Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Varga-Sebestyén Benjáminnal

2013.02.21

 varga-sebestyen-benjamin.jpg

Fotó: Szabó István (Topi)


- Gyürki Gergelyhez hasonlóan te is a II. Kerület UFC-nél nevelkedtél, majd rengeteg szép eredményt értél el a különböző utánpótláscsapatokban. Felsorolnád ezeket?
Valóban rengeteg szép emlék köt a II. Kerület UFC-hez ahol rengeteg élményben volt részem, bajnoki címek, teremtornák, külföldi tornák. Utána sorra jártam végig a korosztályokat, egy 2 éves „kitérővel” amikor a Láng SK-ba igazoltam és ott is II. osztályú bajnoki címet ünnepelhettünk. U17-ben már újra a Pénzügyőr színeiben lettünk bajnokok, majd az ifjúsági kor legsikeresebb éve az U19-ben volt, amikor is 2 bajnoki címet nyertünk 1 év alatt (Országos és budapesti), és hogy ennek a csapatnak a kapitánya lehettem, még szebb emlék.

- Egyike vagy azoknak, akiket Vatai mester fokozatosan beépített a felnőtt együttesbe. A 2010/2011-es évben még csak néhány meccsen jutottál szóhoz, majd szép lassan elképzelhetetlenné vált nélküled a Pénzügyőr összeállítása, s az elmúlt szezonban gyakorlatilag már minden mérkőzésen pályára léptél, igaz nem mindig kezdőként. Sokan azt mondják, hogy hatalmas a szakadék az U-19-es bajnokság és az NBIII között, s nem könnyű felvenni a ritmust. Te miben látod ennek az okát? S mit javasolnál a mostani U-19-es labdarúgóknak?
Valóban nagy különbség van az U19-es bajnokság és az NBIII között. Véleményem szerint a legnagyobb különbség a játék ritmusában van. A játék sebessége sokkal magasabb, valamint a sokkal gyorsabb gondolkodást tudnám kiemelni. Ami még nagy különbség, hogy míg U19-ben nagyjából egykorú labdarugókkal játszunk, hasonló képességekkel és fizikummal, addig az NBIII-ban rengeteg rutinos, volt NBI-es játékos található, akik teljesen más színvonalon futballoznak. Leginkább azt tudnám tanácsolni nekik, hogy nagy akaraterővel, elszántsággal tegyék a dolgukat, és meglesz az eredménye.

- A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója vagy, melyik szakon tanulsz, s mik a távolabbi terveid?
Jelenleg Gazdasági és Vidékfejlesztési Agrármérnöknek tanulok, és szerencsére nagyon jól érzem magam itt. Elsősorban mindenképpen szeretném befejezni az alapképzést, és a későbbiek folyamán lehetőség szerint a mesterképzést is megcsinálni. Tervezem még egy Sportedzői képzés elvégzését az egyetem mellett.

- Mit szeretnél elérni labdarúgóként? Van-e kedvenc csapatod, példaképed?
Labdarúgóként szeretném a legtöbbet kihozni magamból. Úgy érzem még nagyon sok fejlődni valóm van, leginkább mentális téren, és alázatban. Kedvenc csapatom a Málaga, személyes élmények miatt, valamint az Ajax. Nagyon tetszik, ahogy a saját utánpótlásukból évente 4-5 fiatalt építenek be a felnőtt csapatba, majd világszínvonalú labdarúgókat nevelnek belőlük.

- Az ősszel a Magyar Kupában hatalmas gólt lőttél a Vasas ellen. Milyen érzés volt pályára lépni egy ilyen patinás csapat ellen? Felelevenítenéd az eseményeket?
Fantasztikus érzés volt pályára lépni, csodálatos körülmények vártak minket, már a hangulat is elképesztő volt. 1-0 –ás hátrányban voltunk mikor Mayer Bencétől kaptam egy csodálatos keresztlabdát amit átvettem, majd láttam, hogy a védő rám támad ezért elpöcköltem mellette a labdát, megkerültem majd olyan 20 méterről gondolkozás nélkül kapura rúgtam, mert hát ugye lövésből lesz a gól. Az utána levő hangulat, pedig örökre megmaradó emlék mikor egymás nyakába ugrálva örültünk és biztattuk egymást, hogy meglehet, továbbjuthatunk. Habár ez nem sikerült de az egész mérkőzés, hangulat, körítés egy örök emlék marad számomra.

- S végül a szokásos kérdés. Véleményed szerint mely területen kell a csapatnak előrelépnie ahhoz, hogy bent maradjon a harmadosztályban, s mekkora esélyt látsz erre?
Szerintem az eddigi sikereink kulcsa lehet az út a bent maradáshoz. Az a szenvedély, akarat egymásért küzdeni tudás, ami eddig is jellemezte a csapatot, a csapategység. Ha ugyanezt a szervezett, alázatos játékot tudjuk játszani, biztos vagyok benne, hogy sikerül kiharcolnunk a bent maradást!


Szécsi József

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.