Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Tivadar Attilával

 

Nyáron több tehetséges fiatal játékos került fel a felnőtt kerethez az U-19 csapatból. Közülük most az első tétmérkőzésén gyönyörű góllal debütáló Tivadar Attilával készítettünk interjút.

 

 

tivadar-attila.jpg

Fotó: Szabó Topi István

 

- Miként indult labdarúgó pályafutásod? Hogy kerültél kapcsolatba a sportággal, s mely csapatokban játszottál a Pénzügyőr előtt?

- 2001-ben kezdtem el a labdarúgást a Goldball FC színeiben. Már az általános iskolám első éveiben rendszeres látogatója voltam az iskolai focicsapatnak és ennek is köszönhető, hogy elkezdett komolyabban érdekelni ez a sportág. A Pénzügyőr előtt sok klubnál megfordultam, többek között játszottam a Vasasban és Újpesten is.

- Hogyan kerültél a Pénzügyőrhöz?

- 2011 novemberében hét darab BLSZ 4. osztályú mérkőzés után kerestem új csapatot. Szerettem volna erősebb ellenfelek ellen is megmutatni magamat, és akkor kerültem kapcsolatba a Pénzügyőr U19-es csapatával. Tavasszal már játszottam, és egy nagyon jó közösség tagja lehettem.

- Milyen érzésekkel érkeztél nyáron a felnőtt csapathoz, és hogy sikerült beilleszkedned?

- Természetesen izgatott voltam az első találkozásnál. Bizonyítani szeretném, hogy a felnőtt labdarúgásban is meg tudom állni a helyem. Nagyon jól sikerült beilleszkednem, szerencsére többen érkeztünk az Ifjúsági csapatból és nagyon sok odafigyelést kaptunk, ami sokat segített.

- Több felkészülési mérkőzésen is lehetőséget kaptál, s szereztél is gólokat, de a harmadik fordulóig kellett várni, hogy bemutatkozhass tétmeccsen is. A Pénzügyőrnek idén különösen remek támadói vannak, s így hatalmas verseny várható a csapatba kerülésért.

- A felkészülési mérkőzéseken sok játéklehetőséget kaptam és próbáltam a legtöbbet kihozni magamból. Igyekszem minél többet teljesíteni, hogy újra éljek a lehetőséggel. Nagyon gyors és dinamikus támadósorunk van, ami a csapatot is és minket is versenyeztet egymást között.

- Szombaton a 79. percben csereként álltál be, mit kért tőled csapatunk vezetőedzője Vatai Attila? Ekkor még 1-1 volt a mérkőzés állása.

- A támadójáték erősítése volt a cél, Tóth Máté helyett érkeztem és így három védővel folytattuk a mérkőzést. A mezőnyfölény és velem együtt a már négy támadóra kiegészült csapat meghozta a kívánt eredményt.

- Felidéznéd a gólodat, s hogy mit éreztél azt követően?

- Szakolczai Balázstól kaptam egy tökéletes kiugratást. Labdaátvételt követően már egyből a kapussal szemben voltam és 12 méterről az éppen eldőlő kapus mellett a hálóba gurítottam. Nagyon boldog voltam és szeretnék minél több ehhez hasonló érzést átélni a jövőben.

- Vasárnap rögtön egy mesterhármassal folytattad a Pénzügyőr SE második csapatában a Gázgyár II ellen.

- Igen, az első félidőben szereztem három gólt és fölényesen nyertük meg a mérkőzést 12-0 arányban.

- Gondolom, hogy még tanulsz, mivel foglalkozol a civil életben?

- Jelenleg a Csik Ferenc Gimnáziumnak vagyok a végzős tanulója. Érettségi után, valószínűleg jogi irányban fogok továbbtanulni.

- Mekkora helyet tölt be a labdarúgás az életedben, s milyen célokat tűztél ki magad elé a sportágban?

- Számomra mindig is fontos volt a labdarúgás. Mindig jó érzés, egy jó közösséghez tartozni. Célom, hogy minél jobb legyek és elismert a labdarúgásban.

- Hogy érzed, mire lehet képes a Pénzügyőr ebben a mezőnyben?

Nagyon jó a csapat, a keret adott a jó eredményekhez. Még csak 3 forduló ment le, remélem a bajnokság végéig kitart a lendület.


Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.