Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Szikes Péter csapatkapitánnyal

2012.12.11

szikes-peter.jpg

Fotó: Szabó István (Topi)

 

- Mozgalmas éved volt az idén, államvizsga, házasságkötés, s ráadásul az ősszel a 14 bajnokiról és a 2 kupamérkőzésről egy percet sem mulasztva, végig a pályán voltál. Jó példát szolgáltatva arra, hogy nemcsak a sport és a tanulás, hanem a családi élet is ragyogóan megférhet egymással párhuzamosan.
- Igen szerencsésnek mondhatom magam, hiszen tényleg nem volt sok időm unatkozni. Szerencsére a tanulmányaim a vége felé járnak, már csak egy záróvizsga választ el a diploma megszerzésétől. A házasság terén eljöttnek éreztem az időt, hogy Eszterrel, akivel már régóta együtt vagyunk, összekössük az életünket. Úgy gondolom talán életem legjobb döntését hoztam, amikor összeházasodtunk. A foci pedig mindig az életem része volt és mindig az is marad. Igyekszem minden téren megfelelni, ami többé-kevésbé sikerül is.
- Ha jól tudom éppen 10 éve igazoltál a Pénzügyőrhöz, éveken keresztül védőként játszottál, de tavasz óta már a középpályán kell helytállnod. Könnyen ment az átállás?
- Szerencsére elég régóta a csapat tagja vagyok, hiszen a Pénzügyőrben nevelkedtem és kerültem föl a felnőtt csapatba. Szeretek ide járni, szeretem az éttermet, a környéket és úgy gondolom mindig egy jó társaság alakult ki a csapatnál. Úgy gondolom, hogy nem volt nehéz az átállás, hiszen Sólyom Feri idejében is játszottam középpályást, de azért még szeretnék sokat fejlődni.
- Több esetben is vezettétek a tabellát, végül hatodikként zártátok a szezont. Miként értékeled a csapat szereplését?
- Jónak értékelem a csapat teljesítményét, hiszen senki sem várta ezt az eredményt, mindenki aláírta volna az őszi szezon előtt. Szerencsére jól kezdtünk az elején és ezt elég sokáig tudtuk is tartani, de sajnos a vége nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Úgy gondolom ez jó alap a tavaszi szezonra, s egy jó felkészüléssel akár meg is lehet a bent maradás. Hozzátenném, hogy ebben a kiélezett helyzetben nem lesz könnyű.
- Csapatkapitányként milyen megoldandó helyzetekkel találtad szembe magad, s miként sikerült ezekkel megbirkóznod?
- Talán az a legnagyobb feladat, hogy elhitessem a többiekkel, hogy egy kis csodával képesek vagyunk a bent maradásra.
- Éveken keresztül szinte kivétel nélkül magabiztosan hajtottad végre a tizenegyeseket. Az ősszel viszont a Budaörs és a Biatorbágy ellen nem sikerült gólra váltanod a büntetőrúgást. Legközelebb is odaállsz?
- Igen odaállok.
- A 2011/2012-es bajnokságban összesen hét, míg idén ősszel 4 találatig jutottál, melyik gólod a legemlékezetesebb?
- Nem tudnék kiemelni egyet sem, mert mindegyik gólom, amit szerzek emlékezetes a számomra.
- Mint üzensz a szurkolóknak, mire számíthatnak tavasszal?
- Nagyon örülök, hogy kialakult egy kis ,,B” közép, akik minden meccsen kint vannak és szurkolnak a csapatnak. Ígérni nem tudok semmit, de mondhatok: Mindent meg fog tenni a csapat, hogy bent maradjon.

Szécsi József
 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.