Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Szigeti Attilával

 

szigeti-attila.jpg

Fotó: Szabó Topi István

 

- Úgy tudom, hogy Békéscsabáról kerültél a Pénzügyőrhöz és jó néhány mérkőzésen a másodosztályban is pályára léptél. Hogyan indult el labdarúgó pályafutásod, s mely csapatokban szerepeltél?
- Az utánpótláskoromat Békéscsabán töltöttem és ott készítettek fel a felnőtt futballra. Négy éves koromban vittek el a szüleim először „ovifocira” majd jöttek a Szokolay-focisulis éveim. Tizenöt éves voltam, mikor a Békéscsabai Utánpótlás-nevelő Futball Klubba kerültem. Innentől a kiemelt NB1-es bajnokságokban szerepeltünk U-15, U-17 valamint U-19-es korosztályokban. A lépcsőket végigjárva az első felnőtt tétmérkőzéseimet a Békéscsabai Előre színeiben játszottam.
- Újabban szélső hátvédet játszol, de korábban többször is a középpályán kaptál szerepet, hol érzed igazán otthon magad?
- A jobb hátvéd szerepe nem egészen új nekem, Pásztor József már pár mérkőzésen ebben a pozícióba próbált ki engem. Azt hiszem megtaláltam ennek a posztnak is a szépségét és a benne rejlő kihívásokat. Jól érzem magam ezen a helyen.
- Úgy tudom, hogy Lőrinczy Soma, majd Sztrunga Zsolt leigazolásban is volt szereped, és te miként kerültél a Pénzügyőrhöz?
- Valóban van közünk egymáshoz. Lőrinczy Soma jó barátomat kérdeztem meg elsőként, hogy milyen budapesti csapatot tudna nekem ajánlani ahol egyetemi éveim alatt játszhatom. Ő ajánlotta a Pénzügyőrt és segített abban, hogy most itt focizhatok. Zsolti pedig gyerekkori barátom, csapattársam és volt osztálytársam. Nála is hasonló volt a szituáció. Ebben az esetben viszont már én ajánlottam neki a csapatunkat.
- Melyik mérkőzésedre emlékszel vissza legszívesebben?
Sok szép felnőtt mérkőzést játszottam, amire büszke vagyok és szívesen emlékszem vissza. Amire viszont örökre emlékezni fogok, az Belvon Attila U-19-es csapatával nyert 3:2-es mérkőzés volt a Videoton ellen. Akkor már 36 bajnoki mérkőzést voltam kénytelen kihagyni egy súlyosabb sérülés után. Az edzőm csereként állított be az utolsó 25 percre, ekkor már 2:1-re vezetett a Videoton és az én gólommal illetve gólpasszommal fordítottuk meg és nyertük meg a mérkőzést hazai pályán.
- A Kelen SC ellen végre sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. Úgy tűnik, hogy a 6. fordulóra összeállt a védelem?
- Egy mérkőzésből még korai messzemenő következtetést levonni, de nagyon örültünk, hogy hosszú idő után nem kellett a saját hálónkba nyúlni. Bizakodó típus vagyok, szerintem egyre jobb a védelem.
- Melyik a kedvenc csapatod, illetve játékosod?
- Bayern drukker vagyok gyerekkorom óta és olyan Bayern legendákért rajongtam, mint Effenberg, Kahn vagy Ballack. Most Schweinsteiger a kedvencem.
- Úgy tudom, hogy a Corvinuson tanulsz. Hányadikos vagy és melyik szakra jársz?
- Valóban ott tanulok, ezen belül a gazdálkodástudományi karon gazdaságinformatikát hallgatok. Idén kezdtem a második évemet.
- Mire lehet képes a Pénzügyőr a bajnokság végén?
- Sokra hivatott a csapat. Jó közösség vagyunk és nincs okunk félni senkitől. Nagyon szoros a bajnokság élmezőnye, de bízom benne, hogy álmaink valóra válhatnak és sikerül a bajnokság legtetején végeznünk.
- Mik a személyes céljaid a labdarúgásban?
- Nagyon jól érzem magam a csapatnál és szeretnék segíteni a Pénzügyőrnek az NB3-as tagság mihamarabbi visszaszerzésében. Most számomra ez a legfontosabb.

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.