Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Sztrunga Zsolttal

2015.01.22

sztrunga2.jpg

 

- Másfél éve Békéscsabáról érkeztél a Pénzügyőrhöz, többek között húsz NB II-es mérkőzéssel a hátad mögött. Milyen sikerekben volt ott részed, és miként kerültél hozzánk? 

- Aránylag fiatalon kerülhettem a Békéscsaba felnőtt csapatának keretébe, ahol egy rendkívül jó közösségbe csöppentem bele. Sok mindent megtanultam abban az időszakban, és kiváló embereket ismerhettem meg. Hirtelen én lettem az utolsó a rangsorban, mivel fiatal voltam, de ennek ez a rendje. Szerencsére sikerült szóhoz jutnom néhány alkalommal, akár kezdőként is. A 2011-12-es szezonban 3. helyen végeztünk a keleti csoportban, kis szerencsével jobban is alakulhatott volna a csapat sorsa. Abban az évben a Magyar Kupában egészen a negyeddöntőig jutottunk. A legnagyobb élményemet ebben a sorozatban szereztem, amikor a Ferencváros elleni második mérkőzésen az Albert Flórián Stadionban csereként pályára léphettem, úgy hogy mi kerültünk ki győztesen a párosításból. Felejthetetlen és leírhatatlan érzés volt. A következő évben sok minden átalakult a csapat körül, és a tanulmányaimat folytatva úgy éreztem a szezon végén szükségem van a környezetváltásra, így Budapestre költöztem tanulni, és bíztam abban, hogy megtalálom a sport területén is a számításaimat. A Pénzügyőrhöz - kalandos módon - Bayor (Szigi) barátom aktív közreműködésével kerültem, természetesen a Mesternek is elévülhetetlen érdemei voltak ebben. A pasaréti pálya és környezete már az első alkalommal kellemes benyomást tett rám, valamint a csapat is, ami számomra nagyon fontos. A közösség azóta csak még összetartóbb lett, örülök, hogy a csapat tagja lehetek. 

- Sérv majd porcműtét miatt kétszer is hosszú ideig nélkülöznünk kellett játékodat. Jelenleg milyen állapotban vagy? 

- Az előző évig sikerült elkerülnöm a műtéti beavatkozásokat, de sajnos eljött az én időm is. A kérdést köszönöm, jelenleg jól érzem magamat és bízom benne, hogy sikerül a téli teljes felkészülést sikeresen abszolválnom. 

- Az ezt megelőző bajnokságban huszonegy mérkőzésen jutottál szóhoz, s hét gólt szereztél, míg az ősszel tizenegy meccsből már kilenc találatnál tartasz. Melyik gólod a legkedvesebb számodra? Felidéznéd számunkra? 

- Az első tétmérkőzésen szerzett gól az új csapat mezében mindig emlékezetes az ember számára. Ha nem csal az emlékezetem, a Hegyvidék elleni hazai pályán megvívott mérkőzésen történt a tavalyi szezonban, egy sikeres átemelés után. Az idei kiírásból az eddigi legkedvesebb gólom – remélem lesz még – a Vízművek pályán esett első találatom. Emocionálisan sokat jelentett számomra, mivel nagyon megviselt az újabb műtét. Az Unione ellen lőtt gólom pedig azért fontos számomra, mert sikerült vele továbblendíteni a csapatot egy kisebb gödörből. Ami igazán nem is volt gödör csak egy rosszabb rövid periódus, ami minden együttes életében előfordul, gondoljunk csak a világhírű nagy csapatokra. 

 

 

- Vezetőedzőnk Vatai Attila osztályzatai alapján 6,63-ös átlaggal te lettél a csapatban az ősz második legjobb játékosa. Mennyire vagy elégedett a teljesítményeddel?

- A játékom legnagyobb kritikusa én magam vagyok, valami hiányérzet mindig van bennem, valamin mindig lehet javítani. Nem szokásom hátradőlni, fejlődni mindig lehet, sőt kell is, akármilyen szintről vagy az élet bármely területéről legyen is szó. Minden meccsen igyekszem a játékommal a csapat sikerét szolgálni. Nem vagyok elégedetlen, de törekszem a minél jobb teljesítményre a továbbiakban is. 

- Mivel foglalkozol a civil életben? 

- A Szent István Egyetemen vagyok jelenleg nappali tagozatos hallgató, gazdálkodási és menedzsment szakon. A harmadik évemet taposom. 

- Van-e játékos példaképed, illetve kedvenc csapatod? 

- Az „eredeti” Ronaldo, valamint Thierry Henry volt a fiatalkori példaképem. De a mai napig csodálattal nézem Iniesta és Pirlo intelligens játékát, hogy csak néhány játékost említsek meg. Klubcsapatok tekintetében a Barcelona és az Arsenal az örök favorit számomra, nemzeti tizenegy tekintetében pedig Brazília. 

- Miként látod labdarúgócsapatunk jelenlegi helyzetét és jövőjét? 

- Egy kiváló és összetartó közösség alakult ki az érkezésem óta eltelt időszakban. Szerintem a csapatunk legnagyobb ereje ebben van. Ezen kívül nagyon fiatal a társaság, és sokan tanulunk különböző egyetemeken a foci mellett. Nem földtől elrugaszkodott emberek alkotják a közösségünket. Remélem ez a későbbiekben is így marad, ami a jövőre nézve egy erős gerincet adhatna a társaságnak, főleg ha sikerülne együtt maradnunk. Egy cél lebeg jelenleg a szemünk előtt, hogy megnyerjük az idei bajnokságot, és visszajuttassuk a csapatot az NB III-ba, ezért dolgozunk keményen, nap mint nap. 

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.