Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Tóth Zsomborral

2015.07.14

sam_8577.jpg

 

- A II. Kerület UFC-nél lettél igazolt labdarúgó, de tizenöt éves korod óta a Pénzügyőrben futballozol. Melyek azok az edzők, akiknek a legtöbbet köszönhetsz?

- Hát először is Klárik József volt az, aki látott egy diákolimpián játszani. A torna után megkérdezte, hogy nincs e kedvem egy igazi csapatban játszani. Én habozás nélkül kaptam az alkalmon. Így kerültem a II. Kerület UFC-hez. Pár év múlva összevonták a 95-96-os korosztályt és Szeltner Norbert lett az edzőm. Ő készített fel a nagypályás futballra. Közben jártam a bátyám meccseire és itt jött szóba a Pénzügyőr SE. A következő adandó alkalommal át is igazoltam. Sashegyi Zoltán lett az új edzőm. Neki köszönhetem a legtöbbet, ami az ifi karrieremet illeti. Eltelt 3 év és a felnőtt csapatban találtam magam és Vatai Attila kezei alatt. Neki is nagyon sokat köszönhetek. Ő készített fel igazán a felnőtt futballra.

- A Budapest Kupa döntőjében két gólt is sikerült rúgnod, de ezen kívül már több sikernek is aktív részese voltál. Melyek ezek, s melyikre vagy a legbüszkébb?

- Az első Pénzügyőrös bajnokságban másodikok lettünk erre azért vagyok büszke mert kapus nélkül és egy cserejátékossal játszottunk fél évet. Az Ifi csapattal 3 év alatt két első és egy második helyezést sikerült elérni. A felnőtt csapatban az első szezonomban második helyen zártunk. De a 2014/2015-ös szezon volt a legjobb év. Megnyertük a Budapest Kupát es a bajnokságot valamint feljutottunk az NB III-ba. A legbüszkébb a Budapest Kupa döntőjére vagyok ahol csereként beállva két gólt szereztem.

 

toth-zsombor.jpg

 

- Kimondottan szép találatokat szoktál szerezni. Felidéznéd azt, amelyik számodra a legkedvesebb?

- Számomra az összes gól kedves. De három kiemelkedik a többi közül. Az egyik az első felnőtt idényben azt hiszem a Hegyvidék ellen, mikor 20 méterről, oldalról fordulatból lőttem ki a hosszút. A másikat az FFC ellen szereztem, beindultam a védők mögé Hassan elém ívelt és én kapásból átemeltem a kapust. Az utolsó pedig az a bizonyos Budapest Kupa egyenlítő találata, amikor ugyancsak kapásból lőttem ki a rövidet.

 

A Budapest Kupa döntő összefoglalója (Videó: Pozsgai Miklós). Tóth Zsombor góljai a 7:40 és 10:08 percnél

 

- Úgy vélem, hogy az utóbbi évek egyik legtehetségesebb labdarúgója vagy. Nem sokkal múltál tizenkilenc éves. Mik a terveid az életben, s azon belül a labdarúgásban?

- Barátnőmmel már tervezgetjük az életünket. Az az egy biztos, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, mint edző, oktató. A futball az egyik fontos pillére az életemnek. Szeretnék még eredményesebb lenni a Pénzügyőr színeiben, gólokat szerezni és gól passzokat adni.

- Van-e kedvenc labdarúgócsapatod, illetve játékos példaképed?

- Manchester United. Mióta az eszemet tudom, nekik szurkolok. Két manchesteri legenda a példaképem. Az egyik Van Nistelrooy a másik Eric Cantona.

- Hogyan látod a Pénzügyőr jelenlegi helyzetét, s milyen érzés ennek a közösségnek a része lenni?

- Újra NB III-ban a csapat, jó közösség, remek játékosok ennél nem hiszem, hogy lehetnénk jobb helyzetben.

Szécsi József

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.