Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Seres Zsolttal, a Pénzügyőr SE második csapatának edzőjével

2016.01.03

seres1.jpg

Fotó: Németh Erika

 

- Újoncként a tizenharmadik helyen zártátok az őszi szezont, de ha hozzászámítanánk a Csillaghegy elleni, a zöld asztalnál veszni látszó három pontot, akkor tizenegyedikek lennétek. Mennyire vagy elégedett az őszi teljesítménnyel?

- A bajnokság kezdetekor a biztos bent maradást fogalmaztuk meg célkitűzésként, de így hogy megismertük a többi csapatot, semmi képen nem lehetek elégedett. Voltak jó és remek mérkőzéseink, de rengeteg pontot elhullajtottunk figyelmetlenségből valamint rutintalanságunknak köszönhetően. Viszont ha figyelembe veszem azt a tényt, hogy a nyáron újra kellett építeni a csapatot és azt, hogy hiányzott az állandóság a keretben (talán nem is játszottunk kétszer egymás után ugyanabban az összeállításban) az nem az eredményességet segítette. Nagyszerű volt ellenben látni, ahogy a bajnokság utolsó harmadában csapattá kezdtünk érni. Itt, elsősorban arra gondolok, ahogy egymásért küzdöttünk, taktikailag egyénenként valamint csapat szinten is fegyelmezettek voltunk. Remélem tavasszal is ezt az arcunkat mutatjuk és akkor biztos, hogy a tabellán is előrébb fogunk végezni.

- Mely játékosok teljesítettek a legjobban?

- Úgy gondolom mindenkinek voltak jó és rosszabb mérkőzései, nem szeretnék kiemelni senkit.

- Egy tartalékcsapatnál némileg háttérbe szorul az eredményesség. Fontosabb szempont, hogy fiatal labdarúgókat termeljen ki az első csapat számára. Van-e olyan futballista az együttesben, aki a közeljövőben, a harmadosztályban is bevethető?

- A sikerre és az eredményességre nekünk is nagy szükségünk van hisz a sportolók, edzők, vezetők is ebből merítenek erőt a folytatáshoz. Viszont a sikertelenség hibáiból tanulnia kell mindenkinek ahhoz, hogy a későbbiekben jobb legyen. Vannak tehetséges fiataljaink, akik rendszeres játéklehetőséget kapnak a második csapatnál, de még meg kell szokniuk a felnőtt labdarúgás légkörét. Úgy gondolom az a bizonyos ajtó az első csapat irányában mindenki előtt nyitva áll, már csak a játékosokon múlik, hogy átlépnek-e rajta. A mi csapatunk ’átjáró’-ként kell, hogy működjön. Gondolok itt arra, hogy az első csapatnál kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgók bajnoki mérkőzést játsszanak, valamint a fiataloknak megmutatjuk az utat a felnőttek világába, arról nem is beszélve, hogy ha az első csapat, csak egy kicsit is, de tud profitálni belőlünk már megérte léteznünk!

- Milyen problémákkal kellett megküzdened az elmúlt félévben?

- Ahogy már említettem újra kellett a csapatot építeni. A BLSZ III-ban szereplő együttesből 5 játékos maradt. A többiek vagy nem vállalták a magasabb osztályt vagy hosszabb sérülés miatt kihagyták ezt a félévet. Mivel megszűnt az MLSZ U21 bajnokság, az ott szereplők valamint a most U19-es korosztály tagjaiból kellett összegyúrni a csapatot. Említettem még az állandóság hiányát, de ez a tartalék csapat jellegének köszönhetően nem nagyon változtatható és nem is akarunk változtatni rajta. De ez számomra inkább feladat, mint sem probléma.

- Hetente hányszor edzettetek, s ezeken milyen számban jelentek meg a játékosok?

- Úgy gondoltuk és most azért beszélek többes számban, mert Domján Norberttel - aki az U19-es csapat vezetőedzője - közösen megoldva heti 4-5 nap edzés lehetőséget biztosítunk a játékosoknak. Így a srácok könnyebben tudják összehangolni munkahelyi valamint iskolai kötelezettségeikkel az edzés időpontokat. Ebből adódóan létszám problémáink nem voltak, átlag 15, de az sem volt ritka, amikor 27 fő vett részt a foglalkozásokon.

- Milyen az együttes erőnléti állapota? Voltak-e, illetve ha nem, akkor terveztek-e közös edzéseket az első csapattal? Van-e lehetőség arra, hogy hasonló felállással, taktikai rendszerrel játsszatok, megkönnyítve a játékosok majdani  beilleszkedését?

- A 4-5 edzésnek köszönhetően erőnléti problémáink nem voltak. Előfordult, hogy edzésen belüli gyakorló játékra, taktikai elemek begyakorlására az első csapat rendelkezésére álltunk. Amire a fiúk nagy örömmel mentek. Attilával úgy gondoljuk, hogy egy játékosnak csak is a hasznára válik ha minél komplexebb, ezért ilyen jellegű megállapodás nincs. Egy dolgot viszont egyikünk sem tud elfogadni - és itt úgy gondolom, beszélhetek az PSE összes edzőjéről - az az, hogy ha valaki a csapatáért nem tud alázattal és megalkuvás nélkül küzdeni.

- Hogyan alakul majd a téli-tavaszi program? Mikor kezditek a felkészülést és várhatóan kik ellen léptek majd pályára edzőmeccsen?

- December 15-én volt az év utolsó edzése, majd az azt követő napokban a közös évzáró. A felkészülést január 05–én kezdjük és heti 4 edzés valamint 1 hétvégi mérkőzés szerepel a programban. A tavaszi bajnoki pontvadászat előre láthatólag nekünk is február végén kezdődik.

Mindenkinek Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.