11 forduló vonatkozásában Szalai Tamás nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, de Gerle Balázs is sokat lépett előre a tavaszhoz képest. A többiek közül szinte mindenkinek volt jó mérkőzése, de 6-8 fordulón keresztül nagyjából senki nem tudott egyenletes színvonalon teljesíti. Itt elsősorban a saját tudáshoz viszonyítva érdekes ez, mivel nincs értelme összehasonlítani a kiesőzóna csapatai elleni találkozók és a volt válogatott/NBI-es labdarúgók elleni mérkőzések teljesítményét.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett a bajnokság végén?

- A 6. hely gyönyörű lenne év végén is, de ehhez jobb tavaszra van szükségünk, mint amilyen az ősz volt. Az alapok megvannak, ehhez a saját tudásszintünket 100%-on kell hoznunk.

- Lesz-e változás a csapatban?

- Érdemi változást nem tervezünk, ha sikerül mindenkit formába hozni, akkor jó a keretünk. A jövő változásait egyértelműen a már, vagy a következő 2 évben "beöregedő" NAV-os dolgozókban gondolkodva tervezzük. Kozarek András is ebbe a körbe tartozik, az Ő karaktere jól passzol a csapatunkhoz, remélem tavasszal minket is tud erősíteni, de tudjuk, hogy rá más csapatainknak is szüksége lehet. 

- Hogyan alakul majd a téli-tavaszi program? Milyen tornákon, felkészülési meccseken vesztek részt?

- Január közepétől kezdünk edzésekkel, aztán februártól jöhetnek az 1 napos kispályás tornák és a meccsek, amiből 4-5-nél nem tervezek többet. 

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.